X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Test ciazowy jasniejszy .
Odpowiedz

Test ciazowy jasniejszy .

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia100 Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ,pewnie ie pomyślicie ze jestem nienormalna ,ale coś mnie podkusiło I w 8tyg 5 dniu zrobiłam test ,,nie mam pojęcia po co może żeby się uspokoic''co ewidentnie mi nie wyszło ponieważ wyszła blada kreska ,wcześniej np w 6tyg była ona bardzo mocna.usg miałam wykonane w ten sam dzień było wszystko w porządku,ale dalej się martwię czy to może oznaczać spadek hcg .Lekarz nie potrafił mi na to opowiedzieć.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia100 wrote:
    Witam kochane ,pewnie ie pomyślicie ze jestem nienormalna ,ale coś mnie podkusiło I w 8tyg 5 dniu zrobiłam test ,,nie mam pojęcia po co może żeby się uspokoic''co ewidentnie mi nie wyszło ponieważ wyszła blada kreska ,wcześniej np w 6tyg była ona bardzo mocna.usg miałam wykonane w ten sam dzień było wszystko w porządku,ale dalej się martwię czy to może oznaczać spadek hcg .Lekarz nie potrafił mi na to opowiedzieć.
    Osobiście podejrzewałabym wadliwy test ciążowy. Zdarza się, że niektóre wybarwiają się mocniej, a inne słabiej.
    Taki przykład z autopsji. Robiłam testy ciążowe codziennie i któregoś dnia wyszedł jaśniejszy niż dzień wcześniej. Już zaczęłam mieć w głowie czarne scenariusze (mam za sobą ciąże biochemiczne), ale przyjaciółka namówiła mnie bym test powtórzyła. Zrobiłam go parę godzin później (także nie z porannego moczu) i na nim kreska była zdecydowanie ciemniejsza niż dzień wcześniej.
    Także ja bym się nie przejmowała. Zwłaszcza, że na tym etapie, to ani test, ani beta nie są miarodajne.
    Teraz już tylko USG, które przecież u Ciebie wyszło dobrze 😊

kropka_aga lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Monia100 Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu bardzodzo dziękuję za odp ,z tego wszystkiego zrobiłam kilka testów i z tego 3 wyszły równie jasne ,4 wyszedl ciut ciemniejszy .Ale pewnie masz racjie ze juz nie jest to miarodajne najważniejsze usg .Pozdrawiam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2025, 19:32

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ