X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne USG z pełnym pęcherzem..
Odpowiedz

USG z pełnym pęcherzem..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie moje drogie:)
    otóż borykam się z pewnym pytaniem. Mam skierowanie na USG (prawdopodobnie w szpitalu) i nie wiem jakim cudem w recepcji oznajmili mi że na USG ginekologiczne mam przyjść z pełnym pęcherzem...W sumie to moje pierwsze USG i sama do końca nie wiem co mam robić... Jeśli któraś coś wie, zapraszam:)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG na tak wczesnym etapie idziesz z pustym pęcherzem, lekarz nawet każe iść do toalety przed przystąpieniem do badania, żeby lepiej zobaczyć zarodek... Przynajmniej tak jest w moim szpitalu i z takimi wypowiedziami się spotykam. O pełnym pęcherzu prawdę mówiąc nie słyszałam, chyba że do badania przed brzuch, ale to za wcześnie. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, bo sama jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 22:29

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pełnym pecherzem to nie przypadkiem na badanie usg przez brzuch? tak mi sie wydaje... a przez brzuch to na takim etapie mogą nic nie zobaczyc...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, z pełnym pęcherzem wykonuje się USG przez powłoki brzuszne, ponieważ podnosi macicę, a do dopochwowego trzeba opróżnić pęcherz. Ja miałam pierwsze USG przez brzuch wykonywane w 10 tygodniu, więc nie wiem skąd u Ciebie takie dziwne zalecenie.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove skoro tak Ci powiedzieli to tak zrób. Tam gdzie będziesz mieć robione usg będzie na pewno łazienka w razie czego, a przed badaniem jeszcze raz zapytaj.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ