X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WILCZY APETYT
Odpowiedz

WILCZY APETYT

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ann22 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Czy któraś z was tez tak miała jak ja? To początek ciąży, a ja bym nic innego nie robiła tylko jadła, jestem wiecznie głodna. Jak tak dalej pójdzie to się za jakiś czas w drzwiach nie zmieszczę. W pierwszej ciąży tak nie miałam, jadłam zupełnie normalnie, ciągnęło mnie jedynie do słodkiego, a odrzuciło od kwaśnych rzeczy. Tym razem z jem wszystko dosłownie. Czy to już tak cała ciąże będzie?

Szczęśliwa Mamusia, Gabi. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann22 wrote:
    Cześć
    Czy któraś z was tez tak miała jak ja? To początek ciąży, a ja bym nic innego nie robiła tylko jadła, jestem wiecznie głodna. Jak tak dalej pójdzie to się za jakiś czas w drzwiach nie zmieszczę. W pierwszej ciąży tak nie miałam, jadłam zupełnie normalnie, ciągnęło mnie jedynie do słodkiego, a odrzuciło od kwaśnych rzeczy. Tym razem z jem wszystko dosłownie. Czy to już tak cała ciąże będzie?

Po pierwsze gratuluję cudu pod sercem ❤️😉 , ja mam 6 ciąż za sobą 5 porodów 4 SN a ostatni CC i przy mojej 5 ciąży to miałam właśnie wilczy apetyt i to od początku ciąży nic tylko jadłam , cały czas byłam głodna w końcu zaczęłam to kontrolować nie to że ktoś mi kazał itp tak sama z siebie postanowiłam 😉 ,a jak gina mojego się pytałam czy to normalne to on mi odpowiadał że tak 😉😊 ,przy mojej ostatniej ciąży to nie wiele jadłam serio nie miałam nic a nic apetytu miałam nawet niestety anemię , a na siłę też nie jadłam bo nic by to nie dało np rano zjadłam i przez cały dzień nic czasami tam banana lub wafle ryżowe , nawet z ginem o tym rozmawiałam i on mi na to że to co potrzebne dziecko wybierze , że ono tam nie głoduje a na prawdę mało co jadłam tyle co ptak i synek urodził się z wagą 5100 🙈🙈🙈😱😱😱😱 nie miałam cukrzycy itp itd więc nie wiem skąd ta wysoka waga .
    Mam nadzieję że pomogłam 😉

• aprill Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam non-stop głodna jakoś koniec I/początek II trymestru. Ledwo zjadłam a nagle łapał mnie taki głód jakbym cały dzień nic nie jadła. Przeszło ;) dużo przytyłam ale ja ogólnie łatwo tyje więc się nie zdziwiłam

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Ann22 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Pozdrawiam

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odświeżam. Jestem na początku 4 m-ca. Co 2 godziny jestem głodna, ale nie tak zwyczajnie, czuję fizycznie ból żołądka, takie ssanie jakbym przez dobę nie jadła.
    Próbowałam przeczekać, ale wtedy zaczyna mi się kręcić w głowie. Nie muszę jeść jakoś bardzo dużo - byle żołądek nie był pusty. Zastanawiałam się czy to nie przez Hashimoto, bo podobno apetyt wzrasta i takie napady są normalne (moja mama ma), ale po tym co piszecie na forum widzę, że nie jestem sama:) Mam tak praktycznie od 2-3 m-ca.

age.png

age.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam 3 lata temu, ale pamiętam ten wliczy głód bo to było coś mi zupełnie nieznanego i uczucie okropne 😉 Myślałam że mam jajas anomalie a widzę że nie ja jedna. Ja w ciąży jadlam bardzo mało bo miałam problemy z żołądkiem, schudłam w ciąży i nie nadrobiłam. Natomiast wilcxy głód łapal mnie w nocy, po kilku takich akcjach miałam pod ręką 2 banany i one pomagały. Głód straszny, jajby tydzień nie jadła i dusić silny ból. Jednocześnie w ogóle nie miałam ochoty na żadne jedzenie, jakby ją i żołądek to były 2 różne organizmy 😁

n59ydf9h7aj0jxnd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ