X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:

Jak długo trwał poród i jak bolesność przy takiej wadze bobasa? 😉

Dzięki, przyjęli mnie z rozwarciem na 1,5 cm, jak oxy zaczęła tak na maxa działać to w 2,5 godziny mały był na świecie. Rozwarcie z 5-6 cm na patologii w drodze przez korytarz na porodowke zrobiło sie na prawie pełne. Przez to że tak szybko to szło to bolało mocno ale na sali już nawet nie zdążyli mi podać nic przeciwbólowego. Poprzednim razem byłam mocno i boleśnie naciętą a tym razem pękło samoczynnie na 2 szwy tak naprawdę. Położna na porodówce świetna.

A czuje się bardzo dobrze. Krocza prawie nie czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 10:53

agniecha2101, Miisia94, MayMasza, Daisy12 lubią tę wiadomość

• Madisonie Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 szybka akcja! Cieszę się, że czujesz się bardzo dobrze 😊 odpoczywajcie i cieszcie się sobą 😍

aga90 lubi tę wiadomość

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • Miisia94 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje!!! Cudownie ze jesteście już razem, dużo zdrowia ❤️

U mnie tydzień do terminu, dziś miałam ostatnie usg. Na szczęście mała ułożyła się z powrotem główka w dół, wazy 3500. Teraz już tylko czekać aż zacznie się akcja 🙈 chociaż wg gina póki co się nie zapowiada, leży dosyć wysoko, szyjka bez większych zmian

agniecha2101, Madisonie, pocahontas, Daisy12, aga90 lubią tę wiadomość

• Madisonie Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia94 wrote:
    Aga gratulacje!!! Cudownie ze jesteście już razem, dużo zdrowia ❤️

U mnie tydzień do terminu, dziś miałam ostatnie usg. Na szczęście mała ułożyła się z powrotem główka w dół, wazy 3500. Teraz już tylko czekać aż zacznie się akcja 🙈 chociaż wg gina póki co się nie zapowiada, leży dosyć wysoko, szyjka bez większych zmian

Super, że Mała ułożyła się główką w dół!😊
    Czujesz jakiekolwiek skurcze/bóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 16:49

• Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    Hej witam się z Mateuszem po drugiej stronie brzucha. 31 sierpnia zaczęły mi odchodzić wody i po oxy przyszedł na świat drogami natury. Od jakichs 3 tygodni waga była zbliżona na pomiarach i finalnie urodził się trochę ponad 3,700 czyli usg sprzed 3 tyg dość zawyzalo.
    Witamy na świecie! Dużo zdrówka dla mamy i Mateuszka!

aga90 lubi tę wiadomość

• Ona30on32 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    Hej witam się z Mateuszem po drugiej stronie brzucha. 31 sierpnia zaczęły mi odchodzić wody i po oxy przyszedł na świat drogami natury. Od jakichs 3 tygodni waga była zbliżona na pomiarach i finalnie urodził się trochę ponad 3,700 czyli usg sprzed 3 tyg dość zawyzalo.

Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was, odpoczywajcie i cieszcie się sobą 😊😊

aga90 lubi tę wiadomość

72bac9f820.png
  • Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie jakieś sprawdzone, niefarmakologiczne sposoby na ból głowy? Dziś obudziłam się o 3-ej w nocy z bólem. Potem rano powtórka 5 razy mocniej… ogólnie od dwóch dni mam wreszcie apetyt- co 2 godz muszę coś zjeść- nawet w nocy zdarza mi się otwierać lodówkę z głodu( co mi się nigdy nie zdarzało). Nie wiem czy to jest powiązane z tą głową?

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy12 wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakieś sprawdzone, niefarmakologiczne sposoby na ból głowy? Dziś obudziłam się o 3-ej w nocy z bólem. Potem rano powtórka 5 razy mocniej… ogólnie od dwóch dni mam wreszcie apetyt- co 2 godz muszę coś zjeść- nawet w nocy zdarza mi się otwierać lodówkę z głodu( co mi się nigdy nie zdarzało). Nie wiem czy to jest powiązane z tą głową?
    Bardziej z porodem :) na kilka dni przed porodem może dopaść ból głowy, biegunki, wymioty a i apetyt... Na ból głowy naturalnie to pomagało mi leżenie z mrożonka na przyłożona do czoła i to tak ze dwie godziny.

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy12 wrote:
    A dlaczego nie chcesz wziąć paracetamolu...??
    Z takich domowych sposobów możesz spróbować kawę z sokiem z cytryny. Nie każdemu smak podchodzi, ale serio potrafi pomóc. No i oczywiście jak najwięcej wody. I chłodne okłady na głowę.
    Aa tylko kawa musi być dość mocna i dużo tego soku z cytryny do tego. I najlepiej bez cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 18:47

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    A dlaczego nie chcesz wziąć paracetamolu...??
    Z takich domowych sposobów możesz spróbować kawę z sokiem z cytryny. Nie każdemu smak podchodzi, ale serio potrafi pomóc. No i oczywiście jak najwięcej wody. I chłodne okłady na głowę.
    Aa tylko kawa musi być dość mocna i dużo tego soku z cytryny do tego. I najlepiej bez cukru.
    Bo w nocy już jeden wzięłam i co 4 godz nie chcę się faszerować… a efekt marny. termin mam za 3 tygodnie, więc chyba jeszcze trochę poczekam.
    Spróbuję tych okładów, bo ten eliksir kawowy mnie przeraża😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 19:32

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy12 wrote:
    Bo w nocy już jeden wzięłam i co 4 godz nie chcę się faszerować… a efekt marny. termin mam za 3 tygodnie, więc chyba jeszcze trochę poczekam.
    Spróbuję tych okładów, bo ten eliksir kawowy mnie przeraża😬
    Ja kiedyś uwielbiałam pić kawę z cytryną 🥰 stawia na nogi :) ale okłady też są ok.
    Można wziąć paracetamol na spokojnie do 3-4razy na dobe. Ja brałam paracetamol i nospe, lekarz potwierdzil, że można. Masaż skroni też możesz zrobić i z tyłu na szyi jest takie miejsce wklęsłe, ono odpowiada za migreny i masaż może ukoić ból. W to miejsce też można kostkę lodu przyłożyć.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Miisia94 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:
    Super, że Mała ułożyła się główką w dół!😊
    Czujesz jakiekolwiek skurcze/bóle?

Miewam takie bóle jak na miesiączkę i często mi się spina/twardnieje brzuch. Poza tym nic się nie dzieje. Łykam olej z wiesiołka, staram się dużo chodzić, ćwiczę na piłce, mam nadzieje że niedługo Pola postanowi wyjść na świat 😁

MayMasza lubi tę wiadomość

• Madisonie Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że całe życie miałam prawie bezbolesne miesiączki. Moja mama podobnie, a przy obu porodach nie miała żadnych skurczy tylko odeszły jej wody i w moim przypadku było CC (ułożenie miednicowe), a jak rodziła moją siostrę (3 tygodnie przed terminem) to ból był mało intensywny. Marzę żeby u mnie było podobnie 🙈

Dziewczyny, które już rodziły zauważyłyście zależność między bólami miesiączkowymi, a bólem porodowym?

• Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:
    Powiem wam, że całe życie miałam prawie bezbolesne miesiączki. Moja mama podobnie, a przy obu porodach nie miała żadnych skurczy tylko odeszły jej wody i w moim przypadku było CC (ułożenie miednicowe), a jak rodziła moją siostrę (3 tygodnie przed terminem) to ból był mało intensywny. Marzę żeby u mnie było podobnie 🙈

Dziewczyny, które już rodziły zauważyłyście zależność między bólami miesiączkowymi, a bólem porodowym?
    Hmm… może to i dobry trop, nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Co prawda zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki, że bez ketonalu forte nie byłam w stanie wstać z łóżka. I skurcze porodowe od początku też miałam na tym samym progu bólu aż do pełnego rozwarcia- więc nie czułam większej różnicy niż przy okresie, no jedynie tabletki przeciwbólowej nie mogłam wziąć😛.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe stwierdzenia 😁 będę to obserwować 😁
    Jak tam dzisiaj Wasze nastroje? Ja muszę się pochwalić! W końcu zamknęłam walizkę 🤣 jak czegoś nie wzięłam to już trudno! :) Zamówiłam wczoraj sporo drobiazgów których brakowało i już tylko pojedyncze rzeczy zostały.
    Zrobiłam też deal i kupiłam zimowy śpiworek do fotelika za 77zl(już z przesyłką) zamiast 279 🤓😁

Madisonie, aga90, agniecha2101 lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym bólem okresowym to zasugerowała mi położna. Pytałam ją o bóle to od razu zapytała czy miałam bolesne miesiączki 😉 może ma to jakiś związek.

MayMasza super okazja z tym śpiworkiem 😊

Mnie dziś od rana dokucza zgaga 🙈 mam plan wysprzątać dziś dom, powoli zabrałam się za ścieranie kurzy i inne lekkie zadania. Mąż musi dziś gruntownie wysprzątać łazienki i poodkurzać podłogi itd. żeby ze spokojem czekać na poród 😊

Miłego weekendu wam życzę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 12:19

• pocahontas Ekspertka

Wysłany: 3 września 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe jak to jest z tym bólem okresowym. Bo u mnie w rodzinie to kobiety mają mega ciężkie bóle okresowe, z wymiotami i mdleniem, ja też tak miałam w gimnazjum i liceum. Ale też widzę, że to zależy od trybu życia i odżywiania. Jak mam stresujący miesiąc to ból jest taki, że leżę na podłodze i nie mogę wstać. A jak jestem rozluźniona i biorę magnez co 2-3 dni to bólu nie ma. A kiedyś na obozie jogowym to miałam najlżejszy okres w życiu, po prostu wypłynął bez jednego skurczu, zero bólu. To teraz wszystko robię, żeby rozluźniać się, zobaczymy po porodzie ;)

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy testować i zdawać relacje 😁

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szpitalu- dziś rano zaczęły mi odchodzić wody. Skurczy nie mam- zobaczymy, co z tego będzie.
    Jedyny plus, to że obróciła się głową do dołu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 10:30

aga90, agniecha2101, Miisia94 lubią tę wiadomość

• Madisonie Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy12 trzymam kciuki ✊ oby poród był lekki. Czekamy na dobre wieści 😍

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ