X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wierzenia i przesądy polaków o ciązy, porodzie i połogu
Odpowiedz

Wierzenia i przesądy polaków o ciązy, porodzie i połogu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio usłyszałam ŻE KOBIETA W CIĄŻY NIE MOŻE CHODZIĆ NA OBCASACH BO DZIECKO BĘDZIE MIEC ZEZA

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chodzic raczej nie mozna ze wzgledu zylakow ale ze zeza to tego nie slyszalam a mi sie sprawdza ze jak chlopak urody dodaje a jak dziewczynka ze odbiera i mi sie to sprawadza w ciazy z corka brzydko wygladalam a teraz promienieje :D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypełniłam. Z innych przesądów dotyczących kobiecości, to moje mama i babcia nigdy nie pozwalały mi pomagać w robieniu domowych przetworów ( szczególnie kiszonek) podczas @, same też się do tego stosowały. Ponoś wtedy jedzenie się psuje :D

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Wypełniłam. Z innych przesądów dotyczących kobiecości, to moje mama i babcia nigdy nie pozwalały mi pomagać w robieniu domowych przetworów ( szczególnie kiszonek) podczas @, same też się do tego stosowały. Ponoś wtedy jedzenie się psuje :D

O tym też słyszałam, ale u mnie w domu zawsze się wszystko robiło.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki - patrzycie przez judasza??? Bo mnie dziś teściowa zezem nastraszyła :D

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:53

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ