Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wakacyjne wątpliwości
Odpowiedz

Wakacyjne wątpliwości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • chicken Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat o lotach samolotem, długich podróżach autem i o różnych innych wątpliwościach turystycznych, z którymi musimy się mierzyć

Moja pierwsza wątpliwość:
    co używać na komary i inne owady gryzące? Niestety moje ciało działa na nie jak wabik, a ostatnio wyczytałam, że nie powinnam używać tych chemicznych środków typu off itd. Co w takim razie kupić? Macie jakieś sprawdzone sposoby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 15:44

geeky-2017-12-12.jpg
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam plynu na komary dla dzieci, ale w sumie sporadycznie. Podobno olejek waniliowy je odstrasza, ale nie wiem czy ten zapach bedzie Tobie odpowiadal sie sie nim wysmarujesz;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne bezpieczne środki odstraszające robactwo to te bez DEET.
    Znane mi to Bros dla dzieci bez deet i Mosquiterum.
    Ale pewnie jest tego więcej, trzeba patrzeć na skład.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ