teoria ramziego
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam mamusie! Czy slyszałyscie o teori ramziego? mianowicie chodzi o to, że ze zdjęcia pierwszego usg - 6-7 tydzień odczytuje sie płeć dziecka w zaleznośći po której stronie względem macicy polozony jest zarodek. Jezeli po prawo - chlopiec a po lewo dziewczynka. Co o tym myslicie? A moze którejś z was się ta metoda sprawdziła? pozdrawiam;)
-
U mnie na prawo na górze w dwudrożnej macicy. Wychodzi chłopiec. Podobno przy sprzyjających dopochwowym jest tak samo. Dopiero przez powłoki brzuszne jakoś się odbija. Ale zobaczymy;) mam już jednego chłopca i bardzo chciałam dziewczynkę ale ObacYmu;) na kiedy masz termin?Magduśka wrote:Zainteresowałam się tym tematem. Ciekawa jestem tylko jak jest ze stroną odbicia na USG.Moje maleństwo było usytuowane na USG patrzac po mojej stronie w prawo na dole.
-
to by chyba wyszło ze będzie chłopak
o ile dobrze ogarniam strony na usg
akacjowa lubi tę wiadomość
👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF
20.08 - transfer zarodka 4AB; 27.08 - ⏸️; 28.08 -🩸6.5 ; 30.08 - 3,3💔
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
3❄️
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Wpisujac w Google teoria ramziego i następnie wybrałam grafikę, pokazuje fotki USG z kolorowymi oznaczeniami wokół dziecka i tam prawa stroną góra i dół to dziewczyna, lewa góra i dół chłopak. Chyba, że źle to interpretuje. Nawet nie słyszała nigdy wcześniej o tej teorii. Ciekawe. Zapytam lekarza, bo idę 13 lipca na wizytę jak jest z odbiciem lustrzanym odnośnie USG dopochwowego.Magdalena
-
A masz może zdjęcie pierwsze z USG 5.6 lub 7 tydzień? Bo widzę że u ciebie córka;) po której stronie była jak patrzysz na zdjęcie?Laurka wrote:HA HA HA!
https://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/
-
Przy USG transwaginalnym czytasz to tak jak masz obraz lub zdjęcie. Prawo to prawo. Lewo to lewo. Dopiero jak USG robione przez powłoki brzuszne to jakiś to się odbija i jest na odwrót. Na Facebooku jest grupa teoria ramzuego rozpoznawanie płci od 6 tygodnia i tam dziewczyny pomagają ocenić.