Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Test ciazowy jasniejszy .
Odpowiedz

Test ciazowy jasniejszy .

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia100 Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ,pewnie ie pomyślicie ze jestem nienormalna ,ale coś mnie podkusiło I w 8tyg 5 dniu zrobiłam test ,,nie mam pojęcia po co może żeby się uspokoic''co ewidentnie mi nie wyszło ponieważ wyszła blada kreska ,wcześniej np w 6tyg była ona bardzo mocna.usg miałam wykonane w ten sam dzień było wszystko w porządku,ale dalej się martwię czy to może oznaczać spadek hcg .Lekarz nie potrafił mi na to opowiedzieć.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia100 wrote:
    Witam kochane ,pewnie ie pomyślicie ze jestem nienormalna ,ale coś mnie podkusiło I w 8tyg 5 dniu zrobiłam test ,,nie mam pojęcia po co może żeby się uspokoic''co ewidentnie mi nie wyszło ponieważ wyszła blada kreska ,wcześniej np w 6tyg była ona bardzo mocna.usg miałam wykonane w ten sam dzień było wszystko w porządku,ale dalej się martwię czy to może oznaczać spadek hcg .Lekarz nie potrafił mi na to opowiedzieć.
    Osobiście podejrzewałabym wadliwy test ciążowy. Zdarza się, że niektóre wybarwiają się mocniej, a inne słabiej.
    Taki przykład z autopsji. Robiłam testy ciążowe codziennie i któregoś dnia wyszedł jaśniejszy niż dzień wcześniej. Już zaczęłam mieć w głowie czarne scenariusze (mam za sobą ciąże biochemiczne), ale przyjaciółka namówiła mnie bym test powtórzyła. Zrobiłam go parę godzin później (także nie z porannego moczu) i na nim kreska była zdecydowanie ciemniejsza niż dzień wcześniej.
    Także ja bym się nie przejmowała. Zwłaszcza, że na tym etapie, to ani test, ani beta nie są miarodajne.
    Teraz już tylko USG, które przecież u Ciebie wyszło dobrze 😊

kropka_aga lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Monia100 Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu bardzodzo dziękuję za odp ,z tego wszystkiego zrobiłam kilka testów i z tego 3 wyszły równie jasne ,4 wyszedl ciut ciemniejszy .Ale pewnie masz racjie ze juz nie jest to miarodajne najważniejsze usg .Pozdrawiam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2025, 19:32

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ