Uporczywe zapach / powonienie w ciąży
-
Dziewczyny,
jak to jest z intensywniejszym powonieniem w czasie ciąży? Czy mocniejsze odczucie zapachu trwa przez całą ciążę czy tylko w I trymestrze?
Sądzę, że od zawsze czułam zapachy bardziej od innych, szczególnie w różnych fazach cyklu miesiączkowego, do tego dochodziły migreny. Nie będąc w ciąży czasami czułam zapach każdego owocu, który leżał w na paterze.
Teraz bardzo przeszkadza mi zapach cebuli. Wczoraj ktoś z sąsiadów w bloku (albo z bloku na przeciw mojego) smażył wątróbkę z cebulą. Ten zapach męczył mnie przez cały wieczór.
Czy są jakieś sposoby na radzenie sobie z intensywnymi zapachami? -
Mnie zapachy mocno dokuczałý do ok. 4 miesiąca nie byłam w stanie otworzyć lodówki a najbardziej mi przeszkadzał zapach perfum męża i mojego żelu do mycia i do tej pory zostało ze ich nie znoszę. Nie znam sposób jak sobie z tym radzić musi chyba samo przejść.
-
Ja do mniej wiecej 16 TC intensywniej odczuwalam zapachy. Pamietam, ze znienawidzilam zapach wanilii i masła kakaowego lodówki to nawet prawie nie otwieralam, wszystko mi smierdzialo. Zawsze miałam przy sobie chusteczki mietowe i przytykalam je do nosa,jak czulam jakiś niepasujacy mi zapach. Ale u mnie zapachy i tak powodowały straszne wymioty. Pozniej było juz dużo lepiej. Cierpliwości
-