Szukając nadziei
-
Pozwoliłam sobie na zadanie tego pytania wlasnie tutaj no bo gdzie szukac odpowiedzi jak nie u szczesliwych przyszłych mam:)
Jak długo starałyscie się o swoje malenstwo, które jest jeszcze w brzuszku badź juz się narodziło??
Szukam nadziei bo to juz moj 5cs po poronieniu zatrzymanym:( -
nick nieaktualny
-
kochana zapraszam tutaj: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/
o pierwszą ciąże walczyłam 2 lata- i niestety straciłam.
w 2 ciążę zaszłam zaraz po zaprzestaniu krwawienia po poronieniu ale niestety była pozamaciczna. nie mogłam mieć zabiegu więc miałam podaną chemię- i zakaz starań na pół roku
po tym zaszłam w 1 cyklu ale z pomocom tabletek na owu i obecie dziewczyby mają 3 mce.
moja walka trwała 3 lata ale warto było. życzę powodzenia :*czekaja lubi tę wiadomość
-
W pierwszą ciążę zaszłam bez starań, po kilku miesiącach współżycia bez zabezpieczenia. Skończyła się poronieniem. Po łyżeczkowaniu przez 3 miesiące z nakazu lekarza stosowałam antykoncepcję. Po jej odstawieniu zaszłam po 4 cyklach. Powodzenia, kochana. Wiem jak dłuży się każdy kolejny miesiąc oczekiwania
Każda z Nas otrzyma swój skarbWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:07
czekaja lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyJa w ciąże zaszłam w 2 cyklu
I powiem ci że też nie wierzyłam że jeszcze kiedyś spotka mnie jakiś cud związany z dzieckiem. Ale jak widać to tylko pozory, bo ja na ogół nie miałam książkowego śluzu płodnego, miałam cały czas śluz kremowy, i mimo wszystko udało się
Także prędzej czy później i ty zawitasz tu z pozytywnym testem
-
ja zaszłam w 4 cyklu intensywnych starań, wcześniej rok ale bez spiny...ale zaszłam jak zrezygnowałam ze wszystkiego, straciłam nadzieję...myślałam, że mam cykl bezowulacyjny, śluzu płodnego nie było, seks kiedy była ochota, a nie kiedy ten dzień...no i nie zwracałam uwagi, później miałam wypadek chciali mi zrobić RTG nie chciałam bo mówiłam, że może ciąża ale wynik negatywny więc pstryknęli, później okazało się że ciąża..nie wiem jakim cudem.
Wiem, że to może nie ważne, ale codziennie odmawiałam i dalej odmawiam różaniec właśnie w intencji dzidzi no i cud...czekaja, nutka lubią tę wiadomość
-
loveyou88 wrote:ja zaszłam w 4 cyklu intensywnych starań, wcześniej rok ale bez spiny...ale zaszłam jak zrezygnowałam ze wszystkiego, straciłam nadzieję...myślałam, że mam cykl bezowulacyjny, śluzu płodnego nie było, seks kiedy była ochota, a nie kiedy ten dzień...no i nie zwracałam uwagi, później miałam wypadek chciali mi zrobić RTG nie chciałam bo mówiłam, że może ciąża ale wynik negatywny więc pstryknęli, później okazało się że ciąża..nie wiem jakim cudem.
Wiem, że to może nie ważne, ale codziennie odmawiałam i dalej odmawiam różaniec właśnie w intencji dzidzi no i cud...
To bardzo ważne! Pozdrawiam;)FeliceGatto, czekaja lubią tę wiadomość
-
Ja tam na cud nie liczyłam, wzięłam się ostro za badania laboratoryjne swoje i męża, konsultacje z ginem, zmiany żywieniowe i w ogóle.
W pierwszej ciąży był cyk już w pierwszym cyklu, a teraz chyba za bardzo byłam pewna, że sytuacja się powtórzy...no, ale trzeba było poćwiczyć cierpliwośćczekaja lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualnyJa w pierwsza ciaze zaszlam bez staran jednak w 10tc okazalo sie puste jajo lub ciaza obumarla na bardzo wczesnym etapie, mialam zabieg 05.08.13 a 21.11.13 test wyszedl znow pozytywny i obecnie koncze 19tc
Powodzenia! 5cs to nie jest dlugoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 23:27
-
Czekaja, może to mało pocieszające, ale starasz się dopiero, a nie aż, 5 cykli. W przypadku zdrowej i biologicznie przygotowanej pary, zapłodnienie powinno udać się w ciągu 12 miesięcy. I to jest norma Dopiero po tym czasie można intensywnie szukać przyczyn niepowodzenia, ale nadal bez paranoi, że coś z Wami mocno nie tak
U nas 8 cs po 12 latach tabletek i zastrzyków antykoncepcyjnych. I co ważne, a często skutkuje, był to cykl zupełnie dopuszczonyczekaja lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -