X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ze zagnieżdżenie u kazdej następuje w innym okresie czasu. Ty miałaś je wcześniej, więc beta byla wyższa w 10 dpo.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacze jeszcze ale dzieki za informacje jezeli pojde bede miec to na uwadze ze nie koniecznie musi wyjsc:)chce isc wczesniej zeby jeszcze moc pare razy powtorzyc i byc pewna przed nastepnym weekendem bo na wesele sie wybieram:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Wiadomo, ze zagnieżdżenie u kazdej następuje w innym okresie czasu. Ty miałaś je wcześniej, więc beta byla wyższa w 10 dpo.
    Oczywiście, że tak. W pierwszej ciąży test pozytywny dopiero pokazał się w 16dpo.
    Jak Twoja beta?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Lucy - a samolotem ? Tak sobie myślę o te Twoje obawy nie masz kogoś w Polsce kto mógłby Ci załatwić np luteine i wysłać?

Podróż samolotem raczej odpada, bo bilety masakrycznie drogie, a na mojej trasie lata tylko Lot albo Lufthansa... Poza tym promieniowanie też jest szkodliwe na tak wczesnym etapie ciąży. Lepiej więc odpuścić niż żałować, że coś się mogło stać. Ewentualnie pojedziemy z noclegiem po drodze, myślę, że te 6 godzin w aucie z przerwami dałabym radę. Zobaczę co powie lekarz, na zapas się nie martwię. Wiem tylko że mama będzie smutna i jej mi szkoda.

Nie myślałam o tym, żebu kogoś angażować w takie załatwianie leków, poza tym musiałabym to jakoś wytłumaczyć lekarzowi tutaj i już byłby kwas, więc dam sobie spokój. Na razie nie mam żadnych plamień ani krwawień, więc nie ma podstaw do obaw :)

Wierzę, że będzie dobrze :) Ale dzięki za troskę :) Kochana jesteś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, powodzenia na maturze kochana :) mam nadzieję, że wszystko poszło jak z płatka dzisiaj :) daj znać później co i jak i jak poszło i jak się czujesz?

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga3107, co u Ciebie??? Dawno się nie odzywałaś? Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie. Daj znaka, bo się martwię :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tydzień 3 dzień, Beta 3100!!!! Masakra ogromna ;) ale się ciesze ;)

lucy1983, Kamila8k, Giannaa, Izzy, Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    4 tydzień 3 dzień, Beta 3100!!!! Masakra ogromna ;) ale się ciesze ;)

Viki, pięknie :) bardzo dobry przyrost :) cieszę się razem z Tobą :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy takiej nie miałam. A to dopiero kilka dni po terminie okresu. Jak mi ułożyło. Nie umiem opisać swojego szczęścia. Jestem w pracy, wiec wracam za 3 godzinki.

km5stv73cogtpx8e.png

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki - cuuudownie ;-) beta super ;-)

Lucy - nie ma sprawy ;-) znam ceny Lufthansy i Lotu wiec nie dziwie się, że nie chcesz lecieć, co do promieniowania pierwsze słyszę o jakim promenowaniu mówisz? Ja latałam w pierwszej ciąży teraz na samym początku też leciałam lekarz powiedział mi, że jeśli ciąża nie jest zagrożona to nie ma przeciwwskazań...

Beatrice - oj zapominałam Ty teraz masz maturę...Boże kiedy to było ;-) mam nadzieję, że nie stresujesz się za mocno.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, chodzi o promieniowanie kosmiczne i promieniowanie od różnych urządzeń samolotowych... jest niebezpieczne zwłaszcza w 1. i 3. trymestrze, ale przede wszystkim na długich trasach. Poza tym chodzi też o duże zmiany ciśnienia podczas startu i lądowania.

Mi lekarz zabronił latania do 12. tygodnia. Jedną ciążę straciłam, więc teraz nie ryzykowałabym za żadne skarby :)

Ale co lekarz to różna opinia ;) Ja myślę, że krókie loty są ok, o ile ciąża nie jest zagrożona.

• agaunder Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, jestem po wizycie moja Pani gin. potwierdziła iż jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, oraz dostałam luteinę dopochwowo. Bo czasami mam delikatne bóle jak przed miesiączką. I wizyta kontrolna (czyli usg) czy wszystko idzie w dobrym kierunku, w niedziele :) (bo moja Pani doktor ma dyżur) Boję się czy bedzie ok :(

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

f2w3vfloqr25ldac.png
    05.01.2015 Alicja z Aniołkami [*]
  • agaunder Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VIKI- GRATULUJĘ !!!!

f2w3vfloqr25ldac.png
    05.01.2015 Alicja z Aniołkami [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaunder, super wieści :) Trzymam kciuki i na pewno wszystko będzie dobrze :)

agaunder lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy - promieniowanie kosmicznie na samolot jest mniejsze niż promieniowanie dopadające nas na ziemi ;-) A urządzenia w samolocie nie wywierają większego promieniowania niż telefony komórkowe ;-) Ja długich tras nie robię wiec mnie to nie dotyczy, zmiana ciśnienia tak faktycznie to jest najgorsze w locie samolotem...

Agaunder - Musi być ok ;-) i na pewno będzie.

a.png
    a.png
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, gratuluje pięknej bety !

Beatrice, ja matura ? słyszałam, że była Lalka i Pan Tadeusz.

Ja czekam na wynik bety.

Beatrice lubi tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, super beta!!
    Ja czekam, wynik po 20:-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Viki, super beta!!
    Ja czekam, wynik po 20:-)

Bardzo późno no ale czekamy z niecierpliwością ;-)

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie plecy z tyłu nawalają. Jakbym 9 miesiącu była:)
    Doszedł mi dziś nowy objaw wyczulona jestem na zapachy. I powodują u mnie mdłości.

Miesiąc temu chciałam przejść na weganizm, ale nie dawałam rady, ale (zanim dowiedziałam się o ciąży) przestało mi smakować mięso-byłam z siebie dumna, że tak sama z siebie- a to nie ja tylko ciąża:)
    Teraz mam wstręt nawet do zapachu mięsa. I jak w ciąży bym o tym nie pomyślała- tzn o takich dietach. To co ja teraz mam zrobić- jeść na siłę mięso?

Nie chce zaszkodzić fasolce...

km5stv73cogtpx8e.png

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki - nie musisz jeść na siłę mięsa jeśli Ciebie odrzuca ale zadbaj o odpowiednią ilość białka w diecie i kontroluj poziom żelaza. Ja dziś gotowałam mięso dla kota ...jak je kroiłam to prawie zwymiotowałam tak mi śmierdziało ale kotlety schabowe bardzo mi smakowały :D Zobacz może znajdziesz coś co będzie Ci smakowało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:55

a.png
    a.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ