X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Toksoplazmoza i cytomegalia
Odpowiedz

Toksoplazmoza i cytomegalia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odebrałam dziś wyniki na toksoplazmoze i cytomegalie i jestem trochę podłamana. o tyle o ile z toksoplazmozy wynika ze nabyłam chorobę wcześniej i raczej nie jest to dużym zagrożeniem to cytomegalia mnie przeraziła. Naczytałam się jakie negatywne skutki niesie, że nie ma skutecznego leczenia i się podłamałam.. Mój wynik cytomegalii IgM 1,96 (dodatni powyżej 1), IgG 78,1 (dodatni powyżej 1). Czy ktoś przechodził podobne stresy? Wizytę u ginekologa mam dopiero 20 listopada, we wtorek pójdę do lekarza pierwszego kontaktu.
    Liczę na jakiś odzew!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz cały temat o cytomegalii:

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845,1.html

Sama w ostatniej ciąży przechodziłam podobne stresy ale zrobiłam awidność i okazało się, że to stare zakażenie a wynik był błędny... Powtórzyłam w innym laboratorium i wyszło, że nie reaktywowało mi się. Bądź dobrej myśli ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, dziękuję, w wyszukiawarce nie znalazło tego wątku.
    No też będę musiała zrobić awidność i mam nadzieję, że będzie ok, bo ta wartość IGM nie jest dużo podwyższona, może już spada

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ