X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Uporczywe zapach / powonienie w ciąży
Odpowiedz

Uporczywe zapach / powonienie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jak to jest z intensywniejszym powonieniem w czasie ciąży? Czy mocniejsze odczucie zapachu trwa przez całą ciążę czy tylko w I trymestrze?
    Sądzę, że od zawsze czułam zapachy bardziej od innych, szczególnie w różnych fazach cyklu miesiączkowego, do tego dochodziły migreny. Nie będąc w ciąży czasami czułam zapach każdego owocu, który leżał w na paterze.
    Teraz bardzo przeszkadza mi zapach cebuli. Wczoraj ktoś z sąsiadów w bloku (albo z bloku na przeciw mojego) smażył wątróbkę z cebulą. Ten zapach męczył mnie przez cały wieczór.
    Czy są jakieś sposoby na radzenie sobie z intensywnymi zapachami?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zapachy mocno dokuczałý do ok. 4 miesiąca nie byłam w stanie otworzyć lodówki a najbardziej mi przeszkadzał zapach perfum męża i mojego żelu do mycia i do tej pory zostało ze ich nie znoszę. Nie znam sposób jak sobie z tym radzić musi chyba samo przejść.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mniej wiecej 16 TC intensywniej odczuwalam zapachy. Pamietam, ze znienawidzilam zapach wanilii i masła kakaowego :) lodówki to nawet prawie nie otwieralam, wszystko mi smierdzialo. Zawsze miałam przy sobie chusteczki mietowe i przytykalam je do nosa,jak czulam jakiś niepasujacy mi zapach. Ale u mnie zapachy i tak powodowały straszne wymioty. Pozniej było juz dużo lepiej. Cierpliwości ;)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ