Ulubione soki owocowe
-
Ja dużo piłam soków z carotki takie warzywno-owocowe , raz nawet sok pomidorowy blee a przez resztę ciąż nie ciągnęło mnie do soków 🙂 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 10:59
Karpatia lubi tę wiadomość
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
Uwielbiam soki z selerem, jabłko do tego się dobrze komponuje i jeszcze dorzucam marchewkę. Moja wyciskarka Sana świetnie sobie radzi z twardymi warzywami i owocami.
Polecam sprawdzić sobie wyciskarki do owoców w firmie Eujuicers. Powinni dobrać odpowiednią w Twoich możliwościach finansowych.
Zamawiałam u nich swoją i jestem zadowolona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 10:31
Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 17:25
-
ola1 wrote:
-
fajnie smakuje też sok z buraka z imbirem albo burak z pietruszką.
-
Człowiek nie trawi celulozy a wartości odżywcze znajdują się tylko w płynnych częściach zjadanych owoców i warzyw, czyli należy dobrze przeżuwać (chciałbym zobaczyć jak ktoś przeżuwa np. kg marchwi na surowo, albo lepiej np. super zdrowej naci rzodkiewki). Błonnik jest owszem potrzebny do pracy jelit, szczególnie jak się dużo je mięsa (które potrafi być trawione nawet 3 do 4 DNI !). Soki z miąższem zawierają wystarczającą porcję błonnika (zresztą przy normalnym odżywianiu mamy go też z innych źródeł nawet w nadmiarze - pieczywo razowe, orzechy, kasze, warzywa). Nadmiar z kolei błonnika może powodować zaparcia, ograniczoną przyswajalność żelaza czy skurcze żołądka.
Jeśli szukasz ciekawych przepisów na soki z owoców oraz warzyw, polecam zajrzeć sobie tutaj:
https://sklep.technica.pl/blog/najlepsze-przepisy-na-soki-z-sokowirowki
Znajdziesz wiele inspiracji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 14:25
-