Według USG ciąża jest młodsza :(
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Czy któraś z Was miała taką sytuację, że ciąża wg USG byłam młodsza niż powinna być wg miesiączki? We wtorek byłam na wizycie u ginekologa. Od ostatniej @ wychodziło, że jest to 6 tydzień, a na USG wyszło, że 4w 2d. Strasznie się martwię, bo już jedną ciąże straciłam. Dodam tylko, że mam cykle powyżej 30 dni i owulacja była koło 21 dnia.
-
spokojnie, spokojnie, spokojnie całkowicie normalna sprawa, spora część nas tak ma
byłam w 6 tc kiedy miałam pierwsze badanie, wg usg wychodził 4 lub 5 tc. Po dwóch tygodniach maluch tak urósł, ze dogonił a wręcz przegonił termin z @ o dwa dni nie przejmuj się bo nie ma czymjangwa_maua, gosiunia, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
moja ciąża od początku była 6 dni młodsza i tak zostało do tej pory za 4 tyg mam wyznaczone cc więc nie martw się;* będzie dobrze;* u mnie lekarz podejrzewał późniejszą ovu i tak też było POWODZENIA!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 08:50
jangwa_maua, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Wyczucie lekarza godne podziwu. Kurcze, oni są po to, żeby uspakajać pacjentki, szczególnie te w ciąży i szczególnie po takich przeżyciach. A znieczulica wszędzie, może dla nich to rutyna, ale dla żadnej dbającej mamy ciąża to nie rutyna
gosiunia, jangwa_maua, futuremama lubią tę wiadomość
-
tak jak piszą dziewczyny, nic się nie martw to dość powszechna sytuacja
twój maluszek szybko nadrobi! a jesteś pewna kiedy dokładnie miałaś owulację? bo może miałaś ją późno? i w takiej sytuacji twoja ciąża też będzie wcześniejsza niż wskazywałby na to termin OM u mnie tak właśnie było, bo owulke miałąm późno 22dc i gdybym tego nie monitorowała z ginem to do dzisiaj miałabym ciąże młodszą o ponad tydzień a tak ginekolog liczy moją ciąże od dnia ostatniej owulacji a nie OM
-
nick nieaktualnyjangwa_maua wrote:Witam. Czy któraś z Was miała taką sytuację, że ciąża wg USG byłam młodsza niż powinna być wg miesiączki? We wtorek byłam na wizycie u ginekologa. Od ostatniej @ wychodziło, że jest to 6 tydzień, a na USG wyszło, że 4w 2d. Strasznie się martwię, bo już jedną ciąże straciłam. Dodam tylko, że mam cykle powyżej 30 dni i owulacja była koło 21 dnia.
-
U mnie przez dłuższy czas (cały pierwszy trymestr) ciąża była młodsza o tydzień i też panikowałam A potem Maluch nie dość, że podgonił do terminu, to jeszcze wymiarem główki i brzuszka jest o 2 tygodnie do przodu I finalnie z tego właśnie powodu wróżą mi, że o porodzie w terminie mogę zapomnieć i czekamy tylko do 37tc żeby ciąża była donoszona
Głowa do góryFoto_Anna lubi tę wiadomość
-
Hej! Moja ciąża też była młodsza o tydzień później o 5 dni a teraz się wyrównało a to może też się jeszcze zmienić. Nie sugeruj się tym i przede wszystkim nie stresuj bo to maluszkowi nie potrzebne a dużo kobiet tak ma, ciężko idealnie trafić z wyznaczeniem i z OM i z USG
-
Dokładnie do nawet 2 tygodni ciąża może byc młodsza, ale jeśli jest więcej to niestety...ja tak miałam z pierwszą ciążą. Ale musisz wierzyć, że dwa razy sie to nie zdarzy jangwa_maua zyczymy dużo spokoju, bo on może nas uratować będzie dobrze, głowa do góry a lekarz....no cóż nie każdy pracuje z powołania.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
ja tez od poczatku mam ciaze mlodsza o 3 tygodnie! (dokladnie o 2tyg4dni) jak pierwszy raz mialam USG to przeplakalam 3 godziny myslac, ze ciaza sie nie rozwija... A teraz jestem w 26 tygodniu, synek mocno kopie i ma sie dobrze wg USG polowkowego nadal jest 3 tygodnie do tylu (dokladnie 2tyg3dni- takze dzien nadrobil hehe) nie ma sie czym przejmowac
Foto_Anna lubi tę wiadomość