❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też jakoś tak drugie na spokojnie. Przed porodem bardzo się bałam opieki znów nad takim maluchem i całej zmiany życia na nowo ale nie jest źle. Mati w nocy ładnie je i śpi. Generalnie mam nadzieję że zostanie już taki spokojny 😉 Ja połóg przechodzę super łaskawie. W sumie to nie czuje że rodziłam i nawet psychicznie zupełnie inaczej niż z pierwsza córką.
Najlepsze jest to że okazuje się że ważę już 5 kg mniej niż przed ciąża, ale to zasługa diety cukrzycowej przez większość ciąży.
Niestety dziś dzień taki rozwalony, bo córka właśnie się rozchorowała, bo w przedszkolu choroba panuje i czasem 2 na raz musze ogarniać.agniecha2101, Maybe lubią tę wiadomość
-
GorzkoGorzko - witaj 😊 trzymam kciuki za Twoje szczęśliwe rozwiązanie ✊
Mokka, Aga90 super, że Maluszki ładnie jedzą 😊
Dopada mnie stres w związku z jutrzejszą wizytą w szpitalu 🙈 jestem ciekawa co wymyślą... Czy przyjmą mnie na wywołanie porodu, odeślą do domu, czy jednak stwierdzą, że z moim niskim wzrostem i budową nie dam rady urodzić SN i ustalą termin CC. Mam przeczucie, że odeślą mnie do domu i będę się kulała do przyszłego piątku 😁 ech ta niepewność...Mokka, GorzkoGorzko lubią tę wiadomość
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Madisonie kciuki za dzisiejsza wizytę🤞😁 czekamy na wieści:)
U nas ochłodzenie i deszczyk. Rześko i jesienne (niestety). No i temperatura nie powala.Madisonie lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Cześć dziewczyny, z powodu tego bólu głowy, mdłości i biegunek jestem od wczoraj w szpitalu, moja lekarka skierowała mnie na sor, jestem na kroplówkach przeciwbólowych i standardowo rano już wymiotowałam... zobaczymy co powiedzą na obchodzie, dzisiaj dyżur ma moja prowadząca... chciałabym by coś się wyjaśniło i mam nadzieję, że nie będą czekać do skończonego 41 tygodnia bo tyle to tu nie wyleze...
-
Ona30on32 wrote:Cześć dziewczyny, z powodu tego bólu głowy, mdłości i biegunek jestem od wczoraj w szpitalu, moja lekarka skierowała mnie na sor, jestem na kroplówkach przeciwbólowych i standardowo rano już wymiotowałam... zobaczymy co powiedzą na obchodzie, dzisiaj dyżur ma moja prowadząca... chciałabym by coś się wyjaśniło i mam nadzieję, że nie będą czekać do skończonego 41 tygodnia bo tyle to tu nie wyleze...
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ona30on32 oby wszystko dobrze przebiegało i jak najszybciej Maluszek pojawił się na świecie żebyś mogła już odetchnąć od tych przykrych dolegliwości ✊
Wyjątkowo słabo dziś spałam. Chyba z 5x byłam siusiu, a rano jak się obudziłam miałam wrażenie, że delikatnie pociekły mi wody płodowe? 😌 Sama nie wiem. Było tego niewiele ale był to bezwonny płyn, inny niż standardowa wydzielina. Powiem o tym lekarzowi. Na ostatniej wizycie miałam poziom wód 11 (norma jest od 5-20)
Pogoda się zmieniła i mam problem z ubraniem się 🙈 w sukience było szybko i wygodnie na badaniach, a teraz klops. Ubranie i ściągnięcie spodni zajmuje wieki 😂 będę się tam ślimaczyć ale cóż zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 08:19
agniecha2101 lubi tę wiadomość
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Madisonie, powodzenia dzisiaj w szpitalu, może to koniec niepewności
Ona30on32, współczuję dobrze, że jesteś pod opieką. No i w szpitalu pewnie ciągle robią ktg, więc wiesz czy z Maluchem wszystko ok
A jutro w sobotę jest pełnia, podobno więcej porodów może i u mnie w końcu się zacznie, bo dziś 4 dzień po terminie
Madisonie, MayMasza, Miisia94, agniecha2101, Kath lubią tę wiadomość
-
Madisonie wrote:Ona30on32 oby wszystko dobrze przebiegało i jak najszybciej Maluszek pojawił się na świecie żebyś mogła już odetchnąć od tych przykrych dolegliwości ✊
Wyjątkowo słabo dziś spałam. Chyba z 5x byłam siusiu, a rano jak się obudziłam miałam wrażenie, że delikatnie pociekły mi wody płodowe? 😌 Sama nie wiem. Było tego niewiele ale był to bezwonny płyn, inny niż standardowa wydzielina. Powiem o tym lekarzowi. Na ostatniej wizycie miałam poziom wód 11 (norma jest od 5-20)
Pogoda się zmieniła i mam problem z ubraniem się 🙈 w sukience było szybko i wygodnie na badaniach, a teraz klops. Ubranie i ściągnięcie spodni zajmuje wieki 😂 będę się tam ślimaczyć ale cóż zrobić.
Dobrze, że masz już dzisiaj wizytę my dopiero za tydzień. 🙄 Nie wiem jak wytrzymam do niej 🙄😁 chyba, że wcześniej się wyklujemy
Hahah taaak! Z tymi spodniami to jest porażka 😁 tak się kieckę założyło i był spokój. Trzeba będzie kombinować trochę 😁
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
pocahontas wrote:Madisonie, powodzenia dzisiaj w szpitalu, może to koniec niepewności
Ona30on32, współczuję dobrze, że jesteś pod opieką. No i w szpitalu pewnie ciągle robią ktg, więc wiesz czy z Maluchem wszystko ok
A jutro w sobotę jest pełnia, podobno więcej porodów może i u mnie w końcu się zacznie, bo dziś 4 dzień po terminie
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
aga90 wrote:U mnie też jakoś tak drugie na spokojnie. Przed porodem bardzo się bałam opieki znów nad takim maluchem i całej zmiany życia na nowo ale nie jest źle. Mati w nocy ładnie je i śpi. Generalnie mam nadzieję że zostanie już taki spokojny 😉 Ja połóg przechodzę super łaskawie. W sumie to nie czuje że rodziłam i nawet psychicznie zupełnie inaczej niż z pierwsza córką.
Najlepsze jest to że okazuje się że ważę już 5 kg mniej niż przed ciąża, ale to zasługa diety cukrzycowej przez większość ciąży.
Niestety dziś dzień taki rozwalony, bo córka właśnie się rozchorowała, bo w przedszkolu choroba panuje i czasem 2 na raz musze ogarniać.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ellaa wrote:Ja też codziennie podczytuje 😀 u nad wszystko ok, Nikoś ma już 3 tyg, urodził się 2900 a ma już 3700 więc rośnie nieźle 😀 kp idzie nam super. To moje trzecie dziecko, więc jakoś tak mega na spokojnie wszystko. Codziennie czytam czy któraś urodzila. co do szykowania na porod... Ja z rodziną byłam do 15 nad jeziorem, wróciłam i już wiedziałam że coś się rozkręca więc poszlam się kąpać ale szybko się rozkręcało to wlosy suszyłam między skurczami już 😀😀 wypilam kawę, pojechałam do szpitala koło 19 a o 20.50 był Nikoś ❤️ tak wiec bądźcie gotowe z tymi włosami przed porodem już cały czas , bo może zaskoczyć 😀👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Madisonie wrote:GorzkoGorzko - witaj 😊 trzymam kciuki za Twoje szczęśliwe rozwiązanie ✊
Mokka, Aga90 super, że Maluszki ładnie jedzą 😊
Dopada mnie stres w związku z jutrzejszą wizytą w szpitalu 🙈 jestem ciekawa co wymyślą... Czy przyjmą mnie na wywołanie porodu, odeślą do domu, czy jednak stwierdzą, że z moim niskim wzrostem i budową nie dam rady urodzić SN i ustalą termin CC. Mam przeczucie, że odeślą mnie do domu i będę się kulała do przyszłego piątku 😁 ech ta niepewność...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ona30on32 wrote:Cześć dziewczyny, z powodu tego bólu głowy, mdłości i biegunek jestem od wczoraj w szpitalu, moja lekarka skierowała mnie na sor, jestem na kroplówkach przeciwbólowych i standardowo rano już wymiotowałam... zobaczymy co powiedzą na obchodzie, dzisiaj dyżur ma moja prowadząca... chciałabym by coś się wyjaśniło i mam nadzieję, że nie będą czekać do skończonego 41 tygodnia bo tyle to tu nie wyleze...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ona30on32 trzymaj się dzielnie, to już naprawdę finisz ❤️
Madisonie czekamy na wieści po wizycie
Dziś przypada mój termin, jak przez weekend nic się nie zadzieje to w pon mam się zgłosić do mojego lekarza. Pocahontas dałaś mi nadzieję z tą pełnią 😂
No i ubieranie spodni i wiązanie butów tez mi się stanowczo nie podoba, sukienki i klapki były duuzo przyjemniejsze 😁agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ona30on32- najważniejsze, że czuwają już lekarze nad Wami, mam nadzieję że Tobie też szybko pomogą żebyś się nie męczyła 👊👊👊
Z wodami dziewczyny to ja mam już totalną paranoję, co chwilę się zastanawiam czy się nie sączą🙄nawet jak robię siku to na koniec już nie wiem czy to to czy wody , a że sikam pierdyliard razy to powodów do zastanawiania się jest sporo.
Z ubieraniem mam ten sam problem😁zakładanie/zdejmowanie spodni to wyczyn jakich mało. A co do butów to mam tylko klapki😆żadne buty ba mnie nie pasują, są conajmniej o rozmiar za małe, w ciągu ostatnich tygoni zamówiłam chyba 7 par różnych modeli i nie jestem w stanie nic dobrać, jak dobre na długość to za szerokie, albo za małe i za wąskie😑Wczoraj po burzy, mokro jak cholerka, a ja dumnie paraduje w klapkach🤣mam nadzieję że śniegu nie będzie bo na porodówka zamierzam również w nich iść.
Daisy12 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😉 jestem po badaniu i jak wczoraj było rozwarcie na opuszek palca to dziś jest na centymetr i szyjka złagodzona więc jakiś postęp jest 😉 skurczy coraz więcej więc liczę na to że się rozkręci a jak nie to w niedzielę będę mieć kroplówkę 😉
Kath, agniecha2101, MayMasza, Miisia94, Mokka, Madisonie, Daisy12 lubią tę wiadomość
-
Maybe mam podobnie z tymi wodami, że się ciągle zastanawiam 😂
Ja na szczęście nie mogę narzekac na obuwie, bo mieszczę stopy w swoje trampki. Brzuch też nie jest jakiś mega wielki, więc zakładanie spodni nie jest lekkie ale znośne😁MartiMarti lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
O m g... Dziś chodzę jak kaczka. Ledwo stawiam nogi i kręcę biodrami na boki jak nigdy dotąd 🤦 jest mi ciężko 🤣🤣
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Maybe mam podobnie z tymi wodami, że się ciągle zastanawiam 😂
Ja na szczęście nie mogę narzekac na obuwie, bo mieszczę stopy w swoje trampki. Brzuch też nie jest jakiś mega wielki, więc zakładanie spodni nie jest lekkie ale znośne😁
A ja Wam powiem, że mi trochę brakuje tego brzucha jakoś tak dziwnie bez niego. Co prawda brzuch miałam bardzo duży - w końcu mój Syn miał 4240g
I miałam mega opuchnięte nogi, stopy. Szczególnie w upały, a musiałam nosić pończochy uciskowe i zakryte buty...Teraz widzę, że chyba wszystko miałam opuchnięte bo tydzień od porodu mam -11kg!!!
Z tymi wodami to one jak się sączą to w zasadzie nie tylko jak się jest w toalecie. Generalnie wypływają co jakiś czas i wkładkę trzeba zmieniać bo jest mokra.MayMasza, agniecha2101 lubią tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby