X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:47

szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1:58 dzwoni telefon. Wiadomo, ze o tej porze, to człowiek staje na równe nogi i najgorsze myśli krążą po głowie.... POMYŁKA!

Poszłam się "odcedzić" i . . . Nie mogłam już zasnąć. Od godziny boli mnie znowu kręgosłup i głowa. Czy któras z Was też ma problemy ze śluzówkami w nosie. Ja tam mam pustynię. Mega Przesuszone.

Zanim ten ktoś zadzwonił, to miałam głupie sny. Wciąż nie mogę wyjść z podziwu skąd to się w naszych głowach bierze.

Najpierw śniło mi się, że dostaje ataku śmiechu na lakcji. Do tego stopnia, że do klasy wpada mój zazwyczaj bardzo powazny i srogi kolega matematyk i zamiast mnie wyciszyć, to "ryje" ze mną. Ku wielkiej radości również gimnazjalistów.

Potem mój szef - Zawsze elegancki dyrektor szkoły - chodził po szkolnym korytarzu w marynarce, pod krawatem, ale w śmiesznych kraciastych bokserkach.

A na koniec dzwonił mój mąż, był już późny wieczór - byłam pewna, że mnie zdradza, a on mi mówi, że będzie za dwa dni, bo jest na Ocenie Spokojnym i oprawia właśnie ryby z kolega, którego poznał na stacji benzynowej. I ja.....uwierzyłam!

Boje się już zasnąć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 05:38

renia83, jonka91 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    1:58 dzwoni telefon. Wiadomo, ze o tej porze, to człowiek staje na równe nogi i najgorsze myśli krążą po głowie.... POMYŁKA!

Poszłam się "odcedzić" i . . . Nie mogłam już zasnąć. Od godziny boli mnie znowu kręgosłup i głowa. Czy któras z Was też ma problemy ze śluzówkami w nosie. Ja tam mam pustynię. Mega Przesuszone.

Zanim ten ktoś zadzwonił, to miałam głupie sny. Wciąż nie mogę wyjść z podziwu skąd to się w naszych głowach bierze.

Najpierw śniło mi się, że dostaje ataku śmiechu na lakcji. Do tego stopnia, że do klasy wpada mój zazwyczaj bardzo powazny i srogi kolega matematyk i zamiast mnie wyciszyć, to "ryje" ze mną. Ku wielkiej radości również gimnazjalistów.

Potem mój szef - Zawsze elegancki dyrektor szkoły - chodził po szkolnym korytarzu w marynarce, pod krawatem, ale w śmiesznych kraciastych bokserkach.

A na koniec dzwonił mój mąż, był już późny wieczór - byłam pewna, że mnie zdradza, a on mi mówi, że będzie za dwa dni, bo jest na Ocenie Spokojnym i oprawia właśnie ryby z kolega, którego poznał na stacji benzynowej. I ja.....uwierzyłam!

Boje się już zasnąć!
    jej nie zazdroszczę ci tych snów, a tego z tym tel to bym udusiła chyba... Mi co jedynie się śni to same romansy :)
    Też coś spać nie mogę zawsze przesypiałam cała noc a dzisiaj... Ja za to zmagam się z bólem nóg chyba wczoraj zbyt mocno się przeforsowałam.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell ja uważam tak jak Szpilka.
    Paula napisz jakos scenariusz, takie sny nie mogą się marnowac:P
    I też bym wzięła barszcz bo gulasz to zaś mięso, i tłuste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 07:01

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znow do roboty, tez zle spalam i pewnie nawet 5 godzin snu sie nie zebralo w sumie. dzis mam polowkowe trzymajcie kciuki, denerwuje sie troche, ale mniej niz zwykle bo dzidzius raczy sie czasem poruszyc :)

Ag..., nix, polaola, zielarka, renia83, Paula44, Chanela, rastafanka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka daj znać po, trzymamy kciuki:D

nix, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag tez daj znac po obchodzie czy juz Cie wypuszczaja czy jeszcze chca sie nacieszyc TWoim towarzystwem

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Szpilko !

szpilka lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus śliczne motylki :)

Witam się nieprzytomna i z bólem głowy. Mój kocur postanowił miauczeć w nocy pod oknem, żeby go wpuścić do domu, później się darł do wyjścia a gdzieś o świcie znów mu się zachciało wrócić do chałupy. Ehhh.... Do tego chyba jakieś choróbsko się przypałętało, ósemka się znów przebija i w efekcie jestem rozbita, jak nie ja ;)

Ag.. szykuj torbę do wyjścia ;)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Nie bo jestem zdrowa i nie mam refundacji, place 115 zl za 10 szt. a biore je codziennie od 6 tyg. Lekarz chce bym je brala prawie do konca ciazy.
    Ja mam co prawda zaświadczenie z poradni genetycznej o predyspozycjach do zakrzepicy,ale moja kolezanka jest po 2 poronieniach i bez problemu jej ginekolog wypisuje clexane refundowane za 12zł.Wiec skoro Ci je przepisuje,to chyba nie jest wszystko z Tobą ok i musisz te zastrzyki brać.Pogadaj z lekarzem.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu, skoro lekarz przepisuje jakiś lek tzn ze trzeba go brać, tzn ze należy się refundacja. Tak na mój rozumek:) ale kto ogarnie zakamarki zamysłów NFZ:/
    Ja też bym zagadala czy nie da rady z refundacją bo z tego co piszecie spora różnica.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponad 100zł,a 12zł a 10 zastrzyków,ktore bierzesz codziennie,to masakra.Ja zaczęlam walić sobie w brzuch już tydzień przed zajściem w ciążę.Po prostu wiedziałam,że zajdę i juz włączyłam kurację:)

Co do forum...wiadomo,że ma dobre,ale i trochę złych stron.Moja kolezanka nie czytała forum żadnego,a i tak wkręcała sobie rózne rzeczy,czasem podstawnie,czasem bez.
    Ja staram się czytać tylko nasze forum.Nie chcę czytać o wczesniaku z Grudniówek na przykład.Zerknęłam na lutówki,bo tam moja znajoma pisze i ubolewają nad Agnb6, któras wkleiła cały jej post ostatni.Ja myślę,że niepotrzebne tu nikomu płacze innych kobiet i ubolewania,tylko modlitwa i trzymanie kciuków,że będzie lepiej.
    Pamiętam jak ja po poronieniu miałam ochotę zabić ludzi,którzy nade mną rozpaczali.Potrzebowałam siły,a nie pierdolenia jaka to tragedia.

Ag..., Gosiak, renia83, zielarka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy miesiąc powinien mieć hasło:) jesteśmy styczniowki i interesujemy się styczniowkami:D

MartaKD, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ag własnie grudniówki albo lutówki założyły inne forum na hasło (nie pamiętam które), żeby nikt nie widział jak wrzucają swoje pełne foto :)

Ja już po weekendzie spędzonym z meżulkiem :) Wczoraj byłam na wiejskich dożynkach haha stała koło mnie dziewczyna z terminem na 15 stycznia... Aleeee miała meGA brzucha! Aż znajomi nie mogli wyjść z podziwu że mam termin przed nią :D

Ostatnio lumpek był zamknięty bo robili wymianę towaru więc to dziś jadę na łowy! Oby owocne :)

Ag..., jonka91, agnesik, rastafanka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na rozkaz mamy muszę zrobić listę ubranek,które już kupiłyśmy:) ile czego w jakich rozmiarach,żeby dokupić albo nie kupowac już więcej.Moja mama to jednak praktyczna kobieta w każdym calu.Wiec najpierw obejrzę wczorajszy odcinek Lekarzy,a później zrobię listę:)

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też często wrzucamy pełne foto i co? łojezu jaki problem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 08:10

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to my jesteśmy hardcory, wrzucamy pełne foto na belly. Ale jeśli pomysł pryw forum będzie miał poparcie można takowe założyć.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wielkości brzucha,tycia,nietycia,itp.to mi lekarz ostatnio powiedział,że kiedyś przykładano uwage do tego jaki duzy brzuch w ciązy,ile kobieta przytyła,a teraz w dobie usg co miesiąc tak naprawdę,to liczy się ocena dobrostanu płodu,a nie to ile baba ma w obwodzie:) Mówił o pacjentce,której kazał sie ograniczyć w ciąży z jedzeniem,w rezultacie schudła,bo miała mega nadwagę.Po prostu rozpisał jej dietę dla kobiet w ciązy:) Taki dobry mój gin jest:) o!
    A ja się już nie martwię ani mniejszym brzuchem ani małym przyrostem wagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 08:13

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Haha to my jesteśmy hardcory, wrzucamy pełne foto na belly. Ale jeśli pomysł pryw forum będzie miał poparcie można takowe założyć.
    Może mamy w sobie pierwiastki ekshibicjonizmu:)
    Ja już rózne widzialam zdjęcia na naszej klasie(dawniej) czy facebooku.Ostatnio nawet zdjęćie testu ciążowego,a pod spodem wszyscy gratulują.A ja wiem z doświadczenia,że sam test nic jeszcze nie znaczy.Z drugiej strony...niech się ludzie cieszą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 08:16

Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek się okazalo ze moja przyjaciolka jest w ciąży, potwierdziła u lekarza a i tak marudzi ze nie wie co z tego wyjdzie. Mam ochotę walnąć ja patelnia w łeb za te myśli.
    Wiec można przeginac w 2 strony:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ