Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
animka899 wrote:A my nie możemy się na żadne imię zdecydować.... Mnie by się kilka podobało ale mężowi w każdym coś nie pasuje:p nie wiem kiedy w końcu coś wybierzemy:p
Nie jesteś samana początku jak miała być dziewczynka to Iga mi się spodobała i mąż zaakceptował, a teraz jak nam jajka urosły na święta... nie mam pomysłu jakie wybrać imię dla młodego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 20:31
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Animka- u nas w pierwszej ciąży miała być Kinga jakby była dziewczynka, teraz mam dziewczynkę i już mi nie pasuje, choć imię mi się podoba. My tak mieliśmy z synem- coś ustaliliśmy w połowie i potem im dalej w las tym mniej mieliśmy na to imię ochotę, wiec sobie odpuściliśmy i dopiero w 35tc powróciliśmy do rozmowy.
Teraz tez mam wrazenie ze jak coś teraz ustalimy to potem nam się zmieni za chwile bo jednak przestanie nam się podobać wiec mała jest po prostu małą 🙈
Ann- haha no tak, to rzeczywiście dupa z Igą 🙈
Pola- zapomniałam Ci odpisać choć o tym myślałam- dziękuje za komplementy kochana 😍 dawaj nam tu swoją fotkę bo dawno nie było Twojego ślicznego brzuszka! Fajnie, ze w pracy masz takich troskliwych ludzi -
Ann.. wrote:Nie jesteś sama
na początku jak miała być dziewczynka to Iga mi się spodobało i mąż zaakceptował, a teraz jak nam jajka urosły na święta... nie mam pomysłu jakie wybrać imię dla młodego.
od razu nasuwa się Ignaś -
VianEthel, bardzo się cieszę- takżem czuł ❤️
Kiedyś rozmawiałam od serca ze swoją poprzednią ginekolog i powiedziała, że nie pracuje na stałe w szpitalu, bo nie była w stanie psychicznie unieść tego, co tam się działo. Te wszystkie poronienia, zagrożone ciąże, pacjentki z problemami, o których nam się nawet nie śniło i mam nadzieję śnić nie będzie. Do szpitala nie trafiają ludzie zdrowi... Dlatego ta lekarka zdecydowała się na prywatną praktykę i szpital z doskoku. Tak mi się przypomniało, gdy Ethel wspominałaś o dziewczynie, która trafiła na stół operacyjny. Mam nadzieję, że wszystko z nią i z jej dzieckiem w porządku. Nie znoszę takich historii, zwłaszcza teraz, gdy tak łatwo idzie mi się z kimś takim utożsamiać. W tym wszystkim, tym bardziej cieszę się, że u Was dobre wieści. No i przy okazji- gratuluję córeczki 😍
Co do imienia dla naszego Maluszka, to dla dziewczynki mamy od dawna. To właśnie przy tym imieniu stwierdziliśmy, że jesteśmy gotowi na dziecko i to ono zmotywowalo nas do działania 😁 Dla chłopca natomiast mamy kilka opcji, ale na razie wszystko pozostawiamy dla siebie 🙊
VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie VianEthel- jak tam współlokatorka ?
Ja właśnie posegregowalam co mam i ile z rozmiarów 56 i 62 oraz pojedyncze sztuki z 68 🙈 a niektóre rzeczy jeszcze do mnie idą 🤪
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/377944983145.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 19:46
cytrynówka, Mańka, 91, pola0909, Karmazynova, Ann.., Dori777 lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio moja ginekolog mówiła że bardzo jej brakuje takiego pozytywnego flow ostatnimi czasy,ze same problemowe pacjentki,poronienia,skracajace się szyjki bez objawów itp. A do tego wszystkiego ona pracuje w szpitalu gdzie jest najlepszy oddział ratowania wcześniaków na slasku i patologia ciąży też najlepsza na slasku a to oznacza że najcięższe przypadki zwoza do nich więc się na ogląda... I mówiła że mimo tego że stara sie nie przeżywać to czasem sie nie da i mimo woli o pewnych rzeczach nie da się nie myśleć....
Mańka lubi tę wiadomość
-
Wyobraźcie sobie, że dalej jej nie ma na sali. Nie mam pojecia dlaczego schodzi tak długo, może przy operacjach brzusznych dłużej jest się na pooperacyjnej?
Mańka dziekuję 😊 malutka mało ruchliwa dziś, odpoczywa.
Mozecie mi mowić Vian, albo Baśka, jak ktora woli. 😉Mańka lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama_Zuzia wrote:Wlasnie VianEthel- jak tam współlokatorka ?
Ja właśnie posegregowalam co mam i ile z rozmiarów 56 i 62 oraz pojedyncze sztuki z 68 🙈 a niektóre rzeczy jeszcze do mnie idą 🤪
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/377944983145.jpg
padłam... jakie to piękne wszystkokupowałaś nowe z Newbie, czy udało ci się odkupić?
-
Animka, nie martw się, też mam takie poczucie, jeszcze nic nie kupiliśmy i nie zamówiliśmy. Myślę, że po połówkowych się odważę, może.. Za to dzisiaj na tym spotkaniu MamaWie, dostaliśmy smoczek
wiec juhu!
Mama_Zuzia, cudowne ubranka, tak sobie wymarzam komódkę mojego klopsika -
Vian a nie lezy na innej sali? Albo na inny odzial ja dali..
Ja na razie kupuje tylko jak mi sie cos spodoba albo jest duzo przecenione. Przegladnelam rzeczy po synu i trzeba bedzie pare pajacykow dokupic i sweterkow. Kombinezony i kurteczki na szczescie bardzo neutralne.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
My też dziś pół dnia spędziliśmy z wózkami alr mamy kupiony Roan Bass Soft.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d3cf783551e.jpg
Mam nadzieję że będzie się dobrze sprawował bo prowadziło się go naprawdę dobrze. Tak więc jeden z głowy
Vian super ze są jakieś decyzje! Wiesz na czym stoiszGbs też miałam dodatni
Tak nastraszylas ta szyjka że ja cały czas myślę o mojej. I nawet jak młodego nisko czuję albo kopie w dole to boję się żeby mi nie wypadł albo że coś się dziejeW pn lekarz to mam nadzieję że mi ją zmierzy i nadal ma te 5cm
Jeśli chodzi o imiona to u nas będzie Wojtek
alex0806, Ann.., cytrynówka, pola0909 lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:My już po researchu wózkowym
Upatrzyliśmy sobie 2 modele. Zależało nam głównie na tym, żeby się mocno składał (mamy mały samochód na razie) i żeby miał pompowane koła. Jest tego multum i tak naprawdę w większości różnią się ceną jedynie plus marką
Skłaniamy się ku temu modelowi z Baby Design Husky. Super się składa, ma dodatkowy taki stabilizator z tyłu na krzywe podłoże, super się prowadzi, pięknie się składa i jest lekkiNo i super wyposażenie ma, akurat takie jesienno/zimowe (mufka, śpiworek).
https://zakupydladzieci.pl/pl/p/Baby-design-husky-wozek-2w1-kolor-17/7516
Ten drugi na pierwszy rzut oka spoko, ale wydaje mi się że jest słabiej wykonany.
https://zakupydladzieci.pl/pl/p/Bebetto-Luca-PRO-wozek-2w1-kolor-03/7879
Ostatecznie muszę poczytać opinie i sprawdzić. W czerwcu max. trzeba zamówić, bo później lipiec/sierpień fabryki mają przestoje i może nie być dostępności albo dłużej się będzie czekało.
Nad bebetto też się zastanawialiśmyAle musze powiedzieć że patrząc na te dwa które podesłałas i tylko wizualnie oceniając to bebetto wygrywa
Parametrów nie czytałam bo mam dość na dziś
Mańka lubi tę wiadomość
-
Ja już sobie opinie poczytałam i bebetto niestety dobrych nie ma. A ten husky nawet spoko
zobaczymy co wybierzemy, jeszcze 1 sklep chcemy zaliczyć. Ale najpóźniej w czerwcu musimy zamowic
Karmazynova lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja do rozmiaru 86 sprzedawała rzeczy po synku. A od rozmiaru 92 dawałam synkowi kuzynki. Dogadalam się z nią, że będziemy jej pożyczać, a jak się okaże chłopak to je zwróci. Dodatkowo ma ciuszki od rozmiaru 68, które nam da, więc tak naprawdę musimy kupic ubranka na ozmiar 56 i 62. Z rozmiarem 56 nie będziemy za dużo szlec, będziemy kupować parę sztuk
Mama Zuzia jakie piękne ubranka...w takich chwilach troszkę żałuję, że będzie drugi chłopak
no cóż, pozostaje kupować takie piękne ubrania dla brstanicy
Lubimy świeczki gratulacje zakupu. Jeden z największych zakupów za WamiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 22:11
Lubieswieczki lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj tez po wielu poszukiwaniach wozeczek mamy dla coreczki upatrzony juz jutro pewnie zamówimy opinie dobre ma i cenowo super. Kolyska tez już kupiona nawet
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1f828879e7f.jpgpola0909, Ann.., Lubieswieczki lubią tę wiadomość