X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesele
Odpowiedz

Wesele

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NowaNela Debiutantka

Wysłany: 18 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży (5 tydzień). Na czerwiec 2026 mieliśmy zaplanowane swoje wesele. Co myślicie o tym, żeby zostawić taką datę? Jak wszystko pójdzie dobrze to dzidzia by miała ok.7 miesięcy na weselichu. Planujemy wynająć opiekunkę.

Macie doświadczenie w tym temacie?

1. Ślub i wesele to moje marzenia i chciałam żeby to był dzień dla Nas.
    2. Czuję, że czym dłużej będziemy zwlekać tym później już nam się nie będzie chciało hajtać.
    3. Myślę sobie, że dopóki dziecko nie biega, to może jakoś tak łatwiej :D

Nie zjedzcie mnie, cieszę się z dzidzi, ale trochę nam plany zmieniła i teraz potrzebuję rady jak to rozegrać, żeby było ok :))

11.02 i 12.02⏸️

14.02 Beta 675,6 | Progesteron 35,30
    14.02 Pierwsze USG

19.02 Beta 3323,3

04.03 Kolejna wizyta u gin

preg.png
  • sofiz Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam doświadczenia w temacie ale ja bym robiła :) zaczynając czytać myślałam, że podczas wesela będziesz w ciąży - wtedy bym raczej przełożyła

NowaNela lubi tę wiadomość

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie powinniście przekładać 😉
    To wasz dzień, nie powinniście rezygnować z marzeń 😉 a dziecko nie będzie już ani malutkie, że Ty się będziesz źle czuła jeszcze po porodzie, ani takie, tak jak napisałaś biegające 😉 a jeszcze jak masz rodzinę która by się troszkę zajęła maluszkiem to już ogole super 🤩

Marcycha lubi tę wiadomość

• NowaNela Debiutantka

Wysłany: 18 lutego, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie zaczynamy tak myśleć, chociaż koleżanki radzą mi przekładać o rok, bo co jak będzie markotne dzidzi, albo będzie cycem.

Ale z takim podejściem to będziemy do 18 dziecka przekładać...

11.02 i 12.02⏸️

14.02 Beta 675,6 | Progesteron 35,30
    14.02 Pierwsze USG

19.02 Beta 3323,3

04.03 Kolejna wizyta u gin

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że rok później może być trudniej, jeśli chodzi o dziecko. Niby fajnie, bo już dwa latka prawie, ale właśnie wszędzie będzie chciał maluszek wchodzić, może mieć swoje humorki. Nie wiadomo właśnie jakie będzie dziecko, więc może lepiej mieć już to za sobą niż czekać kolejny rok? Oczywiście decyzja zależy od Was i najważniejsze, podejmijcie taka jaka dla was jest lepsza 😉

NowaNela lubi tę wiadomość

• Anastiq Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zostawiła datę :) sama byłam na weselu gdzie dziecko młodej pary było w podobnym wieku. Mieli opiekunkę, mały był w kościele, a później pojechał z opieką do domu - młodzi wybawieni, maluch w dobrych rękach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:10

Marcycha lubi tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam syna w styczniu a ślub brałam w sierpniu. Maluszek miał wtedy właśnie 7 miesięcy. My akurat mieliśmy opcje, że mama dziewczyny mojego brata mogła się zająć maluszkiem. Zaprosiliśmy ją, żeby przyjechała do nas już o 11 na przygotowania, żebyśmy my i nasi rodzice mieli wolną głowę wtedy. Była z nami i synem z kościele I na obiedzie i kawie. Koło 18 pojechali do domu. Była do około 12 następnego dnia. Uważam, że to była najlepsze wyjście z tej sytuacji, ale wiadomo, że mieliśmy dużo szczęścia z tak cudowną opieką. My się świetnie bawiliśmy, maluszek nie był przebodźcowany.
    Gdyby nie ta cudowna opiekunka, to myśleliśmy o wynajęciu opieki. W ostatecznym wypadku
    mieliśmy opcje, że nasze mamy by się zajmowały małym i wtedy malec poszedł by spać do pokoju hotelowego, w którym mieliśmy ślub i nasze mamy by się po prostu wymieniały. Wiadomo, że nie byłaby to idealna opcja ale nie mieliśmy żadnej innej.

preg.png
  • Małgoś06 Debiutantka

Wysłany: 18 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, koleżanka miała podobną sytuację, ich córka miała 8 miesięcy w dniu ślubu, wynajęli opiekunkę, która przyjechała z małą na chwilę na salę. W kościele jej nie było. Chwalili sobie to rozwiązanie :)

🩷28.10.2024, 39+5, 3520g, SN

age.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym nie przekładała. Dobrze dogadać temat z opiekunką i będzie super. Jedyne co to nauczyć malucha wcześniej pić z butelki gdybyś jednak chciała tylko karmić piersią. Żeby nie było niespodzianki.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taką sytuację. Plany byly i odeszły. Z małym dzieckiem nie damy rady ogarnac tego. S ja niestety jestem taka że mimo opiekunki bede ciągle myślała, zaglądała itd. Więc dupna bedzie impreza no ale to nasze zdanie w tym temacie. Poza tym ani napić się bo (jeśli będę miała pokarm) bo karmie więc u nas to odwołane.

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • marek445 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam doświadczenia, ale datę bym zostawił i sie nie przejmował. Dziecko 7-miesieczne wytrzyma z opiekunka./

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ