Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Szczepienie krztusiec i RSV 💊💉
Odpowiedz

Szczepienie krztusiec i RSV 💊💉

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asia0424 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podpowiedzcie mi odnośnie szczepień. Jestem teraz w 28 tc i mój ginekolog zalecił mi szczepienia na RSV i krztuśca. Z racji tego, że dzidziutek urodzi się pewnie koniec września to mocno je rozważam z racji sezonu chorobowego, tym bardziej, że starsze idzie do zerówki i będą nowe zarazki.
    Ja chodzę na wizyty prywatnie, a z tego co czytałam to temat trzeba załatwiać z lekarzem POZ, którego mam w innym mieście. 🫣 Podpowiecie mi jak to sprawnie ogarnąć? Muszę być w mojej przychodni POZ?

👩🏼 = AMH 2,28, Hashimoto

2024/25 - 4 x biochem ❌
    2025 - 1 x IUI ❌
    2026 - 1 x transfer IVF ➡️ 🤰🏼🩵 Due date 10.2026
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umów teleporade, niech lekarz wystawi receptę koniecznie z kodem C bo tylko wtedy masz pełną refundację. W międzyczasie umawiasz w swojej przychodni szczepienie, to już zależy od przychodni jak to działa, u mnie trzeba się z pielęgniarką od szczepień umawiać, w innych przychodniach dzwonisz do rejestracji. Odbierasz szczepionkę i jedziesz sie zaszczepić. Pamiętaj, żeby nie przetrzymywać zbyt dlugo szczepionki poza lodowka.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)

Insulina nocna 13j ↘️ 2j

Rośnij maluszku
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ