Suche włosy w ciaży
-
Dziewczyny, jestem posiadaczka suchych włosów. Niestety podczas ciąży problem ten się tylko nasilil, moje włosy staly się matowe, sztywne i szorstkie, całkowicie straciły blask. Któraś z Was zmaga się z podobnym problemem? Jak sobie radzicie, czego używacie? Myślałam już o specjalistycznym zabiegu fryzjerskim, ale nie wiem czy to bezpieczne w ciąży ...
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja mam ten sam problem. Były suche przed ciąża i wydaje mi sie ze teraz sa jeszcze bardziej. Nie maluje ich od czasu ciazy. Nakładam odżywkę (taka co przed ciąża ) i olejek na wyschnięte. Nic nie pomaga. Myślałam o kreatywnie na włosy. A dokładnie wypromowaniu na kreatynę. Ale czytałam ze w ciazy lepiej nie stosować tego wiec moze bedzie ktos kto zna super sposób i z nami podzieli sie.
-
Miałam arganowy. I makadamia. Działają na mokre zeby dobrze rozczesywaly. Ale na suche to tylko na chwile. Jak za mało nałożysz to zaraz sie i tak spusza. A jak za duzo to zaraz tluste. Wiec albo moje włosy sa takie beznadziejne. Albo jeszcze nie trafiłam na dobry kosmetyk.
-