Wesele
-
Cześć dziewczyny,
niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży (5 tydzień). Na czerwiec 2026 mieliśmy zaplanowane swoje wesele. Co myślicie o tym, żeby zostawić taką datę? Jak wszystko pójdzie dobrze to dzidzia by miała ok.7 miesięcy na weselichu. Planujemy wynająć opiekunkę.
Macie doświadczenie w tym temacie?
1. Ślub i wesele to moje marzenia i chciałam żeby to był dzień dla Nas.
2. Czuję, że czym dłużej będziemy zwlekać tym później już nam się nie będzie chciało hajtać.
3. Myślę sobie, że dopóki dziecko nie biega, to może jakoś tak łatwiej
Nie zjedzcie mnie, cieszę się z dzidzi, ale trochę nam plany zmieniła i teraz potrzebuję rady jak to rozegrać, żeby było ok)
-
Moim zdaniem nie powinniście przekładać 😉
To wasz dzień, nie powinniście rezygnować z marzeń 😉 a dziecko nie będzie już ani malutkie, że Ty się będziesz źle czuła jeszcze po porodzie, ani takie, tak jak napisałaś biegające 😉 a jeszcze jak masz rodzinę która by się troszkę zajęła maluszkiem to już ogole super 🤩Marcycha lubi tę wiadomość
-
Też właśnie zaczynamy tak myśleć, chociaż koleżanki radzą mi przekładać o rok, bo co jak będzie markotne dzidzi, albo będzie cycem.
Ale z takim podejściem to będziemy do 18 dziecka przekładać... -
Myślę, że rok później może być trudniej, jeśli chodzi o dziecko. Niby fajnie, bo już dwa latka prawie, ale właśnie wszędzie będzie chciał maluszek wchodzić, może mieć swoje humorki. Nie wiadomo właśnie jakie będzie dziecko, więc może lepiej mieć już to za sobą niż czekać kolejny rok? Oczywiście decyzja zależy od Was i najważniejsze, podejmijcie taka jaka dla was jest lepsza 😉
NowaNela lubi tę wiadomość
-
Ja bym zostawiła datę
sama byłam na weselu gdzie dziecko młodej pary było w podobnym wieku. Mieli opiekunkę, mały był w kościele, a później pojechał z opieką do domu - młodzi wybawieni, maluch w dobrych rękach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:10
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Ja rodziłam syna w styczniu a ślub brałam w sierpniu. Maluszek miał wtedy właśnie 7 miesięcy. My akurat mieliśmy opcje, że mama dziewczyny mojego brata mogła się zająć maluszkiem. Zaprosiliśmy ją, żeby przyjechała do nas już o 11 na przygotowania, żebyśmy my i nasi rodzice mieli wolną głowę wtedy. Była z nami i synem z kościele I na obiedzie i kawie. Koło 18 pojechali do domu. Była do około 12 następnego dnia. Uważam, że to była najlepsze wyjście z tej sytuacji, ale wiadomo, że mieliśmy dużo szczęścia z tak cudowną opieką. My się świetnie bawiliśmy, maluszek nie był przebodźcowany.
Gdyby nie ta cudowna opiekunka, to myśleliśmy o wynajęciu opieki. W ostatecznym wypadku
mieliśmy opcje, że nasze mamy by się zajmowały małym i wtedy malec poszedł by spać do pokoju hotelowego, w którym mieliśmy ślub i nasze mamy by się po prostu wymieniały. Wiadomo, że nie byłaby to idealna opcja ale nie mieliśmy żadnej innej. -
Też bym nie przekładała. Dobrze dogadać temat z opiekunką i będzie super. Jedyne co to nauczyć malucha wcześniej pić z butelki gdybyś jednak chciała tylko karmić piersią. Żeby nie było niespodzianki.
-
Ja też mam taką sytuację. Plany byly i odeszły. Z małym dzieckiem nie damy rady ogarnac tego. S ja niestety jestem taka że mimo opiekunki bede ciągle myślała, zaglądała itd. Więc dupna bedzie impreza no ale to nasze zdanie w tym temacie. Poza tym ani napić się bo (jeśli będę miała pokarm) bo karmie więc u nas to odwołane.
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -