X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, ja pracuję na uniwersytecie i prowadzę badania naukowe w dziedzinie biochemii i bardzo lubię moją pracę :) i trochę mi szkoda, że będę musiała zmienić trochę mój profil... Ale mam nadzieję, że jak wszystko będzie dobrze to będę mogła wrócić do pracy. Co prawda nie chcę pracować tyle co wcześniej ale na zwolnieniu chyba bym zwariowała....

Beatrice, Kamila8k lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo bardzo Wam gratuluje, dbajcie o siebie i Wasze fasolki pozniej cytrynki, arbuziki :-)

Praca sie nie martwcie jakos sobie dadza rade bez Was, sama choc Ada ma 4 miesiace patrzac na Nia nie wierze zw wreszcie Ja mam wyczekana wysniona wylezana, warto dbAC, brac clexane od piatego tyg. Do dnia przed porodem.
    Te usmiechy i otwarta buzka do calusow jest calym moim szczesciem obecnie.

Jeszcze raz zycze Wam zdrowych bobasow :-) rosnijcie w sile :-) i pamietajcie problemy sa obok Was. Nie myslcie o najgorszym nawet w zlych chwilach, by nie sciagac ich do siebie.

Giannaa, eneska, Vuko, Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki...no to pod biochemiczną raczej nie podchodzi a raczej na wczesne poronienie w związku z czym powinnaś od razu iść do lekarza...na kiedy masz wizytę?

Biochemiczna nazwał bo nic nie widział już wiec nie miał wyjścia. U mnie to nawet nie nazwali tego biochemiczną bo poszłam po tym jak dostałam okres beta 40. Dziwnie jakoś to określają ci lekarze... ale to jest nie ważne ważne aby nasze fasolki urodziły się zdrowe w terminie ;-)

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa- Czemu od razu? Ja jestem pod stała kontrolą bo mam poronienia samoistne poniżej 5-6 tygodnia. Już 2 za sobą. Kazał mi przyjść w 6 tygodniu, nie wcześniej. Mam już leki itp.
    Przepisane od 17 dc. Także idę za 1,5 tygodnia. Bo nic nie zobaczy a leki mam. Więc na razie czekamy. To pierwsza ciąża na lekach od początku. Bo ja bardzo szybko zachodzę w ciąże, nawet nie planuje a tu buch.

No tak lekarz stwierdził. To się nie kłócę. W obrazie usg było normalne endometrium i brak jakichkolwiek oznak ciąży, więc tak to nazwał.

Ja sama ze sobą zwariuje. Jak mnie nie bolą cycki to źle, bo pewnie nic z tego, jak bolą to sobie mówię, że dzień przed poronieniem też bolały. Jak brzuch boli to też źle a jak nie boli to jeszcze gorzej. I tak w kółko.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja jestem nietypowym przypadkiem. Bo zachodzę od jednego strzału nawet w czasie okresu. Ale nie mogę utrzymać ciąży. I zawsze mam poronienie samoistne wcześnie.

Więc teraz jestem na luteinie i acardzie. Inna sytuacja jest jak ktoś chociaż z 2 miesiące nie zachodzi. A u mnie wszystko nie pasuje.

km5stv73cogtpx8e.png

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron badałaś ? Nie wiedziałam, że leki bierzesz...
    A dlaczego od razu...kobiety po poronieniach jeśli zachodzą w ciąże to z automatu uważa się, że to ciążą zagrożona...
    Wybacz mi moją słabą pamieć jakby co ;-)

Ja już zaczęłam ciuszki ciążowe przeglądać bo moje spodnie zaczynają mnie uciskać w podbrzuszu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 22:25

a.png
    a.png
  • agaunder Znajoma

Wysłany: 3 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa- na złoty jeździłam, na otwarcia sezonu Trzebiatów, Gryfice itd.. A to o czym mówisz to nie wiem nawet gdzie to jest;) no ale jutro się dowiem 100% czy będę jeździć w tym sezonie. Ja tez właśnie od dwóch dni nie mam już kataru tak to masakra jakaś. Ale vick pod nosek i gitara.

f2w3vfloqr25ldac.png
    05.01.2015 Alicja z Aniołkami [*]
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaunder wrote:
    Giannaa- na złoty jeździłam, na otwarcia sezonu Trzebiatów, Gryfice itd.. A to o czym mówisz to nie wiem nawet gdzie to jest;) no ale jutro się dowiem 100% czy będę jeździć w tym sezonie. Ja tez właśnie od dwóch dni nie mam już kataru tak to masakra jakaś. Ale vick pod nosek i gitara.

A no to Ty pewnie jesteś gdzieś od strony Kołobrzegu. Ja od strony Gdańska...
    Trochę bliżej Ciebie to jeździłam do Polanowa ;-)

a.png
    a.png
  • agaunder Znajoma

Wysłany: 3 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja bliżej Świnoujścia :)

f2w3vfloqr25ldac.png
  • agaunder Znajoma

Wysłany: 3 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko to my mamy od siebie, ale obydwie z nad morza :)

f2w3vfloqr25ldac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki a ile masz lat jesli mozna wiedziec? To ty w avatarku?
    Teraz jestes juz w 5 tyg to jeszcze tydzien i miniesz ta najgorsza granice dla ciebie. Wierze ze aie uda tym razem.

Flakonik, Blair, Kourtney lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 lat mam. Gin mam moje ciąże uważa za dzieło przypadku i tylko teraz dał mi luteina bo mówi ze to wina progesteronu. zobaczymy. Idę właśnie na betę!

lucy1983, Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki trzymam kciuki :) żeby beta pięknie urosła! I napisz od razu jak będą wyniki . Ja wierzę, że teraz twoja ciąża prowadzona na lekach się utrzyma :)
    Ja z kolei boję się o mój progesteron bo raczej mam krótką fazę lutealną (11-12 dni) i skąpe miesiączki. Lekarz mi jednak progesteronu nie dał nawet profilaktycznie, bo tutaj maja inne podejście do wczesnej ciąży - jak się uda do 7/8 tyg. i coś widać na usg to ok, a jak nie to była to selekcja naturalna. Czasem aż mi szkoda słów. Z drugiej strony niedomoga progesteronowa to przyczyna niewielkiego odsetka poronień i tu pomagają tylko końskie dawki...
    Więc nadal czekam ale na razie jest ok :) ale też czasem już wariuję - boli to źle, nie boli też źle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaunder wrote:
    Daleko to my mamy od siebie, ale obydwie z nad morza :)

Ja też znad morza, ale bliżej Gianny :) bo pochodzę ze Słupska :)

My mieliśmy jechać za 2 tyg do Polski do mojej mamy ale chyba bedą z tego nici :( bo te 1000 km autem to raczej kiepski pomysł :( a tak się cieszyłam...

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy - a samolotem ? Tak sobie myślę o te Twoje obawy nie masz kogoś w Polsce kto mógłby Ci załatwić np luteine i wysłać?

Viki - a poziom progesteronu dla własnego świętego spokoju zrobiłaś ?

Jak byłam z Olusiem w ciąży to też byłam zapisana na innym forum do grupy wrześniowych mam kilka mam nawet osobiście poznałam i dzieciaczki mogły się razem pobawić, jest to naprawdę super sprawa ;-) Mam nadzieję, że tutaj uda mi się też osobiście poznać chociaż część z Was ;-)

a.png
    a.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Lucy - a samolotem ? Tak sobie myślę o te Twoje obawy nie masz kogoś w Polsce kto mógłby Ci załatwić np luteine i wysłać?

Viki - a poziom progesteronu dla własnego świętego spokoju zrobiłaś ?

Jak byłam z Olusiem w ciąży to też byłam zapisana na innym forum do grupy wrześniowych mam kilka mam nawet osobiście poznałam i dzieciaczki mogły się razem pobawić, jest to naprawdę super sprawa ;-) Mam nadzieję, że tutaj uda mi się też osobiście poznać chociaż część z Was ;-)
    :)
    Viki wrote:
    25 lat mam. Gin mam moje ciąże uważa za dzieło przypadku i tylko teraz dał mi luteina bo mówi ze to wina progesteronu. zobaczymy. Idę właśnie na betę!
    To trzymam kciuki, za piękny przyrost!!!!
    Daj znać jak rośnie!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj lecę na betę:) to będzie trzecie badanie i mam nadzieje, ze przyrost będzie okej. Wieczorem dzwonie do gin żeby umówić się na wizytę.

Kamila8k, Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki! szczegolnie za Ciebie Viki i mam nadzieje ze uda mi sie do was dołączyc (jestem 8dpo) o ile mi pozwolicie:) chyba w czwartek pojde na bete jak bedzie sie temperaturka utrzymywac:)

jeszcze raz duuuuuuzo zdrowia spokoju i wspanialych chwil w tym wspanialym czasie:)

eneska, Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki! szczegolnie za Ciebie Viki i mam nadzieje ze uda mi sie do was dołączyc (jestem 8dpo) o ile mi pozwolicie:) chyba w czwartek pojde na bete jak bedzie sie temperaturka utrzymywac:)

jeszcze raz duuuuuuzo zdrowia spokoju i wspanialych chwil w tym wspanialym czasie:)
    Kochana, zapraszamy! Ale jeśli mogę Ci coś doradzić, to na betę nie ma co się spieszyć. Ja się pospieszyłam i poszłam w 10dpo (albo nawet 9dpo, bo owulację wyznaczałam ręcznie, to był mój 24 dc, 3 dni przed spodziewaną @) i wyszło 5,5 przez co okropnie teraz się stresuję. Ładnie przyrosła, bo po niecałych 48 godzinach (dokładnie to po 42) było już 35,3. Doskonale wiem, że po prostu zarodek zagnieździł się później i trafiłam akurat w moment wzrastania bety, no ale stres robi swoje. Dlatego dzisiaj idę na trzecią betę, żeby zobaczyć, czy dalej ładnie rośnie. Jeśli mogę Ci coś polecić, to betę dopiero w dniu spodziewanej miesiączki :) zrobisz oczywiście, jak będziesz chciała :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Kochana, zapraszamy! Ale jeśli mogę Ci coś doradzić, to na betę nie ma co się spieszyć. Ja się pospieszyłam i poszłam w 10dpo (albo nawet 9dpo, bo owulację wyznaczałam ręcznie, to był mój 24 dc, 3 dni przed spodziewaną @) i wyszło 5,5 przez co okropnie teraz się stresuję. Ładnie przyrosła, bo po niecałych 48 godzinach (dokładnie to po 42) było już 35,3. Doskonale wiem, że po prostu zarodek zagnieździł się później i trafiłam akurat w moment wzrastania bety, no ale stres robi swoje. Dlatego dzisiaj idę na trzecią betę, żeby zobaczyć, czy dalej ładnie rośnie. Jeśli mogę Ci coś polecić, to betę dopiero w dniu spodziewanej miesiączki :) zrobisz oczywiście, jak będziesz chciała :)
    A widzisz ja test zrobiłam 9 dpo wieczorem i wyszła taka mała ledwo widoczna kreska. Poszłam następnego dnia na betę (10 dpo) i wyszło 42.6 12 dpo 134.5 14dpo 326.4
    Ale mnie zawsze kazał lekarz robić betę w 10 dpo.

lucy1983 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ