X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Tatuaże a rosnący brzuszek
Odpowiedz

Tatuaże a rosnący brzuszek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czy są tutaj jakieś mamusie, które mają tatuaże na żebrach/brzuchu/podbrzuszu i mogą podzielić się jakimiś zdjęciami/ew opisać jak tatuaże wyglądają "rozciągnięte" czy może nadal wyglądają jak przed ciążą?

Mam spore tatuaże po dwóch stronach brzucha, które są na całe żebra i wchodzą trochę na brzuch i jeszcze podbrzusze.. boję się, że będą wyglądać nieładnie po porodzie. Jakieś doświadczenia? :)

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Czy są tutaj jakieś mamusie, które mają tatuaże na żebrach/brzuchu/podbrzuszu i mogą podzielić się jakimiś zdjęciami/ew opisać jak tatuaże wyglądają "rozciągnięte" czy może nadal wyglądają jak przed ciążą?

Mam spore tatuaże po dwóch stronach brzucha, które są na całe żebra i wchodzą trochę na brzuch i jeszcze podbrzusze.. boję się, że będą wyglądać nieładnie po porodzie. Jakieś doświadczenia? :)
    Hej. Ja tatuaż mam tylko na plecach (widać na avatarze) w kwesti tego jak będzie wyglądał później niestety nie wiem. Ale sama jestem bardzo ciekawa czy bardzo się zmieni.

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tatuaż na żebrach i powiem szczerze, jest bez różnicy mimo, że brzuszek spory był w trakcie ciąży i ogólnie przytyłam 25kg :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja mam tatuaż na żebrach, ale jeszcze za mało "urosłam" żeby zauważyć jakieś zmiany :)

wielkościowo to taki:
    https://www.instagram.com/p/BPSJXXjhAlT/?taken-by=kudutattoo

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tatuaz na zebrach i częściowo brzuchu, w pierwszej ciazy nic sie nie stalo, wyglada tak jakna poczatku. Rosnie razem z brzuchem :) tylko mocno nawilzac trzeba żeby rozstępy sie na nim nie zrobily

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ