Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Janka poczytaj https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Tam masz podane w jakim wieku ciąży co widać, o kiedy się spodziewać czego, a kiedy już jest źle
MOJE trzymam mocno kciuki za maleństwa!
Gratuluję serduszek wszystkim
Przykro mi z powodu matki_zony.
To straszne, że tyle jest poronień, nie miałam o tym pojęcia póki sama tego nie doświadczylam
-
Mamadwojki wrote:Wczoraj miała krwawienia przeszły jej mdłości i pojechała na izbę niestety ciazy już nie było pojechała do przychodni i potwierdził że ciąży już nie ma
Jejku to straszne... Ale czy ja dobrze kojarzę że ona serduszko widziała wyjątkowo wcześniej? W którym ona tyg straciła?
To straszne dobrze mimo wszystko że już jedno dzidzi ma masakra to bardzo smutne .... zresztą Ja sama boję się straty:( -
alis132 wrote:Jejku to straszne... Ale czy ja dobrze kojarzę że ona serduszko widziała wyjątkowo wcześniej? W którym ona tyg straciła?
To straszne dobrze mimo wszystko że już jedno dzidzi ma masakra to bardzo smutne .... zresztą Ja sama boję się straty:(
Nie wiem po co drążycie ten temat.....m0nika, kark lubią tę wiadomość
-
Ja czuję się dobrze. Dalej bolą tylko piersi jak od początku. Bez zmian. Szukam po necie czy to możliwe żeby bliźniaki jednojajowe rozwijały się wolniej na tym etapie. Nie mogę nic znaleźć za bardzo. No i ta spadającą beta. Lekarz mówił żeby beta się nie sugerować, ale jednak jest to niemiła wskazówka.7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Dargol wrote:Jestem dokładnie na tym samym etapie co Ty:) Tylko na wizycie byłam 2 tygodnie temu a kolejna dopiero 31.01. Chyba zwariuje do tego czasu......Dwa tygodnie temu zardodek miał 47 mm...... Chciałabym zapytać czy masz objawy ciążowe? Ja się trochę martwie, bo praktycznie nie mam żadnych. Trochę obrzmiałe i bolące piersi przy uciskaniu:) i rozpieranie w podbrzuszu (takie trochę okresowe) poza tym nic, żadnych mdłości wymiotów.....Wiem, że u każdej to inaczej wyglada, ale chce zapytać osoby która jest na podobnym etapie:)
Dwa tygodnie temu i taki duży? No Niezle
Ja mam obrzmiałe piersi. Generalnie nie jestem gruba ale szczypior tez nie, takie M/S i normalnie mam staniki 75 I, a teraz muszę sie wybrać po nowe bo wszystkie już przymałe. Jest to strasznie uciążliwe z takimi piersiami. Ja codziennie wstaje o 5 i wtedy jest mi niedobrze, nie mogę jeść śniadania ani nic. Chcąc nie chcąc jadę do pracy i zaczyna przechodzić - jem śniadanie i jest git. Objawów jakiś specjalnych nie mam. Czasem mi coś śmierdzi, ale to tyle. Wracam o 18/19 nie mam czasu myśleć,
czy coś jest nie tak (ale to pewnie dlatego, ze czuje się dobrze). No i od razu po pracy idę spać ale ja generalnie lubię spaćDargol lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Moje nie wyszukuj niczego bo to tylko nie potrzebny stres czekaj cierpliwie i czas pokaże co dalej póki jest ta iskierka i się pali to trzeba myśleć pozytywnie że dzieciaki walczą chcą powitać świat i wytrwają do końca :*
Ja też czekam do poniedziałku stres jest pomimo złych informacji ale co ma być to będzie nie mam na to wpływu a w poniedziałek odetchnę z ulgą jak zobaczę piękna kropkę :*Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
MOJE wrote:Ja czuję się dobrze. Dalej bolą tylko piersi jak od początku. Bez zmian. Szukam po necie czy to możliwe żeby bliźniaki jednojajowe rozwijały się wolniej na tym etapie. Nie mogę nic znaleźć za bardzo. No i ta spadającą beta. Lekarz mówił żeby beta się nie sugerować, ale jednak jest to niemiła wskazówka.
Nie szukaj niczego ja taka mądra A sama czytam hehe ale ...lekarz jak zobaczył te dwa pkt to mu mówię że Nie możliwe bo beta slabo przerasta i mała jest.... A on Że za bardzo wierze badania A najważniejszy podobno obraz usg -
Alis rozmyślanie czy bliźniaki czy pojedyncza,sugerowanie się wynikami z krwi nie ma sensu, bo każda kobieta jest inna i każda ciąża przebiega inaczej. U jednej będą wysokie przyrosty jak na bliźniaki a będzie pojedyncza, z kolei u innej na odwrót - niskie przyrosty a będą bliźniaki. Na najbliższej wizycie wszystko się wyjaśni. Najważniejsze żeby bylo/były ZDROWE.
alis132 lubi tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Ja się całkowicie odciełam od wujka Google. Jestem tylko na tym forum. Jakbym zaczęła szukać info na temat mojego krwiaka to zaraz bym się dowiedziała, że nie ma szans Dlatego może jestem za spokojna i nie nerwowa
BhCG:
m0nika wrote:Alis rozmyślanie czy bliźniaki czy pojedyncza,sugerowanie się wynikami z krwi nie ma sensu, bo każda kobieta jest inna i każda ciąża przebiega inaczej. U jednej będą wysokie przyrosty jak na bliźniaki a będzie pojedyncza, z kolei u innej na odwrót - niskie przyrosty a będą bliźniaki. Na najbliższej wizycie wszystko się wyjaśni. Najważniejsze żeby bylo/były ZDROWE.
Nono ale może to pepowina ten drugi punkt pulsujacy...
Dziś mi objawy znikły ale bez plamien ... Nie zapeszajac:) -
alis132 wrote:Nono ale może to pepowina ten drugi punkt pulsujacy...
Dziś mi objawy znikły ale bez plamien ... Nie zapeszajac:)
U mnie pępowinę widać bardzo dobrze teraz na zdjęciu USG z wtorku. Widać nawet czarne kropeczki na twarzy
BhCG:
zwichrowana wrote:Dwa tygodnie temu i taki duży? No Niezle
Ja mam obrzmiałe piersi. Generalnie nie jestem gruba ale szczypior tez nie, takie M/S i normalnie mam staniki 75 I, a teraz muszę sie wybrać po nowe bo wszystkie już przymałe. Jest to strasznie uciążliwe z takimi piersiami. Ja codziennie wstaje o 5 i wtedy jest mi niedobrze, nie mogę jeść śniadania ani nic. Chcąc nie chcąc jadę do pracy i zaczyna przechodzić - jem śniadanie i jest git. Objawów jakiś specjalnych nie mam. Czasem mi coś śmierdzi, ale to tyle. Wracam o 18/19 nie mam czasu myśleć,
czy coś jest nie tak (ale to pewnie dlatego, ze czuje się dobrze). No i od razu po pracy idę spać ale ja generalnie lubię spać
Oczywiście, że pomyliłam:) 0,47 cm:) -
Dziewczyny macie rację. Koniec czytania czegokolwiek
m0nika, elvira lubią tę wiadomość
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
MOJE wrote:Ja czuję się dobrze. Dalej bolą tylko piersi jak od początku. Bez zmian. Szukam po necie czy to możliwe żeby bliźniaki jednojajowe rozwijały się wolniej na tym etapie. Nie mogę nic znaleźć za bardzo. No i ta spadającą beta. Lekarz mówił żeby beta się nie sugerować, ale jednak jest to niemiła wskazówka.
Prawda jest taka że każda z nas doszłaby każdego dnia na koniec internetu zamartwiajac się. Więc i tak będziesz to robić.. Ale musisz wiedzieć że każda z nas jest inna. Tutaj na forum w zakładce "w ciąży" jest tez wątek podwójne, potrójne szczęścia... Jakoś tak. Może poradz się też dziewczyn? Może akurat któraś miała podobna sytuację? Zawsze warto porozmawiać, ciąża bliźniacze jest jednak inna i przebiega inaczej. A może rozmowa doda Ci trochę spokoju na ten tydzień oczekiwania.
Mocno Ci kibicuje aby było wszystko dobrze.alis132 lubi tę wiadomość