X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ze zagnieżdżenie u kazdej następuje w innym okresie czasu. Ty miałaś je wcześniej, więc beta byla wyższa w 10 dpo.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacze jeszcze ale dzieki za informacje jezeli pojde bede miec to na uwadze ze nie koniecznie musi wyjsc:)chce isc wczesniej zeby jeszcze moc pare razy powtorzyc i byc pewna przed nastepnym weekendem bo na wesele sie wybieram:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Wiadomo, ze zagnieżdżenie u kazdej następuje w innym okresie czasu. Ty miałaś je wcześniej, więc beta byla wyższa w 10 dpo.
    Oczywiście, że tak. W pierwszej ciąży test pozytywny dopiero pokazał się w 16dpo.
    Jak Twoja beta?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Lucy - a samolotem ? Tak sobie myślę o te Twoje obawy nie masz kogoś w Polsce kto mógłby Ci załatwić np luteine i wysłać?

Podróż samolotem raczej odpada, bo bilety masakrycznie drogie, a na mojej trasie lata tylko Lot albo Lufthansa... Poza tym promieniowanie też jest szkodliwe na tak wczesnym etapie ciąży. Lepiej więc odpuścić niż żałować, że coś się mogło stać. Ewentualnie pojedziemy z noclegiem po drodze, myślę, że te 6 godzin w aucie z przerwami dałabym radę. Zobaczę co powie lekarz, na zapas się nie martwię. Wiem tylko że mama będzie smutna i jej mi szkoda.

Nie myślałam o tym, żebu kogoś angażować w takie załatwianie leków, poza tym musiałabym to jakoś wytłumaczyć lekarzowi tutaj i już byłby kwas, więc dam sobie spokój. Na razie nie mam żadnych plamień ani krwawień, więc nie ma podstaw do obaw :)

Wierzę, że będzie dobrze :) Ale dzięki za troskę :) Kochana jesteś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, powodzenia na maturze kochana :) mam nadzieję, że wszystko poszło jak z płatka dzisiaj :) daj znać później co i jak i jak poszło i jak się czujesz?

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga3107, co u Ciebie??? Dawno się nie odzywałaś? Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie. Daj znaka, bo się martwię :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tydzień 3 dzień, Beta 3100!!!! Masakra ogromna ;) ale się ciesze ;)

lucy1983, Kamila8k, Giannaa, Izzy, Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    4 tydzień 3 dzień, Beta 3100!!!! Masakra ogromna ;) ale się ciesze ;)

Viki, pięknie :) bardzo dobry przyrost :) cieszę się razem z Tobą :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy takiej nie miałam. A to dopiero kilka dni po terminie okresu. Jak mi ułożyło. Nie umiem opisać swojego szczęścia. Jestem w pracy, wiec wracam za 3 godzinki.

km5stv73cogtpx8e.png

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki - cuuudownie ;-) beta super ;-)

Lucy - nie ma sprawy ;-) znam ceny Lufthansy i Lotu wiec nie dziwie się, że nie chcesz lecieć, co do promieniowania pierwsze słyszę o jakim promenowaniu mówisz? Ja latałam w pierwszej ciąży teraz na samym początku też leciałam lekarz powiedział mi, że jeśli ciąża nie jest zagrożona to nie ma przeciwwskazań...

Beatrice - oj zapominałam Ty teraz masz maturę...Boże kiedy to było ;-) mam nadzieję, że nie stresujesz się za mocno.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, chodzi o promieniowanie kosmiczne i promieniowanie od różnych urządzeń samolotowych... jest niebezpieczne zwłaszcza w 1. i 3. trymestrze, ale przede wszystkim na długich trasach. Poza tym chodzi też o duże zmiany ciśnienia podczas startu i lądowania.

Mi lekarz zabronił latania do 12. tygodnia. Jedną ciążę straciłam, więc teraz nie ryzykowałabym za żadne skarby :)

Ale co lekarz to różna opinia ;) Ja myślę, że krókie loty są ok, o ile ciąża nie jest zagrożona.

• agaunder Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, jestem po wizycie moja Pani gin. potwierdziła iż jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, oraz dostałam luteinę dopochwowo. Bo czasami mam delikatne bóle jak przed miesiączką. I wizyta kontrolna (czyli usg) czy wszystko idzie w dobrym kierunku, w niedziele :) (bo moja Pani doktor ma dyżur) Boję się czy bedzie ok :(

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

f2w3vfloqr25ldac.png
    05.01.2015 Alicja z Aniołkami [*]
  • agaunder Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VIKI- GRATULUJĘ !!!!

f2w3vfloqr25ldac.png
    05.01.2015 Alicja z Aniołkami [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaunder, super wieści :) Trzymam kciuki i na pewno wszystko będzie dobrze :)

agaunder lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy - promieniowanie kosmicznie na samolot jest mniejsze niż promieniowanie dopadające nas na ziemi ;-) A urządzenia w samolocie nie wywierają większego promieniowania niż telefony komórkowe ;-) Ja długich tras nie robię wiec mnie to nie dotyczy, zmiana ciśnienia tak faktycznie to jest najgorsze w locie samolotem...

Agaunder - Musi być ok ;-) i na pewno będzie.

a.png
    a.png
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, gratuluje pięknej bety !

Beatrice, ja matura ? słyszałam, że była Lalka i Pan Tadeusz.

Ja czekam na wynik bety.

Beatrice lubi tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, super beta!!
    Ja czekam, wynik po 20:-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Viki, super beta!!
    Ja czekam, wynik po 20:-)

Bardzo późno no ale czekamy z niecierpliwością ;-)

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie plecy z tyłu nawalają. Jakbym 9 miesiącu była:)
    Doszedł mi dziś nowy objaw wyczulona jestem na zapachy. I powodują u mnie mdłości.

Miesiąc temu chciałam przejść na weganizm, ale nie dawałam rady, ale (zanim dowiedziałam się o ciąży) przestało mi smakować mięso-byłam z siebie dumna, że tak sama z siebie- a to nie ja tylko ciąża:)
    Teraz mam wstręt nawet do zapachu mięsa. I jak w ciąży bym o tym nie pomyślała- tzn o takich dietach. To co ja teraz mam zrobić- jeść na siłę mięso?

Nie chce zaszkodzić fasolce...

km5stv73cogtpx8e.png

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki - nie musisz jeść na siłę mięsa jeśli Ciebie odrzuca ale zadbaj o odpowiednią ilość białka w diecie i kontroluj poziom żelaza. Ja dziś gotowałam mięso dla kota ...jak je kroiłam to prawie zwymiotowałam tak mi śmierdziało ale kotlety schabowe bardzo mi smakowały :D Zobacz może znajdziesz coś co będzie Ci smakowało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:55

a.png
    a.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ