teoria ramziego
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam mamusie! Czy slyszałyscie o teori ramziego? mianowicie chodzi o to, że ze zdjęcia pierwszego usg - 6-7 tydzień odczytuje sie płeć dziecka w zaleznośći po której stronie względem macicy polozony jest zarodek. Jezeli po prawo - chlopiec a po lewo dziewczynka. Co o tym myslicie? A moze którejś z was się ta metoda sprawdziła? pozdrawiam;)
-
Magduśka wrote:Zainteresowałam się tym tematem. Ciekawa jestem tylko jak jest ze stroną odbicia na USG.Moje maleństwo było usytuowane na USG patrzac po mojej stronie w prawo na dole.
-
Wpisujac w Google teoria ramziego i następnie wybrałam grafikę, pokazuje fotki USG z kolorowymi oznaczeniami wokół dziecka i tam prawa stroną góra i dół to dziewczyna, lewa góra i dół chłopak. Chyba, że źle to interpretuje. Nawet nie słyszała nigdy wcześniej o tej teorii. Ciekawe. Zapytam lekarza, bo idę 13 lipca na wizytę jak jest z odbiciem lustrzanym odnośnie USG dopochwowego.Magdalena
-
Laurka wrote:HA HA HA!
https://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/ -
Przy USG transwaginalnym czytasz to tak jak masz obraz lub zdjęcie. Prawo to prawo. Lewo to lewo. Dopiero jak USG robione przez powłoki brzuszne to jakiś to się odbija i jest na odwrót. Na Facebooku jest grupa teoria ramzuego rozpoznawanie płci od 6 tygodnia i tam dziewczyny pomagają ocenić.