X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suche włosy w ciaży
Odpowiedz

Suche włosy w ciaży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem posiadaczka suchych włosów. Niestety podczas ciąży problem ten się tylko nasilil, moje włosy staly się matowe, sztywne i szorstkie, całkowicie straciły blask. Któraś z Was zmaga się z podobnym problemem? Jak sobie radzicie, czego używacie? Myślałam już o specjalistycznym zabiegu fryzjerskim, ale nie wiem czy to bezpieczne w ciąży ...

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam problem. Były suche przed ciąża i wydaje mi sie ze teraz sa jeszcze bardziej. Nie maluje ich od czasu ciazy. Nakładam odżywkę (taka co przed ciąża ) i olejek na wyschnięte. Nic nie pomaga. Myślałam o kreatywnie na włosy. A dokładnie wypromowaniu na kreatynę. Ale czytałam ze w ciazy lepiej nie stosować tego :/ wiec moze bedzie ktos kto zna super sposób i z nami podzieli sie.

• kalika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o kreatynie, albo jakimś mocno nawilżającym zabiegu, bo włosy są suche jak siano...

Adrenalina, a jaki olejek nakładasz na włosy?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis 6w 1 z l'oreal ale jaj nie urywa.

• kalika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałas te olejki arganowe, kokosowe albo podobne naturalne? Właśnie się zastanawiam, czy od tego nie zacząć...

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam arganowy. I makadamia. Działają na mokre zeby dobrze rozczesywaly. Ale na suche to tylko na chwile. Jak za mało nałożysz to zaraz sie i tak spusza. A jak za duzo to zaraz tluste. Wiec albo moje włosy sa takie beznadziejne. Albo jeszcze nie trafiłam na dobry kosmetyk.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ