X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Umowa o pracę na okres próbny a ciąża
Odpowiedz

Umowa o pracę na okres próbny a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emieska Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam umowę na okres próbny od października do końca grudnia. Jestem w 9 tygodniu ciąży. Od kiedy jestem chroniona przez prawo i pracodawca nie może mnie zwolnić? Jak wygląda sytuacja z przedłużeniem umowy do dnia porodu ? W internecie czytałam dużo na ten temat ale to są stare informacje...z przed kilku lat,nie wiem czy one są aktualne. Któraś z Was miała taką sytuację ?

970b42caa3a77896cbc625b6b05cc537.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli umowa kończy się po 12 tygodniu ciąży to pracodawca ma obowiązek ją przedłużyć do dnia porodu. Co daje w rezultacie prawo do zasiłku macierzyńskiego. Z tego co piszesz to spokojnie masz to gwarantowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:39

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jak pisze appee, a Twoja umowa się skończy jak już będziesz po 12 tygodniu. Zatem musi być przedłużona do dnia porodu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 10:28

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najlepiej poradzic sie kogos kto zna sie na prawie pracy, bo teraz cos mi świta ze w przypadku umowy na czas probny i na zastępstwo jest nieco inaczej niż w przypadku umowy o pracę..

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zastępstwo rzeczywiście to nie obowiązuje i przy umowach na okres próbny na mniej niż miesiąc.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest już taki temat: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciaza-a-praca,8686.html

• Emieska Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli spokojnie mogę już zanieść zaświadczenie o ciąży ?

970b42caa3a77896cbc625b6b05cc537.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Jeśli umowa kończy się po 12 tygodniu ciąży to pracodawca ma obowiązek ją przedłużyć do dnia porodu. Co daje w rezultacie prawo do zasiłku macierzyńskiego. Z tego co piszesz to spokojnie masz to gwarantowane.

to jest prawda przy umowie na czas na określony i gdy w ciąże zajdzie się przed 3 miesiącami do końca umowy (przedłużenie umowy gdy zajdzie się w ciąże w trakcie tych 3 miesięcy to dobra wola pracodawcy), uściślając przy umowie na czas próbny zawartej na czas dłuższy niż miesiąc - chodzi o czas obowiązywania umowy a nie sam fakt przepracowania - umowa chroni Cię od pierwszego dnia pracy i tak ja napisała osoba wyżej przedłużana jest do czasu porodu, z tym że pracodawca może napisać Ci taką umowę ale nie musi (różni są ludzie ) umowa się przedłuża z mocy prawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 13:24

0ea12714dc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ