Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Test Nifty
Odpowiedz

Test Nifty

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuzanka4 Nowa

Wysłany: 29 lipca 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    piszę z zapytaniem. Jak interpretować takie wyniki:
    Pappa A - 0,72iU/l odpowiada 0,523 MoM
    HCG wolna jedn beta 62,36IU/ l odpowiada 2,69 MoM
    przezierność karku 1,5 mm
    trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:64 ryzyko skorygowane 1: 29

• Mvada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappe i HCG interpretuje tylko lekarz, co do ryzyk są wysokie, lekarz powinien poinformować o możliwości wykonania amniopunkcji. Nie znamy twoich innych danych jak wiek, poprzednie ciążę itp. Proponuję skonsultować to z lekarzem, on podpowie o wszystkich opcjach. Ryzyko skorygowane mówi o tym że jedna kobieta na 29 z takimi samymi wynikami będzie miała dzieciątko z zespołem Downa

papauren lubi tę wiadomość

age.png
  • papauren Nowa

Wysłany: 28 marca 2024, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskusja na temat testu Nifty przypomniała mi o emocjach i dylematach, które towarzyszyły mi w czasie ciąży. W związku z tym chciałabym polecić narzędzie, które było dla mnie niezwykle pomocne w organizowaniu wszystkich informacji zdobytych w trakcie ciąży, w tym wyników badań, porad i zaleceń lekarzy - https://pdfguru.com/pl . Możliwość konwertowania i organizowania dokumentów PDF w jednym miejscu znacznie ułatwiła mi zarządzanie ważnymi dokumentami, pozwalając skupić się na tym, co najważniejsze - zdrowiu i przygotowaniu na przyjście na świat mojego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2024, 06:53

• PsiaMama93 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Starania naturalne- 5lat
    Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci

26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
    10.05 hcg <1😥

21.05 badanie drożności jajowodow

25.05 IUI ten sam dawca ❌️
    8.06 hcg <4.3😥

INV
    24.08 punkcja
    13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍

24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
    5dpt⏸️
    6dpt beta 39
    8dp beta 96 prog. 19,5
    10dpt 202
    13dpt 628
    16dpt 2191
    21dp 11511❤️
    22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ