Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zobacze jeszcze ale dzieki za informacje jezeli pojde bede miec to na uwadze ze nie koniecznie musi wyjsc:)chce isc wczesniej zeby jeszcze moc pare razy powtorzyc i byc pewna przed nastepnym weekendem bo na wesele sie wybieram:)
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Lucy - a samolotem ? Tak sobie myślę o te Twoje obawy nie masz kogoś w Polsce kto mógłby Ci załatwić np luteine i wysłać?
Podróż samolotem raczej odpada, bo bilety masakrycznie drogie, a na mojej trasie lata tylko Lot albo Lufthansa... Poza tym promieniowanie też jest szkodliwe na tak wczesnym etapie ciąży. Lepiej więc odpuścić niż żałować, że coś się mogło stać. Ewentualnie pojedziemy z noclegiem po drodze, myślę, że te 6 godzin w aucie z przerwami dałabym radę. Zobaczę co powie lekarz, na zapas się nie martwię. Wiem tylko że mama będzie smutna i jej mi szkoda.
Nie myślałam o tym, żebu kogoś angażować w takie załatwianie leków, poza tym musiałabym to jakoś wytłumaczyć lekarzowi tutaj i już byłby kwas, więc dam sobie spokój. Na razie nie mam żadnych plamień ani krwawień, więc nie ma podstaw do obaw
Wierzę, że będzie dobrze Ale dzięki za troskę Kochana jesteś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Viki - cuuudownie beta super
Lucy - nie ma sprawy znam ceny Lufthansy i Lotu wiec nie dziwie się, że nie chcesz lecieć, co do promieniowania pierwsze słyszę o jakim promenowaniu mówisz? Ja latałam w pierwszej ciąży teraz na samym początku też leciałam lekarz powiedział mi, że jeśli ciąża nie jest zagrożona to nie ma przeciwwskazań...
Beatrice - oj zapominałam Ty teraz masz maturę...Boże kiedy to było mam nadzieję, że nie stresujesz się za mocno. -
nick nieaktualnyGianna, chodzi o promieniowanie kosmiczne i promieniowanie od różnych urządzeń samolotowych... jest niebezpieczne zwłaszcza w 1. i 3. trymestrze, ale przede wszystkim na długich trasach. Poza tym chodzi też o duże zmiany ciśnienia podczas startu i lądowania.
Mi lekarz zabronił latania do 12. tygodnia. Jedną ciążę straciłam, więc teraz nie ryzykowałabym za żadne skarby
Ale co lekarz to różna opinia Ja myślę, że krókie loty są ok, o ile ciąża nie jest zagrożona.
-
Hejo, jestem po wizycie moja Pani gin. potwierdziła iż jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, oraz dostałam luteinę dopochwowo. Bo czasami mam delikatne bóle jak przed miesiączką. I wizyta kontrolna (czyli usg) czy wszystko idzie w dobrym kierunku, w niedziele (bo moja Pani doktor ma dyżur) Boję się czy bedzie ok
lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lucy - promieniowanie kosmicznie na samolot jest mniejsze niż promieniowanie dopadające nas na ziemi A urządzenia w samolocie nie wywierają większego promieniowania niż telefony komórkowe Ja długich tras nie robię wiec mnie to nie dotyczy, zmiana ciśnienia tak faktycznie to jest najgorsze w locie samolotem...
Agaunder - Musi być ok i na pewno będzie. -
Viki, gratuluje pięknej bety !
Beatrice, ja matura ? słyszałam, że była Lalka i Pan Tadeusz.
Ja czekam na wynik bety.Beatrice lubi tę wiadomość
2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722 -
nick nieaktualny
-
Ale mnie plecy z tyłu nawalają. Jakbym 9 miesiącu była:)
Doszedł mi dziś nowy objaw wyczulona jestem na zapachy. I powodują u mnie mdłości.
Miesiąc temu chciałam przejść na weganizm, ale nie dawałam rady, ale (zanim dowiedziałam się o ciąży) przestało mi smakować mięso-byłam z siebie dumna, że tak sama z siebie- a to nie ja tylko ciąża:)
Teraz mam wstręt nawet do zapachu mięsa. I jak w ciąży bym o tym nie pomyślała- tzn o takich dietach. To co ja teraz mam zrobić- jeść na siłę mięso?
Nie chce zaszkodzić fasolce... -
Viki - nie musisz jeść na siłę mięsa jeśli Ciebie odrzuca ale zadbaj o odpowiednią ilość białka w diecie i kontroluj poziom żelaza. Ja dziś gotowałam mięso dla kota ...jak je kroiłam to prawie zwymiotowałam tak mi śmierdziało ale kotlety schabowe bardzo mi smakowały Zobacz może znajdziesz coś co będzie Ci smakowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:55