X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Waga płodu/dzidziusia
Odpowiedz

Waga płodu/dzidziusia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gipsi1991 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam w ciąży.
    Jestem 27+3.Wczoraj mialam wizytę u gin. Dzidziusia ważył 1400g ...
    Olbrzymi.Lekarz stwierdził, że zobaczymy badanie krzywej cukrowej,,
    które też wczoraj miałam.Ale wszystko w porządku,nie mam cukrzycy.Wszystkie badania w normie.Dzidzia ogólnie rozwija się dobrze i jest ok.Czy któraś z was tak miala?Bo muszę przyznać, że zaczęłam się bardzo denerwować.
    Dodam ,że 23+5 mój synek ważył 800g już. W każdym razie też- nie wiem,czy to ma w ogóle jakieś znaczenie-ginekolog wyliczył termin na podstawie ostatniej msc,mimo iż w ciążę zaszłam dzięki inseminacji i wg kliniki powinnam być wczoraj 28 +0..I tak ,jem slodkie i owoce,ale nie aż tak,bez przesady,która z nas nie je ,niech rzuci kamieniem..
    25 dni 600g. Denerwuję się a wizyta za 4 tygodnie dopiero.Brzuch mam wielki,przytyłam około 10-12kg.

Miłego dnia.
    A.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ