USG 3D
-
witam w nowym temacie.
Zastanawiam się nad zrobieniem usg w 3D. Czy któraś z Was robiła to badanie?
Szukam opinii na necie i są bardzo różne od zachwytu do stwierdzeń, że 3d "robi dziurę w głowie dziecka" cokolwiek to oznacza???
Jestem teraz w Polsce i tutaj taki skan jest o wiele tańszy, więc się zastanawiam czy warto to zrobić, czy może to tylko chwyt marketingowy, żeby od rodziców wyciągnąć trochę kasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2013, 10:08
-
Hej, my zdecydowalismy sie nie isc na to usg, w UK cena to od £90 w góre, nie ma sie gwarancji, ze dziecko pokaze buzke, tymbardziej, ze oni polecaja tu je robic po 30tc (?!) gdzie coraz mniej miejsca ma dzidzia, a zaplacic trzeba tak czy siak, jak sie nie pokaze, to nie mozna wrocic pozniej, bo wtedy drugi raz sie placi
Fajna pamiatka, ale ja wole miec niespodzianke jak Mój Maluch bedzie wygladac i do kogo podobny -
Hej. Ja chodze do gina prywatnie w polsce i na kazdej wizycie na chwilke pokazuje nam mala w 4d. Duzo zalezy od tego jak mala jest ulozona. Czasem nie widac nic, a czasem sa super "widoki". Mozna popatrzec jak malenka ziewa czy usmiecha sie. Dodatkowo mamy filmik z takiego badania tylko ze akurat zosia zaslaniala sie raczka:-) ale pamiatka jest!
-
moja pani ginekolog tez posiada usg 4D i pokazuje nam dzieciaczka- super sprawa.wydrukowala mi nawet 2 fotki- jedna z sama twarzyczka- widac wszystko swietnie, i druga tez z twarzyczka jak ziewa - nie prosilam ja o to, sama mi dala i to byla mila niespodzianka.
Teraz mam to zdjecie w albumie i lezy na stoliku i co jakis czas patrze na twarzyczke malegoSuzy Lee, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Nina wrote:Mnie już wczoraj lekarz pokazał maluszka podczas normalnego usg i przełączył na 3 d, super widok, ale póki co jeszcze to mała fasolka przypominająca pomału ludzika:-)
Nina, niech Ci pokaze w 26 tyg, super twarzyczke widac - jak pokazuje fotki rodzinie i znajomym, ktorzy nie maja z ciaza doczynienia to sa pod wrazeniem, ze takie rzeczy mozna obecnie zobaczyc -
A mówimy o usg 3d czy 4d?
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_galeria.html?galg_id=2741&ph_center_01_page_no=3
Energytryp u nas jak idziesz prywatnie na usg idziecie sie nie pokaże to umawiają ciebie na kolejna wizytę bez dodatkowych opłat.
I tez tu sie przyłącze ze to usg jest tylko dodatkowe imię trzeba go robić. Ja nie idę bo u nas wlasnie kosztuje to miedzi 90£ a 120£.
-
Jest spora różnica między 3d a 4d. Ja miałam tylko 3D - mam prywatny pakiet medyczny z firmy, a za 4D musiałabym osobno zapłacić, dlatego nie szalałam. Ja na 3D nic nie widzę, filmik z połówkowego też jest dla mnie nieczytelny, więc jesli Wam zależy na super pamiątce, gdzie dokładnie widać dzieciaczka to decydujcie się na 4D.
-
Podbijam temat - dla mam z Łodzi i okolic:
w ten weekend (20.-21.06.) w Porcie Łódź będzie można zrobić darmowe USG 3D/4D. Więcej informacji: http://www.portlodz.pl/pl-pl/news-and-events/szczesliwe-macierzynstwoSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Teoretycznie USG 3D nie jest potrzebne, żeby lekarz mógł sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok. Ale ja zdecydowałam się umówić wizytę u dr. Rozmus-Warcholińskiej w Częstochowie. Dużo słyszałam o tym, że USG 3D to super przeżycie dla rodziców i to mnie skłoniło. Poza tym, nie ukrywajmy - ewentualne problemy też łatwiej zobaczyć na nowocześniejszym sprzęcie.
-
Nie jest potrzebne, niemniej nie oznacza to, ze nie mozna tego badania zrobić. Sama zachęcałabym do wykonania badania bo jest to naprawdę ciekawe i piękne doświadczenie. Szczególnie, ze nagranie z badania mozna nagrać na płytkę i potem mieć dla siebie wspaniałą pamiątkę
My zdecydowaliśmy się na nagranie naszego maluszka i absolutnie tego nie żałujemy. Badanie jest bezpieczne, nie ma żądnych efektów ubocznych.
https://markemed.com.pl/badanie-usg-na-czym-polega/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 14:17
-