Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszko gratuluję! Ha! i ja obstawiałam u ciebie synka superrrrrr! kochana teraz to tylko relaksik i spokój to jakie imię?
a ja właśnie wróciłam z galerii, kupiłam 2 sukienki po niezłej cenie i krój taki że będą pasować nawet jak brzuszek się powiększy a wyobraźcie sobie, że do galerii pojechałam rowerem, oczywiście jechałam ostrożnie i powoli
Dosłownie 10 minut temu dzwonił mój ginekolog, że ma już wyniki testu PAPPA i że wyniki są bardzo dobre happy i kamień z serca! A przy okazji dzisiaj wybiło mi 16+0 i 40% loadingOwca123, dorcia8919, małaMyszka, Natka88, gosiunia, estrella, Fatim lubią tę wiadomość
-
Myszka na razie staram się nie myśleć w sumie jaka płeć, tylko żeby zdrowe było, bo ciągle coś się mnie czepia. Zdrowie a reszta już mniej ważna.
Julita gratuluję dobrych nowin Ja właśnie też muszę wybrać się na jakieś zakupki, bo wiosna idzie, a w szafie coraz mniej rzeczy, w których wyglądam jak człowiek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 13:52
małaMyszka, julita lubią tę wiadomość
-
julita to super wiadomości!!!!!
u mnie 50% dzisiaj jeny kiedy to minęło...
wiecie co? mój ojciec ma dzisiaj 60 urodziny, cały czas siedzę i myślę, czy zadzwonić i powiedzieć, że będzie miał wnuka... co prawda trzeciego już, ale trudno... biję się z myślami...
esa z życzeniami jak zawsze wysłałam... i taki oto kontakt z rodzicami kuźwa...julita, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Myszka zobaczysz jak zleci. Ja dopiero robiłam test a już 7 m-c
Rozumiem po Twoim poście, że kontaktu za dobrego nie macie. Ale może warto mimo to, sprawić "prezent" w postaci informacji o wnuku. Jest okazja, a tak to będziesz to odwlekać w nieskończoność. Ale to tylko moje zdanie. Zrobisz jak uważasz.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zaraz zabieram sie za czytanie ale chciałam wam dać znac co u nas USG udane
córa 874gramy, nogi dłuższe o półtora tyg wogóle duża jest bo ma CRL 27cm w całości ma ok 36-37cm już Pan doktor obstawiam 60cm przy porodzie wisi sobie gwiazda głową w dół uff kolejne USG ok 33-34 tyg
a no i witam w 26t0d - 27tyg bell czyli 7 miesiąc aaaaaamałaMyszka, julita, Natka88, dorcia8919, estrella, Fatim, gosiunia, Owca123 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej po 3tyg u diabetologa i tak:
- wg. lekarki od początku ciąży mam ok +12kg (dokładnie nie wiem bo nie wiem jaką miałam wagę wyjściową przed ciążą) no i tyle kg na plus to ponoć dość sporo jak na ten etap,
- cukry mam rewelacyjne a już wgl. te na czczo i mam tak dalej trzymać - czyli dalej dieta i pomiary cukru chociaż bez rozpisywania już co kiedy jadłam
- ogólnie przez te 3tyg diety przybrałam niespełna 1,5kg (chyba nie jest źle)
- dostałam skierowanie na badanie magnezu, wapnia całkowitego i hb1..coś tam dokładanie nie pamiętam ale to zrobię w dniu kontroli kolejnej czyli 10.04 a o wynikach dowiem się pewnie na jeszcze kolejnej wizycie. w sumie chciałam zrobić prywatnie te badania by już je mieć ale jak podliczyłam, że wyjdzie prawie 50 zł to wolę poczekać i zaoszczędzić to 50zł i wydać na resztę wyprawki np. kosmetyki dla Maluszka
Ogólnie odczucia po kontroli pozytywne - jakoś muszę wytrwać dalej. W końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia - Dam radę !!
Jutro wybieram się na badanie moczu i morfologię bo już w pn wizyta - nie mogę się doczekać.
Ogólnie cieszę się bo jakiś czas temu zapisałam się na bezpłatne USG 2D/3D - bo u nas w mieście będzie konferencja dla położników i ginekologów i w ramach konferencji takie USG proponowali kobietom między 14tc/40tc i udało się wczoraj do mnie dzwonili by potwierdzić czy będę - HURA więc już w sb. zobaczymy Nasz CUD na ekranie. A może Młody będzie współpracował i załapiemy się na fajne foto w 3D - i to za darmo. Jedyny taki szkopuł, że trzeba było wyrazić zgodę na udział studentów w badaniu - ale co tam można to przeżyć
No i dziś doszła przesyłka z 1/3 wyprawki dla Maluszka
Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mąż mi napisał własnie żebym napisała do taty... no to piszę, nie będę dzwonić bo będzie mi ciężko się tak rozłączyć, to będzie krótka, konkretna wiadomość...
julita, gosiunia lubią tę wiadomość
-
julita wrote:to miła odpowiedź a tata wcześniej wiedział, że jesteś w ciąż? bo z treści wynika że tak
-
nick nieaktualnyCzesc ciezarowki ja dzis caly dzien spedzilam na konferencji wiec dopiero teraz moglam nadrobic zaleglosci
Myszko moje gratuuulacje cuudowne info p.s. juz przy poprzedniej wizycie obstawialam u Ciebie synka.
Julita super ze wszystko dobrze
Biedroneczko calkiem spora ta twoja dzidzia najwazniejsze ze wszystko jest dobrze, oby tak dalej
Magdalena ciesze sie ze wizyta ok... Super ze udalo Ci sie zapisac na darmowe badania trzymam kciuki zeby dzidzia wspolpracowala.
Co do porodu to ja rowniez caly czas myslalam o cesarce... Odkad jednak jestem w ciazy to troche mi sie pozmienialo i coraz czesciej mysle ze jednak wolalabym urodzic naturalnie... No a jak bedzie to sie okaze. Zaufam lekarce ktora prowadzi moja ciaze, chce rodzic u niej w szpitalu i wierze ze podejmie sluszna decyzjejulita, małaMyszka, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość