W jakim wieku pierwsze dziecko?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
22, 28, i teraz bede miala 32.
Moim zdaniem nie ma najlepszego wieku na ciaze i porod. Kazdemu tak sie zycie uklada,ze to los decyduje za nas Mozna chciec urodzic w konkretnym wieku a i tak moze wyjsc inaczej.klamka, inessa, Ulv15, Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
Też myślę, że nie ma najlepszego wieku na ciążę. Ważne żeby czuć się gotowym i móc zapewnić najbliższą przyszłość dla nas i malucha. Można mieć w wieku 15 lat zaplanowane całą idealna przyszłość, a ostatecznie życie i tak napisze swój scenariusz
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzasami zycie roznie sie uklada i nie mozna miec tego o czym sie marzy.
Poznalam meza pozno a jeszcze mielismy/ mamy problemy z utrzymaniem ciaz i na pierwsze dziecko tu na ziemi czekalismy kilka lat. Pierwsze dziecko urodzilam w roku gdy konczylam 41 lat a drugie gdy konczylam 43 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 15:12
malami91, Reni, empiq lubią tę wiadomość
-
Termin porodu na początek kwietnia 2019, a w sierpniu będę kończyć 37 lat👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Chyba nie ma odpowiedniego wieku ani momentu na dziecko Każda z nas jest inna.
Ja chciałam prędko, po 20... Ale życie tak się ułożyło i zdążę urodzic przed 27 urodzinami -
26 lat i pół roku starania ( w sensie postanowiliśmy przestać się zabezpieczać i zobaczyć co z tego będzie) ale nie ukrywam że już rok wcześniej włączyło mi się "Chcę mieć z Tobą dzieci!" Ale musieliśmy poczekać bo zmiana pracy/kraju/stres...
-
nick nieaktualny
-
Ja urodziłam 12 dni przed 27 urodzinami czy szybko czy późno? Dla mnie w sam raz, wyszłam za mąż, skończyłam studia, trochę popracowałam, teraz wiem, że mam dokąd wracać po macierzyńskim. Patrząc po moich znajomych to i tak jestem jedną z pierwszych, mało tego, wśród znajomych Męża, który jest ode mnie starszy o 6 lat również jesteśmy jedynymi z pierwszych z dzieckiem. Przed 30 chciałabym urodzić drugie dziecko, a krótko po 30 trzecie
-
Pierwsza córeczka urodziła się jak miałam 20 lat. Planowana i wystarana.
Synek przyjdzie na świat w styczniu, rocznikiem będę mieć 22 lata. Nieplanowana, chociaż starania miały ruszyć kilka miesięcy później więc i tak jakby dobrze poszło załapał by się na 2019 rokKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnyJa będę miała 31, chcieliśmy troszkę wcześniej (przed 30), ale okazało się, że u nas nie jest to takie proste. Staraliśmy sie 2,5 roku. Teraz jestem w 23 tc. Dlatego radzę wszystkim, żeby nie czekali za długo z tą decyzją. Z jednej strony skończyłam 2 kierunki studniów, awansowałam na stanowisko kierownicze w dużej korporacji, ale z drugiej nigdy bym nie zamieniła macierzyństwa na karierę zawodową. Jest to ciąża bardzo wyczekana. Tak po prostu wyszło.
-
nick nieaktualny