Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
Odpowiedz

🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko dziękuję ❤️ Odgrzebałam swoje ciążowe książki i w jednej była informacja, że to może być zwiastun porodu, ale nie musi. Może się rozpocząć za kilka dni lub nawet kilka tygodni. Ale masz rację, mam teraz motywację, żeby szybciej się spakować 😉

Krysiu, czy ja wiem, czy coś jeszcze zauważyłam. Ostatnio skurcze miewam już codziennie, ale maksymalnie jest ich kilka w dużym odstępie czasu, tzn. przez cały dzień. Są nieco bardziej intensywne, ale na pewno nie bolesne. Poza tym nic się nie dzieje 🤷‍♀️

Dzisiaj lekarz w szpitalu potwierdził, że to mógł być czop, a raczej jego kawałek. Wysłał mnie też na ktg, jak zgłosiłam te skurcze i coś tam się pisało, ale delikatnie. W badaniu szyjka z rozwarciem na opuszek, taki niespełna centymetr, ale w usg widać, że tylko od tej zewnętrznej strony. Poza tym stwierdził, że jeszcze ładnie trzyma. Mam już nie szaleć. Spacerek z psem ok, ale już nie kilkukilometrowy, tylko raczej krócej. Ogólnie jak na ten etap jest ok. Więc wychodzi na to, że niepotrzebnie się tak zestresowałam, ale muszę już być gotowa 😄

👩37 lat 🧑40 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳
    3.12 - drugie prenatalne dalej super - 380 g 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon 🩵
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - ivf

starania od 2014

preg.png
‹‹ 252 253 254 255 256
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ