X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Tatuaże a rosnący brzuszek
Odpowiedz

Tatuaże a rosnący brzuszek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czy są tutaj jakieś mamusie, które mają tatuaże na żebrach/brzuchu/podbrzuszu i mogą podzielić się jakimiś zdjęciami/ew opisać jak tatuaże wyglądają "rozciągnięte" czy może nadal wyglądają jak przed ciążą?

Mam spore tatuaże po dwóch stronach brzucha, które są na całe żebra i wchodzą trochę na brzuch i jeszcze podbrzusze.. boję się, że będą wyglądać nieładnie po porodzie. Jakieś doświadczenia? :)

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Czy są tutaj jakieś mamusie, które mają tatuaże na żebrach/brzuchu/podbrzuszu i mogą podzielić się jakimiś zdjęciami/ew opisać jak tatuaże wyglądają "rozciągnięte" czy może nadal wyglądają jak przed ciążą?

Mam spore tatuaże po dwóch stronach brzucha, które są na całe żebra i wchodzą trochę na brzuch i jeszcze podbrzusze.. boję się, że będą wyglądać nieładnie po porodzie. Jakieś doświadczenia? :)
    Hej. Ja tatuaż mam tylko na plecach (widać na avatarze) w kwesti tego jak będzie wyglądał później niestety nie wiem. Ale sama jestem bardzo ciekawa czy bardzo się zmieni.

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tatuaż na żebrach i powiem szczerze, jest bez różnicy mimo, że brzuszek spory był w trakcie ciąży i ogólnie przytyłam 25kg :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja mam tatuaż na żebrach, ale jeszcze za mało "urosłam" żeby zauważyć jakieś zmiany :)

wielkościowo to taki:
    https://www.instagram.com/p/BPSJXXjhAlT/?taken-by=kudutattoo

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tatuaz na zebrach i częściowo brzuchu, w pierwszej ciazy nic sie nie stalo, wyglada tak jakna poczatku. Rosnie razem z brzuchem :) tylko mocno nawilzac trzeba żeby rozstępy sie na nim nie zrobily

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ