Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabierz męża, dla nich to też są ważne chwile 😊
Mój mąż jest ze mną na każdej wizycie, nikt nigdy nie miał z tym problemu.
My dzisiaj też wizytujemy o 14:30 więc poproszę kciuki za moje bąble. Śniło mi się że wody mi odeszły 😱 więc mam nadzieję że to tylko głupi sen a nie jakiś znakkknn, Holibka, Tigra lubią tę wiadomość
-
Iza, ja się zgadzam z dziewczynami, bierz męża. Trzymam kciuki za wizytę!
Nome, będzie dobrze, kciuki! Sny odzwierciedlają nasze emocje, a nie rzeczywistość na szczęście 🙂
Gonicie z wyprawkami 😉 jedną z moich pierwszych myśli po zrobieniu testu ciążowego było "gdzie my wstawimy łóżeczko?!?". Po przemyśleniu sprawy doszłam do wniosku, że nie wstawimy nigdzie. Z córką łóżeczko w sumie sprawdzało się jedynie na drzemki w ciągu dnia i wieczorne spanie, póki ja nie kładłam się. Potem młoda lądowała z nami bo ceniłam sobie sen i wygodę, a moje dziecię niestety nie było z tych, co to jedną pobudkę albo wcale... Także teraz łóżeczka nie będzie, chyba że jakoś upchniemy je u córki w pokoju. Na pewno w naszej sypialni nie da rady bo już mamy taki Tetris, że nie ma opcji. Na początku mam zamiar korzystać z kosza Mojżesza, a zanim go dostaniemy (wyprawka miejska) to ewentualnie gondola.
Ogólnie jestem w dobrej sytuacji, że dookoła znajomi mają dzieci, które właśnie się odwozkowały, albo zmieniamy meble itp 😉 tym sposobemam już jedną spacerówkę w domu, po urlopie do odbioru wózek 2w1 i jeszcze jakieś łóżeczka, dostawaki, krzesełka czekają do obejrzenia i wyboru. Fotelik zaklepany i kombinezon z merino na wyjście ze szpitala też 🙂 na razie żadnych zakupów nie planuję, bo najzwyczajniej w świecie nie mam jeszcze miejsca dla malucha, myślę, że jesienią włączy mi się syndrom wicia gniazda to zacznę działać.
Z rzeczy,. których w poprzedniej ciąży nie miałam, a teraz tak to kupiłam poduszkę ciążową 🙂 dziś pierwsza noc za mną i muszę przyznać, że fajne to 🙂 w ciąży z córką dostałam poduchę od przyjaciółki, ale to była końcówka ciąży i w ogóle nie widziałam zastosowania dla siebie. Sprzedałam bez rozpakowania nawet. Teraz postanowiłam zrobić test jednak. Gdyby mi się nie sprawdziła, to moja pierworodna już jest chętna do przejęcia 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 09:15
-
Dziewczyny, a z jakiej firmy poduszkę ciążową polecacie? Poofi dość droga widzę, a z kolei moja z pierwszej ciąży jest już mocno oklapła i płaska. Chyba muszę zaopatrzeć się w nową, bo za mną koszmarna, nieprzespana noc 😒🫣
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Dziewczyny, a z jakiej firmy poduszkę ciążową polecacie? Poofi dość droga widzę, a z kolei moja z pierwszej ciąży jest już mocno oklapła i płaska. Chyba muszę zaopatrzeć się w nową, bo za mną koszmarna, nieprzespana noc 😒🫣22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Wiara Nadzieja Miłość ja mam poofi z vinted za 100 wyparlam pokrowiec i jest w stanie idealnym, polecam tam zerknąć mam w kształcie 9 i polecam bardzo !!!!! To jest wspaniałe i serio w dobrym stanie ale ja sama sprzedaje dużo swoich rzeczy na vinted.
Iza bierz chłopa niech zobaczy dziecko, widziałam jak to mojemu ułatwiło wyobrażenie sobie dziecka. Jak się rusza i wywija w brzuszku. Poza tym mój działa uspokajająco, mówię do niego że się stresuje, a on mi mówi że teraz to już idziemy „poznać stan faktyczny” i damy sobie radę 😅
Ja sie wczoraj mierzyłam i zmierzyłam sie rano dla porównania i mam aż +/- 3-4 cm w obwodach więcej niż rano.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 10:26
-
Ja mam z poofie i uważam że jest super 😊 na pewno na Vinted można znaleźć i dużym plusem jest możliwość zdjęcia i wyprania pokrowca
-
Ja mam 7 z supermami. Jest super, ale ma jak dla mnie mankament w postaci twardego szwu wewnątrz na łuku i jak się za bardzo w nią wtulę szyją to potrafi mi się wpijać w zagłębienie między szyją i barkiem.
Kupiłam finalnie nową, ale też na vinted obserwowałam poofi
Ale wysyp dobrych wieści z wizyt i pięknych brzuszków mniejszy co i większych! przeglądam, lajkuje, ale nie bardzo mam głowę by pisać na bieżąco. Dalej tonę w kartonach, do tego pracuje zdalnie w tym tygodniu jeszcze w pełnym wymiarze godzinowym. Upał także nie ułatwia funkcjonowania, choć o dziwo całkiem nieźle go znoszę.
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wszystkiego dobrego dziewczyny i maluszki!KINGA89, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
O, moja właśnie też z Supermami, w kształcie C. Tylko że o ile pokrowiec można zdjąć i wyprać (wygodne), o tyle poduszka sama w sobie nie ma zamka. Więc przy wypełnianiu trzeba by pruć i zszywać? Nigdy tego nie robiłam 🤷🏼♀️
A używane poofi z Vinted nie są spłaszczone? 🤔 Widziałam, że są w dobrych cenach, ale tego właśnie trochę się boję. Może to kwestia firmy, a może tego że ja swoją używałam namiętnie całą pierwszą ciążę, ale właśnie jest plackiem. Zastanawia mnie, jak to jest z używanymi poofi 🤔Domi.Nika lubi tę wiadomość
-
Wiara, myślę, że wszystko zależy od intensywności używania. To tak jak z normalnymi poduszkami 😉
Co do uzupełnienia wypełnienia to tak, trzeba spruć trochę na szwie a potem zaszyć. Nie jest to trudne, myślę że sobie poradzisz. Pokrowiec ukryje wszelkie niedoskonałości 😉 -
Wiara Nadzieja Miłość wrote:O, moja właśnie też z Supermami, w kształcie C. Tylko że o ile pokrowiec można zdjąć i wyprać (wygodne), o tyle poduszka sama w sobie nie ma zamka. Więc przy wypełnianiu trzeba by pruć i zszywać? Nigdy tego nie robiłam 🤷🏼♀️
A używane poofi z Vinted nie są spłaszczone? 🤔 Widziałam, że są w dobrych cenach, ale tego właśnie trochę się boję. Może to kwestia firmy, a może tego że ja swoją używałam namiętnie całą pierwszą ciążę, ale właśnie jest plackiem. Zastanawia mnie, jak to jest z używanymi poofi 🤔
Ja kupiłam w niemalże idealnym stanie, bez wgnieceń mój stary tylko otworzył paczke jak mnie nie było na weekend w domu i mi mówi „jakaś sprana ta poduszka”, a one maja pastelowe kolory oryginalnie. Ale taka miała być -
Dobra słuchajcie mi drga brzuch jak się nie ruszam, podobno to możliwe ze dziecko porusza płynem owodniowym i powoduje drgania. Za każdym razem jak wołam Bartka żeby zobaczył to przestaje 😂 czy Ktoś ma taka sytuacje ?
kknn, Ewa96, Holibka lubią tę wiadomość
-
Domi.Nika wrote:Dobra słuchajcie mi drga brzuch jak się nie ruszam, podobno to możliwe ze dziecko porusza płynem owodniowym i powoduje drgania. Za każdym razem jak wołam Bartka żeby zobaczył to przestaje 😂 czy Ktoś ma taka sytuacje ?
Holibka lubi tę wiadomość
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
KINGA89 wrote:I co o niej sądzisz? Sama się nad nią zastanawiam. Nie wiem, czy wziąć kształt 7, C czy 9. Czym to się różni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 13:42
KINGA89, Holibka lubią tę wiadomość
-
Domi.Nika wrote:Dobra słuchajcie mi drga brzuch jak się nie ruszam, podobno to możliwe ze dziecko porusza płynem owodniowym i powoduje drgania. Za każdym razem jak wołam Bartka żeby zobaczył to przestaje 😂 czy Ktoś ma taka sytuacje ?
Ja mam identycznie. Mój zdążył zobaczyć. Śmiesznie to wygląda, ale właśnie też czułam takie dwa muśnięcia, w pierwszej ciąży nie zauważałam takich rzeczy, teraz jestem bardziej wyczulona. Wiem że to szybko, ale już też potrafię odróżnić różne rzeczy w tej ciąży. 😊kattalinna lubi tę wiadomość
-
Małpka wrote:Bardzo dziękuję Ci za tą odpowiedz😘😘😘 gryzłam się czy dobrze wybrałam i nie dawało mi to spokoju. Miałam duże rozterki ale Twoja wypowiedz mnie bardzo uspokoiła.
Dominika, mnie brzuch też drga, ale ja to łączę z pulsującą żyłą lub tętnicą 😅Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
ultramaryna_ wrote:Życzę Ci samych dobrych wiadomości, trzymam kciuki 😘🤞
Dominika, mnie brzuch też drga, ale ja to łączę z pulsującą żyłą lub tętnicą 😅
No właśnie tylko nie drga cały czas, a żyła albo tętnica drgałby cały czas nie ? 😂 wydaje mi się ze to bobas bo te drgania czasami w różnych miejscach. Ciekawe uczucie.
Żyjecie jakoś w tym piekle ? -
Ja dziś byłam na wizycie by sprawdzić czy wszystko ok przed badaniami z krwi i pierwszy raz maluch się na ekranie ruszał. ❤️ 4 cm człowieka, ręce machały, nogi kopały i na takie szybkie sprawdzenie wszystko wygląda tak jak trzeba na ten moment. Jutro NIFTY w sobotę PAPPA a w czwartek USG prenatalne. Mam nadzieję, że jak będę już po to trochę mi stres już odpuści. 🤞
Iza., Podkoszulka, Tigra, Nomeolvides, kknn, kattalinna, Holibka, ultramaryna_, Rocky, Faelwen90 lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Nome kciuki ✊🏻
Domi.Nika lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰