X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Toksoplazmoza i cytomegalia
Odpowiedz

Toksoplazmoza i cytomegalia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odebrałam dziś wyniki na toksoplazmoze i cytomegalie i jestem trochę podłamana. o tyle o ile z toksoplazmozy wynika ze nabyłam chorobę wcześniej i raczej nie jest to dużym zagrożeniem to cytomegalia mnie przeraziła. Naczytałam się jakie negatywne skutki niesie, że nie ma skutecznego leczenia i się podłamałam.. Mój wynik cytomegalii IgM 1,96 (dodatni powyżej 1), IgG 78,1 (dodatni powyżej 1). Czy ktoś przechodził podobne stresy? Wizytę u ginekologa mam dopiero 20 listopada, we wtorek pójdę do lekarza pierwszego kontaktu.
    Liczę na jakiś odzew!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz cały temat o cytomegalii:

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845,1.html

Sama w ostatniej ciąży przechodziłam podobne stresy ale zrobiłam awidność i okazało się, że to stare zakażenie a wynik był błędny... Powtórzyłam w innym laboratorium i wyszło, że nie reaktywowało mi się. Bądź dobrej myśli ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, dziękuję, w wyszukiawarce nie znalazło tego wątku.
    No też będę musiała zrobić awidność i mam nadzieję, że będzie ok, bo ta wartość IGM nie jest dużo podwyższona, może już spada

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ