X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ujemna beta a objawy ciąży
Odpowiedz

ujemna beta a objawy ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, przeglądałam forum ale nigdzie nie znalazłam podobnego przypadku do mojego. Otóż w 8 dc uprawialam seks z chłopakiem bez zabezpieczenia z końcem w środku . Dzień później pominęłam 5 z opakowania tabletkę anty, którą przyjęłam z kolejną ale od pominięcia minęło jakieś 20 godzin. Teraz jest 26 dc do okresu pozostało mi 2 dni. Od 1,5 tygodnia temperatura waha mi się między 37,2-37,5, czuję bóle jak przed okresem oraz bardzo boli mnie głowa . Dodam, że od jakiegoś tygodnia występują zaparcia na przemian z biegunkami.Nigdy tak wcześnie mnie nie bolało a tutaj ból zaczął się 2 tyg przed spodziewanym okresem. Cykle mam 28 dniowe. Robiłam 4 dni temu (22 dc) test ciążowy i pojawiła się druga cienka kreska lecz zniknęła po 40 minutach. Dwa dni po tym zrobiłam betę z krwi i wyszła poniżej 2. Sama już nie wiem czy to ciąża czy nie. Poradźcie coś bo nie sugeruję się innymi forami gdzie kobiety nie stosują żadnej antykoncepcyji bo wiem że w moim przypadku to wygląda inaczej.
    Pozdrawiam was ciepło :)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu mierzyc temperatury biorac tabsy;)
    Poczekaj jeszcze z 3-4 dni i powtórz test, nikt tutaj Tobie nie przewidzi czy zaszlas w ciaze.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta jest dużo bardziej miarodajna niż test, więc jeśli beta twierdzi, że w ciąży nie jesteś to nie jesteś. Ja to widzę tak:
    Jeśli uprawiałaś seks tylko w 8dc, najpóźniej w 13dc musiałabyś mieć owulację, żeby mogło w ogóle dojść do zapłodnienia. Jeśli doszłoby do zapłodnienia w 13dc, 10 dni później, czyli w 23dc powinna wyjść dodatnia beta.
    Więc o ile Twój partner nie ma jakiś turboplemników, które żyją powiedzmy 8 dni to ciąży nie ma.

polkosia lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rozwianie wątpliwości, te objawy mnie niepokoíły. Poczekam na okres a jak nie nadejdzie to powtórzę test :) chociaż nie planowałam mieć dziecka i trochę by mi to zamieszało w życiu będę zapewne czuć lekkie rozczarowanie jeśli wyjdzie negatywny :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ