🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylaada - jak dobrze, że dałaś znać. Też zaczęłam się martwić 🥹 wieści same najlepsze, dzidziusia pięknie rośnie, a niespodzianki od rodziny - super ❤️
Sylaada lubi tę wiadomość
♀️34 & ♂️37 --> 2,5 roku starań ⏸️
niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia
IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌
IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓
"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

-
Clara cieszę się bardzo, że też tu jesteś bo my w sumie transferowe siostry więc miło będzie dzielić dole i niedole wspólnie 🩷
Co do biletów na Podsiadło to oczywiście, że kupiłam z myślą że nie ma co odkładać życia na później 😀 tak samo na Kaśkę Sochacką na sierpień bo ileż ja się jej uśpiewałam i uplakałam w trudnych chwilach 😀 na koncercie Dawida już byłam bo miałam na pierwszy w Chorzowie, lekarki nie pytałam o zgodę 🤣
A co do innego liczenia ciąży transferowej to nie miałam pojęcia, lekarka nic nie wspominała i liczyła normalnie 🤔
Co do samopoczucia to czuję się dobrze, mam nadzieję że tam wszystko dobrze i jestem po prostu szczęściarą bo czasem myślę, że wolałabym mieć jakieś objawy to może byłabym spokojniejsza. Natomiast no czytałam, że wiele kobiet ich nie ma i te mdłości są trochę mityczne🤣 mile widziane wasze historie Wilczkowe mamusie 🩷🐺
Kociaro przepiękna księżniczka 🩷🥹
Sylaada gratuluję wspaniałych wyników badań i księżniczki rosnącej w brzuszku 🩷🩷🩷
Migotko wspaniałe zdjęcie, też kolekcjonuje wszystkie strzykawki i mam nadzieję, że będzie mi dane zrobić podobne 🩷🥹
Kaliope wspaniałe że Theoś podgonił, dzielny wojownik 🩷🥹 gratuluję jemu i rodzicom bo to wasza ciężka praca! 💪🏼
Sylaada, Piret, Kociara20996, clara, Migotka96, Kaliope lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 cb
4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne (8+1)
3.08.25 ⏸️- 💔 cb
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 75 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
01.26 IVF IMSI: 2❄️AA, 2❄️BB→PGTA →1❄️LLM
8.05 FET❄️BB LLM
15.05⏸️: 10dpt beta 74, 12dpt beta 166, 20dpt beta 3169
1.06 CRL 0,29cm, serduszko 💗
15.06 CRL 1,86cm 💗
30.06 USG ⏳
Cudzie trwaj… 🥹 🌈

-
Witajcie wszystkie Wilczyce 🐺, dziś wizytę ma nasza kochana:
☀️ Vergeet (USG) ☀️
Zaciskamy mocno kciuki, zabieramy lęki i jesteśmy z Tobą 🩷
Vergeet, Motylek93, Ann35, Piret, clara, PaulinKA, Sylaada, Kaliope lubią tę wiadomość
IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌
IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓

-
Vergeetku, ja w ogóle nie miałam mdłości. Po prostu czasem zrobiło mi się słabo, jak czegoś nie zjadłam natychmiast po odczuciu głodu. Czasem w nocy musiałam coś dojeść, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, ale to były uroki tylko pierwszego trymestru. Piersi zaczęły mnie boleć koło 10tc i od tego czasu też sukcesywnie rosnąć, ale bez przesady. Mogłyby bardziej 😁 z objawów ciążowych miałam i nadal mam bóle związane z rosnącą macicą, a tak jest dosyć łaskawie. Czytałam gdzieś o takiej teorii, że dziewczyny na lekach immuno, sterydach nie mają typowych objawów ciążowych. Może tak było i w moim przypadku?
Vergeet, clara lubią tę wiadomość

-
Dziękuję za kciuki, jestem przerażona 🙈Aksandra wrote:Vergeetku, ja w ogóle nie miałam mdłości. Po prostu czasem zrobiło mi się słabo, jak czegoś nie zjadłam natychmiast po odczuciu głodu. Czasem w nocy musiałam coś dojeść, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, ale to były uroki tylko pierwszego trymestru. Piersi zaczęły mnie boleć koło 10tc i od tego czasu też sukcesywnie rosnąć, ale bez przesady. Mogłyby bardziej 😁 z objawów ciążowych miałam i nadal mam bóle związane z rosnącą macicą, a tak jest dosyć łaskawie. Czytałam gdzieś o takiej teorii, że dziewczyny na lekach immuno, sterydach nie mają typowych objawów ciążowych. Może tak było i w moim przypadku?
Z leków immuno mam tylko accofil ale jednak wciąż jest to mocny lek także możesz mieć rację. W poprzedniej ciąży, tej którą straciłam cycki chciało mi rozsadzić od samego początku (po tym też rozpoznałam ciążę), a teraz pobolewają ale bez przesady. Mdłości brak, jedynie właśnie te ciągnięcia w podbrzuszu, szybkie łapanie zadyszki, ziewanie od godziny 14
mam nadzieję, że to po prostu łaskawość tej ciąży i wszystko rozwija się dobrze. Dziękuję za Twoje spostrzeżenia 🩷
Aksandra, clara lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
22.01.25 ⏸️ -💔 cb
3.08.25 ⏸️- 💔 cb
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 75 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
🧔🏽♂️
❌ chromatyna DNA 30,85
8.05 FET❄️BB LLM
15.06 CRL 1,86cm 💗
30.06 USG ⏳
Cudzie trwaj… 🥹 🌈

-
Vergeet moja poprzednia ciąża była naszpikowana objawami od samego początku… ciąża z Sarą natomiast była bardzo łaskawa i panikowałam, ze objawowo brak.. później pojawiały się falowo, raz były raz nie.
No i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ! Mam nadzieje, ze cię uspokoi 🩷
Sylaada ale piękne wspomnienia będziecie mieli!! Ja z rodzinnych wspomnień mam tylko toksyczną „teściową” która aktualnie robi jazdy o to, ze nie pozwalam jej przyjechać 🙃
Kociara jak się macie z malutką ?
Vergeet, clara lubią tę wiadomość
👩🏻 36 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc T13
08.06.2026- 👧🏼 🩷🌈 39+3 3740g 53cm
———————————————————
Szczęśliwi w komplecie 🩷 -
Motylku - jak się czujesz na końcówce? I jakie nastawienie przed jutrzejszą wizytą w szpitalu? 🥹🩷
Motylek93 lubi tę wiadomość

-
Vergeet, ja też nie mam dokuczliwych objawów, cycki trochę pobolewają przy dotyku, więc się macam zaraz po przebudzeniu i potem kilka razy w ciągu dnia, żeby się uspokoić 😅 Od kilku dni mam wrażliwość na zapachy i lekkie mdłości czasami, ale nie jest to uciążliwe na szczęście. No i nie wszystko mi podchodzi z jedzenia już. Jeszcze tydzień temu jadłam jak śmietnik wszystko jak leciało, a teraz moje śniadanie to banan i serek wiejski, bo inne rzeczy mnie odrzucają. I mogłabym spać cały czas, zwłaszcza przy tej pochmurnej pogodzie.
Bardzo trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze USG, nie mogę się doczekać, aż obie poodhaczamy kamienie milowe i będziemy się mogły już cieszyć, powiedzieć rodzinie i wymieniać doświadczeniami na bieżąco ✊🏻✊🏻🍀
Vergeet lubi tę wiadomość
💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, 4 x histeroskopia (brak zapalenia), kariotyp ✔
🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔
starania od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
⤷ IVF
I PROCEDURA
02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,2 ❌
09.05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN, AH, 6dpt ⏸️ beta 17,6 |
10dpt 207, 12dpt 485, 14dpt 1173
08.06 30dpt 0,99 cm ❤️
02.07 USG⏳️🍀✊🏻
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
@Vergeet, ja mam podobnie jak Aksandra a chyba i jeszcze łaskawiej bo ona biedna krwawiła z początku...
Mdłości zero, bol piersi jakos od 10 tc, tylko dokuczliwe bole ,ciągnięcia w podbrzuszu ktore oczywiscie stresują max.
Zmęczenie i senność ale to sa tak "male" dolegliwości ze nawet nie ma co gadac 😅
Teraz moze mam tego wiecej bo niby czuje sie tak 8/10 ale np- mam twardnienie brzucha (ponoć norma) , suchy zatkany krwawiący nos, przytkane uszy, niespokojne nogi i skurcze w łydkach, jakies zaparcia ...
Ale to i tak serio jest niewiele w porownaniu z tym co czasem czytam, wiec na prawde trafiają sie takie ciaze i nie determinuje to w żadnym stopniu czy bedzie ona zdrowa i donoszona czy tez nie. Ot jakas konkretna mieszanka hormonow sie wylosowała;)
A moze to liczenie ciazy z transferu zalezy od rodzaju cyklu? Ja nie mialam miesiączki 3 msce przed transferem wiec u mnie powiedziane bylo ze dzien transferu to jest 2+5 tc i koniec. Potem na prenatalnych skorygowano mi termin a teraz dzidzia i tak swoje, mniejsza o tydzien 🤭 wiec te terminy to jak dla mnie o tylek otluc😅
I jeszcze tu wysyłam kciuki za Twoją wizytę i czekamy na zdjecie misia haribo🫶✊️✊️✊️
@Sylaada, piekne emocje warte zapamiętania 🥹🥹🥹 ty juz jedna noga w 2 trymestrze, KIEDY!! 🤩🌸🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 10:40
Vergeet, Sylaada lubią tę wiadomość
-
PaulinKO - ja mialam twardnienia brzucha od jakiegoś 17tc i brałam przez cały czas magnez. Któregoś dnia jak trafiłam na SOR z totalnymi zaparciami - brzuch oczywiście twardy jak kamień, doktor przy USG powiedział, że macica jest zrelaksowana, nie piszą się żadne skurcze, a brzuch twardy od zaparć. To było dla mnie odkrycie. W dalszym ciągu mam problem z odróżnieniem co jest czym...piszę to tylko tak w ramach uspokojenia 😘 ale wiadomo, zawsze warto zweryfikować u lekarza.
A co do wyliczania terminu porodu na podstawie daty transferu i wieku blastocysty to jest fajny kalendarz stworzony przez dr Malinowskiego. Dostępny w Internecie. Wszystko dokładnie wylicza

-
Sylaada super wieści z wizyty
Vergeet moje mdłości na pewno nie były mityczne 🤣🤣🤣 wszystko się przetrwa dla bobasa ale wspominam to strasznie. Także bardzo zazdroszczę wam ciąż bez takich atrakcji. Korzystajcie 🥳
U nas szał pakowania i sprzątania bo szykujemy się do kolejnych wakacji. Zobaczymy jak tym razem nasza okruszka zniesie loty. Ja oczywiście w stresie bo poprzedni lot trwał 1,5h a teraz 6 🤣 Sami to sobie robimy 🤣 mam wrażenie że odkąd mała skończyła 8 tyg my ciągle przepakowyjemy torby 😂
Vergeet, Piret lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na coreczke 🥰
38+4 tc - nasz cud na świecie❤️ -
Dziękuję wam kochane za wasze historie dotyczące samopoczucia, tego się trzymam że właśnie nie każdy ma te standardowe objawy i może trzeba się po prostu cieszyć z łaskawości losu 😀
Dziękuję też za wszystkie kciuki, zadziałały! Kropuś ma 1,86cm i jest idealnie 8+3 tak jak jestem, serduszko też już się rozpędziło do 166 ud/min 🥹🩷
Więc pierwszy raz w życiu, wszystko wygląda książkowo, ciekawe na ile dni da mi to spokój 🤣
clara, Aksandra, Motylek93, Sylaada, Piret, Wyobraźnia87, pelnawiary, Migotka96, Julia24, Kaliope lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
22.01.25 ⏸️ -💔 cb
3.08.25 ⏸️- 💔 cb
👩🏼🦱
🧔🏽♂️
❌ chromatyna DNA 30,85
8.05 FET❄️BB LLM
15.06 CRL 1,86cm 💗
30.06 USG ⏳
Cudzie trwaj… 🥹 🌈

-
Vergeet wrote:Dziękuję wam kochane za wasze historie dotyczące samopoczucia, tego się trzymam że właśnie nie każdy ma te standardowe objawy i może trzeba się po prostu cieszyć z łaskawości losu 😀
Dziękuję też za wszystkie kciuki, zadziałały! Kropuś ma 1,86cm i jest idealnie 8+3 tak jak jestem, serduszko też już się rozpędziło do 166 ud/min 🥹🩷
Więc pierwszy raz w życiu, wszystko wygląda książkowo, ciekawe na ile dni da mi to spokój 🤣
Względny spokój da się osiągnąć dopiero jak dzidziuś kopie! Taki już nasz los. Cudownie Vergeet🥰 będziesz robić nipt? Czytałam że czeka Cię amniopunkcja, a nie możesz zacząć od badań z krwi i dopiero potem rozszerzac badania? Swoją drogą zaraz się będziesz umawiać na pierwsze prenatalneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 11:48
🙎♀️🙎♂️'95 rok
AMH - 2,0💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
04.25- stymulacja
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na coreczke 🥰
38+4 tc - nasz cud na świecie❤️ -
Vergeet, to już kawał Kropesława! Cudnie! Masz chwilę oddechu 😂 Kiedy kolejna wizyta? 💪🏻🥰
Zobaczyłam w stopce, że 30.06. Zanim ja doczekam drugiego USG, Ty już dwa w międzyczasie będziesz mieć 😂 Na to pierwsze USG też czekałam chyba jak jakiś ewenement do 30dpt. Nie wiem, czy jestem taka cierpliwa, czy tak ufam mojemu lekarzowi, bo mnie tak wpisał. Drugie miało być 25.06, ale jak powiedziałam, że chcę NIPT, to mi przesunął na 2.07, żeby za jednym razem to załatwić, nie pomyślałam wtedy, jak wytrzymam tyle czasu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 12:53
💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, 4 x histeroskopia (brak zapalenia), kariotyp ✔
🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔
starania od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
⤷ IVF
I PROCEDURA
02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,2 ❌
09.05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN, AH, 6dpt ⏸️ beta 17,6 |
10dpt 207, 12dpt 485, 14dpt 1173
08.06 30dpt 0,99 cm ❤️
02.07 USG⏳️🍀✊🏻
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Vergeet - tak się cieszę, aż mam łzy w oczach 🥹 wiem, że przed Tobą pewnie jeszcze stresujące momenty, ale zobacz wszystko rozwija się tak, jak powinno. To bardzo silny, dobry znak 🩷

-
@Vergeet uff! Czekałam na takie wieści 😍 No to cudownie, teraz możesz sobie odetchnąć 🥰 Chociaż na chwilę 😜
My podczas ostatniego USG (jak się okazało i ja i Tatusiek) przez chwilę się zestresowaliśmy wewnętrznie jak nie widzieliśmy ruchów małej a na każdym wcześniejszym tańczyła- dopiero jak lekarz pokazał nam co zrobiła z nóżkami spowodowało oddech.
@Ann bardzo mi przykro, że masz takie doświadczenia. Chrońcie siebie 🥹❣️ Jak się czujecie poza tym? Jak Sara?
A co do objawów - to u mnie do transferu nie było leków immuno ani Accofil ani Encorton i też nie miałam jakiś nie dających się ogarnąć objawów. Początki uważam, że zniosłam nieźle tzn objawy były, ale mogło być gorzej 😅😜 To nie będę zbyt narzekać szczególnie, że jak @PaulinKA napisałaś zaczyna się piękny etap prawie już 2 trymestru 🤭
Między 5-10 tygodniem miałam mega słabość było mi niedobrze, ale nie musiałam użyć Bonjesta, przejście 2 km było wysiłkiem teraz już swobodnie spaceruje po 8 nawet, bo bardzo lubię. Biust zaczął mnie boleć od 8tc i trwa to do teraz. Nie sądziłam, że tak szybko może zacząć rosnąć 😅, ale jestem pewna, że o co najmniej pół rozmiaru - rozmiar mi ich przybyło 🤭Partner jest zachwycony, no może poza tym, że potrafi dostać po łapkach jak postanowi złapać z zaskoczenia 🤣 Auć! 😆
Bardzo mi się podobają Wasze polecajki dziewczyny i te urządzeń do odciągania glutków z noska (zrobiłam już screena polecajki @Biochemiczko!) i te o kompresach na biust i o laktatorach. Niby jeszcze tyle czasu, ale dobrze już powoli się dzięki Wam z tym zapoznawać 🤭❣️ Skarbnica wiedzy 🌟
Pięknego poniedziałku 🌸 Też potrzebujecie przypominać sobie, który jest dzień tygodnia? 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 13:33
Motylek93, clara, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania o pierwsze 🤱od 10.2023 Klinika od 09.2024
❌Cukrzyca HbA1c 01.26 6,75 ➡️ 03.26 6,34 ➡️ 05.06 6,02 💪
❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
AMH 1,720 🗓️10.25
03.26 1 Transfer ❄️
❄️❄️ na zimowisku
5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257
18.04 mamy GS 🫧
24.04 2,5 mm jest ❤️
28.04 ostatnia wizyta w klinice 🥳
07.05 1.93 cm Misia 🥹
22.05 4,03 cm 🍓
03.06 6,20 cm ❣️USG prenatalne 🌸
12.06 7,09 cm 🩷

-
@vergeet bardzo się cieszę ❤️❤️❤️ mam nadzieję ze wszystkie wyniki wyjda super i amnio nie będzie potrzebna 🙂 jesli chodzi o objawy to pierwszy trymestr pod względem gastrycznym minął ok, niewielkie mdłości ale bez większych ekscesów 😉
@aksandra po pierwsze to gratulacje z donoszonej ciąży 🎉 jak się czujesz?
Mam już stres przed szpitalem, bo nie wiem czy wrócę po dwóch dniach jeszcze w dwupaku czy po tygodniu/półtora z bobasem 🫣 Łapią mnie mdłości, biegunki, co się ruszam to zaraz twardnienie brzucha i bóle okresowe. Tak średnio się czuję. Do tego trochę schizuję, że już jestem bez acardu i ciśnienie górne mam ok, ale dolne wacha się 85-90 to takie graniczne. Więc pod tym względem cieszę się że mnie będą obserwować, a z drugiej chciałabym żeby jeszcze posiedziała w brzuchu i troszkę utyła. Pakuje część rzeczy na poród, gwizdek, grzebień koszule i inne pierdoły, a 2 torba z resztą rzeczy po porodzie i małej będzie czekała w domu na znak 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 13:52
33& 34 ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Vergeet również się wzruszam Twoją wiadomością ! Piękne wieści, wszystko przebiega tak jak powinno 🥹 i Kropeczek prawie 2 cm to już nie taki mikro 💓😁 trzymam kciuki, bo podczytuję wątek, ale ciężko mi poukładać wszystko w głowie i się zebrać, a lubię odnieść się do wielu dziewczyn, a ostatnio tyle tu naskrobane, że zanim stworzę odpowiedzi strony i tematy już hen daleko 🙉
Migotko piękne zdjęcie malutkiej bardzo wzruszające i chwytające za ❤️
Minia podziwiam za odwagę i te loty my już siedzimy jak na szpilkach na myśl o zagranicznych wakacjach, ale wiem że zdecydujemy się dopiero, gdy dzidzia będzie miała min. pół roku 🤭😃
Sylada już znasz płeć! Ale to leci! Zaraz faktycznie skończysz pierwszy trymestr 😮 Gratuluję słodkiej księżniczki 💖 piękna niespodzianka z tortem, my właśnie podczas rozkrawania torciku dowiedzieliśmy się o płci 👶🏼
Kaliope no muszę napisać jak bardzo się cieszę, że Teoś się wspaniale rozwija 💚 a do tego jest meeegaaaaa przeuroczy! 😍😍😍
Motylku no na tym etapie to naturalny lekki stresik 🙊 kciuki, aby poszło po Twojej myśli ✊💛 a malutka jeszcze przybrała gotowa na przyjście na świat 🤞
Widziałam, że przewinął się temat koncertów, ja również należę do tych które zakupiły bilet jeszcze przed ciążą, bo „nie będę odkładać życia ciągle na później” i trach … będzie koniec 7 miesiąca a ja wybieram się na koncert 🫣 jeden lekarz już dał mi zielone światło jeszcze zapytam mojego prowadzącego, trochę się boję, że takie głośne dźwięki źle wpłyną na słuch małej … ale najwyżej wyjdę po jakimś czasie no nie odpuszczę bo tyle marzyłam, aby być akurat na tym.
Dziewczyny z maluszkami jak tam po wyjściu ze szpitala? 🥹💜
U mnie coraz więcej się dzieje, jeśli chodzi o wyprawkę, komoda na ubranka złożona stoi, powoli wypełniam ją kosmetykami, które dostałam. Łóżeczko zamówione 🤩 i drobne elementy do pokoiku, czuję trochę stresik wiedząc, że niebawem mogę wskoczyć na podium 🙉🙈🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 14:05
Vergeet, Motylek93, clara, Sylaada, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔 2x cb 💔
💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
~ monitorowane cykle
21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
9dpo beta 53, prog 37
11dpo beta 179, prog 47, 13dpo beta 461
21dpo beta 13682 🌱prog. 40
7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
3.03 - prawie 8 cm szczęścia 🐥
31.03 - ok. 230 g bobaska 😍
17.04 - połówkowe, 310 g ❤️
26.05 - 780 g cudu 🥹🙏

-
Minia dzisiaj po raz kolejny poruszyłam temat z lekarką i ona mówi że NIPT i inne podobne nie mają sensu i nawet jak prenatalne wyjdą ok to raczej mimo to, szła by w amniopunkcję. Powiedziała, że po prenatalnych zobaczymy sobie na ryzyka i będziemy decydować ale tak czy inaczej kieruje sie w stronę że robimy mimo wszystko.
Clara cieszę się z tych wizyt co 2 tygodnie bo już potwornie ciężko to wyczekać nie mając jakiś większych objawów 🙈 szalona jesteś, że masz takie przerwy no ale to tylko dobry znak, że wszystko rozwija się pięknie i lekarz jest pewny 🩷
Sylaada ojej to też się musieliście zestresować na maxa, dobrze że to tylko chwila i wszystko okazało się dobrze 🩷
Motylek tak jak napisałam wyżej, amino raczej i tak będzie konieczna.
O rany u was przygotowania pełną parą, mix różnych emocji pewnie teraz w tobie siedzi 🥹🩵🩷
Piret wow ale twój suwak zasuwa! Coś pięknego! I ten moment szykowania wuprawki musi być bardzo przyjemny 🥹💗
clara, Piret, Motylek93, Sylaada lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
22.01.25 ⏸️ -💔 cb
3.08.25 ⏸️- 💔 cb
👩🏼🦱
🧔🏽♂️
❌ chromatyna DNA 30,85
8.05 FET❄️BB LLM
15.06 CRL 1,86cm 💗
30.06 USG ⏳
Cudzie trwaj… 🥹 🌈

-
Piret zobaczysz jak się urodzi bobo! Może macierzyństwo pozytywnie Cię zaskoczy. My zaczynalismy od wyjazdów weekendowych w pobliskie gory i do rodziny, żeby się trochę poczuć swobodniej i odnaleźć w nowej sytuacji.
Mala miała 3 miesiące na pierwszym locie. Teraz będzie nie całe 5.
Coś mi podpowiada matczyna intuicja że chyba na początku jest łatwiej niż później 😂kwestia nawet ilości snu dziecka w ciągu dnia, rozszerzania diety itp. oczywiście po podstawowych szczepieniach. Ale no cóż lubimy wyzwania.
Teraz zamiast się pakować przytulamy się już na drugiej dzisiaj długiej drzemce kontaktowej.
Motylki a przypomniedx kiedy się masz zgłosić do szpitala? Ja trafiłam równo w 38tc. Myślałam że na drugi dzień wyjdę do domu. A położna mi powiedziała: Pani wyjdzie ale z dzieckiem, w ciąży donoszonej rzadko kiedy jeszcze wypuszczamy do domu. No i tak się stało
🙎♀️🙎♂️'95 rok
AMH - 2,0💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
04.25- stymulacja
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀