❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mokka widzę że mamy ten sam tydzień ciąży . Mi się pokrył z usg. Teraz 17.02 mam genetyczne. W Niemczech wygląda to po prostu jak mierzenie dziecka , ale Pappa (badanie krwi) jest pomijane. Gdy coś wyjdzie nie tak na tym usg to dalsza diagnostyka od razu. Ale to badanie jest dla mnie najbardziej stresujące w całej ciazy.
Mokka lubi tę wiadomość
-
Ojj dziewczyny dorzucę swoje żale🙂
Jest mi niemiłosiernie niedobrze🤭...jestem głodna a na myśl o jedzenie wszystko mi się podnosi...co ciekawe mdli mnie cały dzień ale wieczorem to już istny armagedon. Dotychczas żywiłam się dietą pudełkową a teraz jak ją widzę to mnie odrzucą mimo że jedzonko jest dobre- wysłałam już dziś rezygnację, bo nieznoszę wyrzucać jedzenia a nie jestem w stanie wmusić tego w siebie ☹
U mnie pierwsza ciąża więc wszystko jest nowe i zaskakujące. Prenatalne mam 21.03 to będzie 12t 6d jak dobrze liczę😃
Życzę wszystkim dużo zdrówka i wytwałości🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 20:02
-
Ellaa wrote:Mokka a czemu tak szybko na test obciążenia glukoza ? Ja mam dwójkę dzieci w domu to za bardzo nie mam czasu na narzekanie... do 12 mam codziennie szkole, dzieci w przedszkolu do 14 ale staram się albo i musze w te dwie godziny ogarnac dom i obiad i zRobić coś dla siebie. 3 razy w tyg chodzę w tej przerwie na kijki na godzinke. Z reguły oczywiście mi się nie chce i idę na siłę ale wracam taka zadowolona z siebie.. przewietrzenie Głowy działa cuda. Potem odbieram dzieci, mąż wraca koło 16 i coś tam zawsze robimy... No nawet jakbym chciała nic nie robić to nie mam szans. Chociaż też mi ciągle jest niedobrze i spotkało mnie to w dwóch poprzednich ciążach. Wieczorami zespół niespokojnych nóg. Coś strasznego, nie wiem czy któraś z Was to ma. Wieczorem nawet nie można filmu na kanapie obejrzeć bo po prostu "coś kręci w nogach".
Miałam w ramach standardowych badań zleconą glukozę i wyszła 96 (gdzie norma 92). Dwóch niezależnych lekarzy powiedziało, że to już jest za wysoko i powinnaś iść jak najszybciej na test obciążenia.38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Maybe wrote:Ojj dziewczyny dorzucę swoje żale🙂
Jest mi niemiłosiernie niedobrze🤭...jestem głodna a na myśl o jedzenie wszystko mi się podnosi...co ciekawe mdli mnie cały dzień ale wieczorem to już istny armagedon. Dotychczas żywiłam się dietą pudełkową a teraz jak ją widzę to mnie odrzucą mimo że jedzonko jest dobre- wysłałam już dziś rezygnację, bo nieznoszę wyrzucać jedzenia a nie jestem w stanie wmusić tego w siebie ☹
U mnie pierwsza ciąża więc wszystko jest nowe i zaskakujące. Prenatalne mam 21.03 to będzie 12t 6d jak dobrze liczę😃
Życzę wszystkim dużo zdrówka i wytwałości🙂
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Maybe wrote:A i jeszcze jedno co wieczór mam mega dreszcze, czy to normalne?
Też mam często dreszcze, szczególnie jak mam gorszy dzień i przez cały czas czuję się jakbym się czymś zatruła, jest mi wtedy strasznie zimno, telepie mnie i nie mogę się rozgrzać nawet pod kocem.
Wczoraj to, aż się popłakałam na wc z powodu zaparcia stulecia, strach się bać co będzie dalej:P
Nie mam już pomysłów na obiady, mięso, jaja nadal mi nie smakują, aż mnie napina na samą myśl. Jedyne co mi wchodzi to nabiał, szczególnie kanapki z mozzarellą i pomidorem, kefiry i owoce
Dziewczyny co jecie na obiady?
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Madisonie wrote:Też mam często dreszcze, szczególnie jak mam gorszy dzień i przez cały czas czuję się jakbym się czymś zatruła, jest mi wtedy strasznie zimno, telepie mnie i nie mogę się rozgrzać nawet pod kocem.
Wczoraj to, aż się popłakałam na wc z powodu zaparcia stulecia, strach się bać co będzie dalej:P
Nie mam już pomysłów na obiady, mięso, jaja nadal mi nie smakują, aż mnie napina na samą myśl. Jedyne co mi wchodzi to nabiał, szczególnie kanapki z mozzarellą i pomidorem, kefiry i owoce
Ja wdrażam dietę o niskim indeksie glikemicznym. Generalnie zawsze się źle odżywiałam, nie lubię gotować i czasu mało bo praca. Więc jadałam dużo mrozonek, gotowych produktów jednym słowem tragedia!
Teraz mam jakieś przepisy od siostry i coś staram się gotować. Raczej proste obiady - risotto, indyk w sosie pomidorowym z mozarellą, łosoś że szpinakiem, makaron z tuńczykiem lub szpinakiem, kokosowe curry itp38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
A na zaparcia u mnie działają ogórki kiszone lub kapusta kiszona ale też trochę się po tym "kotłasi"w brzuchu38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
U mnie dziś wjechały "pyry z gzikiem"- jako, że jestem z okolic Poznania 🤪 Od samego początku mogę jeść codziennie... A że było mi jeszcze mało to na to śledź w śmietanie 🤦🏼♀️ Nic nie szkodzi, żeby na to zjeść pączka a za godzinę popić jakimś barszczem... 🤦🏼♀️ Jeśli chodzi o kombinacje smakowe to chyba jestem Masterem - wczoraj kisiel z truskawkami i zaraz Gorący Kubek - cebulowa 😂😂
-
Ellaa wrote:Mokka widzę że mamy ten sam tydzień ciąży . Mi się pokrył z usg. Teraz 17.02 mam genetyczne. W Niemczech wygląda to po prostu jak mierzenie dziecka , ale Pappa (badanie krwi) jest pomijane. Gdy coś wyjdzie nie tak na tym usg to dalsza diagnostyka od razu. Ale to badanie jest dla mnie najbardziej stresujące w całej ciazy.
Mój tydzień ciąży też był ostatnio co do dnia z wymiarami Malucha na USG
Ja mam prenatalne 23.02.Maybelle, agniecha2101 lubią tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
AM1606 wrote:U mnie dziś wjechały "pyry z gzikiem"- jako, że jestem z okolic Poznania 🤪 Od samego początku mogę jeść codziennie... A że było mi jeszcze mało to na to śledź w śmietanie 🤦🏼♀️ Nic nie szkodzi, żeby na to zjeść pączka a za godzinę popić jakimś barszczem... 🤦🏼♀️ Jeśli chodzi o kombinacje smakowe to chyba jestem Masterem - wczoraj kisiel z truskawkami i zaraz Gorący Kubek - cebulowa 😂😂
Szacun haha
AM1606 lubi tę wiadomość
Mokka wrote:A na zaparcia u mnie działają ogórki kiszone lub kapusta kiszona ale też trochę się po tym "kotłasi"w brzuchu
Kupię na dniach kapustę kiszoną może pomoże. Ogóry kiszone odpadają, napina mnie na sam aromat czosnku, cebuli...
Madisonie wrote:Też mam często dreszcze, szczególnie jak mam gorszy dzień i przez cały czas czuję się jakbym się czymś zatruła, jest mi wtedy strasznie zimno, telepie mnie i nie mogę się rozgrzać nawet pod kocem.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ach! Bułka z masłem i serem żółtym jeszcze ujdzie
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Ach! Bułka z masłem i serem żółtym jeszcze ujdzie
Tak, bułka, masło i ser to dość bezpieczne zestawienie. U mnie też się sprawdza.
Chyba zrobię na dniach gofry i zjem z kwaśnym dżemem
Ostatnio robiłam placuszki z twarogu, delikatnie słodkie polecam Nawet dobrze się po nich czułam.
Na śniadania jem głównie mieszankę płatków z bananem i mlekiem
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mnie odrzuca od kurczaka... wchodzi jako tako jeszcze wołowina. Odrzuca też od jajek i od słodkiego. Mąż zrobił pancake dziś, spędził 2 h w kuchni a ja mu ze nie mam ochoty . A kawy to nawet zapachu nie mogę poczuć. Ostatnio sobie zaparzyłam i jak zalałam to musiałam odsunac się na 4 metry i poprosić męża by wylał do zlewu. Ogólnie to króluje ostre i słone. Takiego kebaba czy pizze to ja chętnie bym wciągnęła:D czy któraś z was schudła zamiast przytyć? U mnie -2 kilo niestety.
-
To jest czasem masakra... Robisz sobie kanapkę, którą wydaje Ci się, że zjesz i nagle takie hmm chyba jednak nie 🤣🤦
Owsianki są dobrym wyjściem, o ile toleruje się słodkie. Mnie odrzuca ostatnio udało mi się zjeść owsiankę ale to nie był super dobry pomysł :p nawet jabłko jest za słodkie i od razu bleeee
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
isabelll wrote:Mnie odrzuca od kurczaka... wchodzi jako tako jeszcze wołowina. Odrzuca też od jajek i od słodkiego. Mąż zrobił pancake dziś, spędził 2 h w kuchni a ja mu ze nie mam ochoty . A kawy to nawet zapachu nie mogę poczuć. Ostatnio sobie zaparzyłam i jak zalałam to musiałam odsunac się na 4 metry i poprosić męża by wylał do zlewu. Ogólnie to króluje ostre i słone. Takiego kebaba czy pizze to ja chętnie bym wciągnęła:D czy któraś z was schudła zamiast przytyć? U mnie -2 kilo niestety.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:To jest czasem masakra... Robisz sobie kanapkę, którą wydaje Ci się, że zjesz i nagle takie hmm chyba jednak nie 🤣🤦
Owsianki są dobrym wyjściem, o ile toleruje się słodkie. Mnie odrzuca ostatnio udało mi się zjeść owsiankę ale to nie był super dobry pomysł :p nawet jabłko jest za słodkie i od razu bleeee
Wczoraj skusiłam się na kostkę czekolady Milka była ochydna a pomyśleć, że kiedyś mogłam zjeść pół na raz. Wybieram głównie kwaśne jabłka (zielone z biedry są kwaśne) cytrusy i kwaśne dżemy. Owsianka mi wchodzi ale bez cukru dodaję kilka datyli dla delikatnej słodyczy.
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.