X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Uporczywe zapach / powonienie w ciąży
Odpowiedz

Uporczywe zapach / powonienie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jak to jest z intensywniejszym powonieniem w czasie ciąży? Czy mocniejsze odczucie zapachu trwa przez całą ciążę czy tylko w I trymestrze?
    Sądzę, że od zawsze czułam zapachy bardziej od innych, szczególnie w różnych fazach cyklu miesiączkowego, do tego dochodziły migreny. Nie będąc w ciąży czasami czułam zapach każdego owocu, który leżał w na paterze.
    Teraz bardzo przeszkadza mi zapach cebuli. Wczoraj ktoś z sąsiadów w bloku (albo z bloku na przeciw mojego) smażył wątróbkę z cebulą. Ten zapach męczył mnie przez cały wieczór.
    Czy są jakieś sposoby na radzenie sobie z intensywnymi zapachami?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zapachy mocno dokuczałý do ok. 4 miesiąca nie byłam w stanie otworzyć lodówki a najbardziej mi przeszkadzał zapach perfum męża i mojego żelu do mycia i do tej pory zostało ze ich nie znoszę. Nie znam sposób jak sobie z tym radzić musi chyba samo przejść.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mniej wiecej 16 TC intensywniej odczuwalam zapachy. Pamietam, ze znienawidzilam zapach wanilii i masła kakaowego :) lodówki to nawet prawie nie otwieralam, wszystko mi smierdzialo. Zawsze miałam przy sobie chusteczki mietowe i przytykalam je do nosa,jak czulam jakiś niepasujacy mi zapach. Ale u mnie zapachy i tak powodowały straszne wymioty. Pozniej było juz dużo lepiej. Cierpliwości ;)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ