X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SZKOŁY RODZENIA AKREDYTOWANE PRZY SZPITALU SPECJALISTYCZNYM ŚW. ZOFII
Odpowiedz

SZKOŁY RODZENIA AKREDYTOWANE PRZY SZPITALU SPECJALISTYCZNYM ŚW. ZOFII

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ichras Nowa

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

czy macie jakieś doświadczenia, wnioski, uwagi :) , jezeli chodzi o szkoły rodzenia akredytowane przez Szpital Św. Zofii?

Za wszelkie będe zobowiązana :)

Rozważam następujące (chodzi o lokalizację):

- Szkoła Rodzenia Magdaleny Witkiewicz
    - Szkoła Rodzenia Małgorztaty Gierady-Radoń
    - Szkoła Rodzenia aKuku Magdalena Kukulska

Dzięki!

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja chodziłam do szkoły rodzenia Magdaleny Hryciuk. Jest na tej liście akredytowanych przez Szpital Św. Zofii. To są Włochy, ul. Śląska 10.

6 spotkań każde około 2-3 godziny (ale od nowego roku miało być już 5 spotkań). Każda lekcja o innej tematyce i różne położne prowadzą, większość ze Szp. Św. Zofii.
    Masa wiedzy, fajne ćwiczenia, super atmosfera.

Oceniłam 6/6. Sama w ogóle nie korzystam z innej wiedzy dot. ciąży i dzieci. Nie czytam książek, gazet, nie mam zalajkowanych żadnych mamusiowych profili na FB. Cala moja wiedza pochodzi z tych lekcji + doświadczeń koleżanek-młodych mam. Mimo to czuję się bardzo dobrze przygotowana i do porodu i do pierwszych tygodni po.
    Poza samymi lekcjami dostajesz na maila mnóstwo informacji z każdej lekcji, więc nie trzeba nic notować.
    Położne są bardzo doświadczone, ale jednocześnie cały czas się szkolą. Masz więc połączenie ogromnej wiedzy praktycznej z nowoczesnym podejściem.

Jeśli masz jakieś bardziej szczegółowe pytania, to zapraszam :)

Izabelka 86 lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ