X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zrób obiad 17, 21 danie, 23 tort a 2 barszczyk

A swoja droga to podziwiam cię ze ty masz jeszcze sile na planowanie wesela:)

Po wizycie, jak szyjka będzie ok 35mm to domek.wpadlo ich chyba z 15 na sale, aż mnie wmurowalo i nie wiedziałam co powiedzieć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 09:46

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    To może zrób obiad 17, 21 danie, 23 tort a 2 barszczyk

A swoja droga to podziwiam cię ze ty masz jeszcze sile na planowanie wesela:)

Po wizycie, jak szyjka będzie ok 35mm to domek.wpadlo ich chyba z 15 na sale, aż mnie wmurowalo i nie wiedziałam co powiedzieć:)

A kto ma to planować, narzeczony?:) jemu to wszystko jedno co podamy i o której:p

To sie pakuj! Szyjke pewnie masz około 4cm:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 09:48

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja siedzę w poczekalni. Przyjechałam za wcześnie ale droga była w miarę pusta i zamiast 2h jechała 1,30h.

Renia mój syn poszedł na szczęście do szkoły. Wykąpałam go wczoraj w soli bocheńskiej (jakoś tak) i dzisiaj juz czuje się dobrze. Na moje szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 09:59

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , widzę że niedziela u nas należy chyba do typowego leniuchowania bo zawsze w niedzielę mało wpisów się pojawia, za to od poniedziałku widzę ruszamy pełna parą :)

Ja swoich snów Wam opowiadać nie będę bo są tak popaprane , że uznały byście mnie za jakąś wariatkę.369161m12bzrs2cw.gif
    Mogę Wam tylko powiedzieć, że dzisiaj miałam koszmar-
    śniło mi się , że miałam ROMANS Z PUTINEM... a sny w ciąży mam bardzo realistyczne...

Udanych wizyt, czekam na relację :)

Kawa, ania_29, renia83, Agus89, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hej. Ja siedzę w poczekalni. Przyjechałam za wcześnie ale droga była w miarę pusta i zamiast 2h jechała 1,30h.

Renia mój syn poszedł na szczęście do szkoły. Wykąpałam go wczoraj w sili bocheńskiej (jakoś tak) i dzisiaj juz czuje się dobrze. Na moje szczęście.

Sól z mojego miasta, także musi być cudowna :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z całą reklamówą na wagę- 13zł ot co! :D
    -2pajace(jeden z h&M)
    -komplet bluzeczka + getry NEXT
    -bluzeczka na dł rękaw
    -półśpioch
    -kombinezon polarkowy na 62r

Jeszcze dziś tam chyba zajadę, ale tym razem na wycenę :)

Boziu nie miałam gdzie zaparkować i musiałam zostawić auto pod jakimś blokiem i 8min spacerkiem tam dojść. A na hali co chwilę było słychać:
    -właściciel białego mondeo, proszony jest o przestawienie samochodu, bo chcę wyjechać!!!
    -właścieciel zielonego.... itp :D

Gwiazdeczka27, jonka91, Malenq, Ag... lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa- gdzie zdjęcia!!! Dajesz! Ja to nie mam talentu do wynajdowania takich tanich perełek...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Kawa- gdzie zdjęcia!!! Dajesz! Ja to nie mam talentu do wynajdowania takich tanich perełek...

Skarbie mam dalej remont.. jak słońce przestanie mi grzać do tego pokoju to zrobię foto bo teraz nic na nich nie widać.. :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam! Ja znów wpadam po weekendzie. "Szybko" was nadrobiłam.
    W piątek byłam na wizycie kontrolnej u swojej ginki. Otóż bez proszenia dostałam L4, nawet nie zdążyłam zapytać.
    Weszłam do gabinetu prosto z dworu i rejestracji. Pielęgniarka od razu zmierzyła mi ciśnienie - 150/90/89 - obie się wystraszyły!
    Zważyła - w ubraniu i butach, czego wcześniej nie robiła - 1 kg do przodu (moim zdaniem waga, jak przed miesiącem) - byłam wcześniej ważona tylko w bluzeczce i majtach)

Nie pytając - poprosiła o NIP pracodawcy. Zwolnienie do 10.10.14, 3 razy dziennie mierzenie ciśnienia - zapis w zeszycie, do tego dieta - ograniczyć cukry i węglowodany (dała kilka propozycji)

Więc, wnioski ogólne - mam jeść chleb ciemny - 2-3 razy w tyg., makaron 1x tyg., kasze i ryże ciemne do woli, do tego białe mięsko (najlepiej jak najmniej smażyć) i rybki...
    Grzeszki jedzeniowe dozwolone tylko raz w miesiącu. Zalecenie - dużo pić, jeść warzywa i owoce/soki owocowe (ale max 2x dziennie) - skupić się na piciu wody, siusiać często - nawet jak się nie chce (mam moczany w moczu, chcemy się pozbyć).
    Od dziś więc mierzę ciśnienie (póki co nie przekracza 100/80), jemy lżej - 5 razy w tygodniu, więcej błonnika - idzie w ruch chrupkie pieczywo (dobrze, że lubię). Pieczywo ciemne - z ziarnami - 6 kromek w tygodniu maks. (3 dni po 2 kromki). Pasuje mi to. Tylko będę tęskniła za mac'kiem. Ale mogę jeść pizzę na mące razowej i z warzywami :) Będę robiła we środę - czwartek :)

A teraz te przyjemniejsze rzeczy:
    MAŁA kopie jak szalona, w różnych miejscach brzucha mam falowanie. Jestem przeszczęśliwa, choć czasami to jest krępujące, np. podczas służbowego spotkania. Byliśmy na dożynkach w sobotę - denerwują ją basy (kopie nieprzyjemnie mocno), woli chyba muzykę spokojniejszą - od dziś mamy fazowanie na muzykę i głośne czytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:10

aswariatka, rastafanka, Kawa, M4DZI4, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wszystkiego najlepszego :) Tort rewelacyjny. Jak smakował?

Maud11 dzięki za linki o testach fotelików. Teraz już wiem, że wybrałam jeden z najlepszych :)

polaola w Wielkiej Brytanii dupka nie dają ponieważ został wycofany z obiegu, nie wnikam dlaczego. Dają progesteron nie syntetyczny pod inną nazwą.

Co do leków to też nie płaci się ani grosza, tzn ciężarne i dzieci. Cała reszta płaci ale wszystko ma jedną cenę, już nie pamiętam czy 4 czy 7 funtów. Plusem jest, że niema mowy o powiązaniach firmy farmaceutycznej z apteką czy lekarzem bo czy najdroższy czy najtańszy lek są w tej samej cenie.

W UK kobieta ma comiesięczny pomiar brzucha a w ostatnich miesiącach nawet co tydzień i wiem z doświadczenia i obserwacji wśród znajomych , że jest to bardzo pomocne.

Zgaga mnie do grobu wpędza :(
    A tak w ogóle mąż w pracy, synek w szkole ZACZYNAM WEEKEND :D
    ps. pizza zjedzona tylko nie wiem dlaczego ciasto jak kamień twarde na brzegach wyszło ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:51

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg, czekam na badanie ginekologiczne jeszcze bo szyjka niby się nie skraca juz ale jest miękka i wew się podobno otwiera:/
    kurcze niech mi zrobią to badanie i zostawia tu jak trzeba bo mogę tu leżeć do grudnia byleby byc pod opieką.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i forum nadrobiłam :)
    z brzuszkiem w górach :) Nie byłam jedyną ciężarówką na szlakach, a ile się napatrzyłam na maleństwa w chustach i nosidełkach to moje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:33

Ag..., Ewelina88, aniafk, ania_29, jonka91, rastafanka, renia83, M4DZI4, zielarka, Agus89, Paula44, Maud11, bluegirl89, neharika lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lachonki poofi ma minus 15% do końca września i darmowa dostawa od 280zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 11:27

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Kurde, Ag pisz od razu po badaniu co i jak. Trzymam mocno kciuki.
    Wiki też napisz po wizycie jak poszło.

Ja rano byłam na badaniu krwi i moczu. Kolejka okropna, jak nigdy. Pełno młodych osób i żadna mnie nie przepuściła pomimo, że mąż dodał: usiądź kochanie bo jeszcze nic nie jadłaś i może Ci się słabo zrobić, a ja postoję za Ciebie.
    No już nie mówię o starych babkach ale młodzi ludzie, żeby nie przepuścili? A przecież wyraźnie widać, że jestem w ciąży. Obiecałam sobie, że jak urodzę każdą dziewczynę w ciąży i wszędzie będę przepuszczać.
    Dziś mam wizytę o 16.30. Maleństwo kopie więc się bardzo nie stresuję ale zastanawiam się czy Gabrysieńka pozostanie Gabrysieńką czy może nie.:P

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... i zapomniałabym!
    Gwiazdeczka ja chyba wiem o co Ci chodzi z tym bólem. Może prawdopodobnie tak jak mnie boli Cię spojenie łonowe. Ja mam takie bóle co jakiś czas. Najgorzej jak siedzę czy leżę. Dziś ginka pewnie znowu będzie mi sprawdzać. A boli jak cholera jak naciśnie na to spojenie. No i niestety nospa na to nie pomaga. Ewentualnie apap jak bardzo boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 11:31

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze napisze:) i powiem lekarzowi ze chce tu zostać.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojć... nie tak miało być, Ag... Trzymaj się!

Wróciłam z łowów, w pełni zadowolona :D Kupiłam fajną kurtkę dla męża z Zary i spodnie grafitowe z river island :) dla siebie rdzawy sweterek i tunikę z next a dla małego kogoś 4 typowo dziewczęce pajacyki z next, no nie mogłam się powstrzymać :D

Ewelina88, Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nadzieję, że się pomylili, bo niedawno było wszystko ok. Czytałam też, że czasem z nerwów może się miękka robić a potem wraca do normy. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Trzymam mocno kciuki. :)

zplX18SyZp.gif
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ostatnio badania w diagnostyce gdzie jak byk wisi kartka o uprzejmości i ustępowaniu miejsca ciężarnym, starszym i inwalidom. W kolejce same ciężarne a ja akurat z mężem byłam który też na badania. Śmiać mi się chciało wtedy i mówię do niego, że gdyby tak chciał człowiek wszystkie ciężarne przepuszczać to do zamknięcia by siedział :D

Pinia uwielbiam góry i zazdroszczę :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem wyluzowana jak mało kto:) wiec wole dmuchać na zimne, pozatym dobrze mi tu wiec nie będę płakać jak mi każą zostac. Najważniejsze żeby ta wiercipięta została w brzuchu conajmniej do grudnia:D

ania_29, Ewelina88, Kawa, jonka91, rastafanka, Agataa, renia83, Gwiazdeczka27, Agus89, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ