X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • Ellaa Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka widzę że mamy ten sam tydzień ciąży :). Mi się pokrył z usg. Teraz 17.02 mam genetyczne. W Niemczech wygląda to po prostu jak mierzenie dziecka , ale Pappa (badanie krwi) jest pomijane. Gdy coś wyjdzie nie tak na tym usg to dalsza diagnostyka od razu. Ale to badanie jest dla mnie najbardziej stresujące w całej ciazy.

Mokka lubi tę wiadomość

3bd9e969c4.png
  • Maybe Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny dorzucę swoje żale🙂
    Jest mi niemiłosiernie niedobrze🤭...jestem głodna a na myśl o jedzenie wszystko mi się podnosi...co ciekawe mdli mnie cały dzień ale wieczorem to już istny armagedon. Dotychczas żywiłam się dietą pudełkową a teraz jak ją widzę to mnie odrzucą mimo że jedzonko jest dobre- wysłałam już dziś rezygnację, bo nieznoszę wyrzucać jedzenia a nie jestem w stanie wmusić tego w siebie ☹

U mnie pierwsza ciąża więc wszystko jest nowe i zaskakujące. Prenatalne mam 21.03 to będzie 12t 6d jak dobrze liczę😃

Życzę wszystkim dużo zdrówka i wytwałości🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 20:02

1474079d64.png
    15.01.22 - ⏸
    31.01- mamy 0.58cm Człowieka🥰🥰🥰❤❤❤
    21.03 - prenatalne
    09.05- zdrowa Dziewczynka💕Ania💕

04.2021 - cb😪
    12.2021 - cb😪
  • Maybe Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno co wieczór mam mega dreszcze, czy to normalne?

1474079d64.png
    15.01.22 - ⏸
    31.01- mamy 0.58cm Człowieka🥰🥰🥰❤❤❤
    21.03 - prenatalne
    09.05- zdrowa Dziewczynka💕Ania💕

04.2021 - cb😪
    12.2021 - cb😪
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellaa wrote:
    Mokka a czemu tak szybko na test obciążenia glukoza ? Ja mam dwójkę dzieci w domu to za bardzo nie mam czasu na narzekanie... do 12 mam codziennie szkole, dzieci w przedszkolu do 14 ale staram się albo i musze w te dwie godziny ogarnac dom i obiad i zRobić coś dla siebie. 3 razy w tyg chodzę w tej przerwie na kijki na godzinke. Z reguły oczywiście mi się nie chce i idę na siłę ale wracam taka zadowolona z siebie.. przewietrzenie Głowy działa cuda. Potem odbieram dzieci, mąż wraca koło 16 i coś tam zawsze robimy... No nawet jakbym chciała nic nie robić to nie mam szans. Chociaż też mi ciągle jest niedobrze i spotkało mnie to w dwóch poprzednich ciążach. Wieczorami zespół niespokojnych nóg. Coś strasznego, nie wiem czy któraś z Was to ma. Wieczorem nawet nie można filmu na kanapie obejrzeć bo po prostu "coś kręci w nogach".

Miałam w ramach standardowych badań zleconą glukozę i wyszła 96 (gdzie norma 92). Dwóch niezależnych lekarzy powiedziało, że to już jest za wysoko i powinnaś iść jak najszybciej na test obciążenia.

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybe wrote:
    Ojj dziewczyny dorzucę swoje żale🙂
    Jest mi niemiłosiernie niedobrze🤭...jestem głodna a na myśl o jedzenie wszystko mi się podnosi...co ciekawe mdli mnie cały dzień ale wieczorem to już istny armagedon. Dotychczas żywiłam się dietą pudełkową a teraz jak ją widzę to mnie odrzucą mimo że jedzonko jest dobre- wysłałam już dziś rezygnację, bo nieznoszę wyrzucać jedzenia a nie jestem w stanie wmusić tego w siebie ☹

U mnie pierwsza ciąża więc wszystko jest nowe i zaskakujące. Prenatalne mam 21.03 to będzie 12t 6d jak dobrze liczę😃

Życzę wszystkim dużo zdrówka i wytwałości🙂
    Mam to samo! Teraz siedzę i ledwo wytrzymuje już...

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybe wrote:
    A i jeszcze jedno co wieczór mam mega dreszcze, czy to normalne?

Też mam często dreszcze, szczególnie jak mam gorszy dzień i przez cały czas czuję się jakbym się czymś zatruła, jest mi wtedy strasznie zimno, telepie mnie i nie mogę się rozgrzać nawet pod kocem.

Wczoraj to, aż się popłakałam na wc z powodu zaparcia stulecia, strach się bać co będzie dalej:P

Nie mam już pomysłów na obiady, mięso, jaja nadal mi nie smakują, aż mnie napina na samą myśl. Jedyne co mi wchodzi to nabiał, szczególnie kanapki z mozzarellą i pomidorem, kefiry i owoce

Dziewczyny co jecie na obiady?

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:
    Też mam często dreszcze, szczególnie jak mam gorszy dzień i przez cały czas czuję się jakbym się czymś zatruła, jest mi wtedy strasznie zimno, telepie mnie i nie mogę się rozgrzać nawet pod kocem.

Wczoraj to, aż się popłakałam na wc z powodu zaparcia stulecia, strach się bać co będzie dalej:P

Nie mam już pomysłów na obiady, mięso, jaja nadal mi nie smakują, aż mnie napina na samą myśl. Jedyne co mi wchodzi to nabiał, szczególnie kanapki z mozzarellą i pomidorem, kefiry i owoce

Ja wdrażam dietę o niskim indeksie glikemicznym. Generalnie zawsze się źle odżywiałam, nie lubię gotować i czasu mało bo praca. Więc jadałam dużo mrozonek, gotowych produktów :( jednym słowem tragedia!
    Teraz mam jakieś przepisy od siostry i coś staram się gotować. Raczej proste obiady - risotto, indyk w sosie pomidorowym z mozarellą, łosoś że szpinakiem, makaron z tuńczykiem lub szpinakiem, kokosowe curry itp

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zaparcia u mnie działają ogórki kiszone lub kapusta kiszona ;) ale też trochę się po tym "kotłasi"w brzuchu ;)

38 lat 👩, 38 lat 👨

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wjechały "pyry z gzikiem"- jako, że jestem z okolic Poznania 🤪 Od samego początku mogę jeść codziennie... A że było mi jeszcze mało to na to śledź w śmietanie 🤦🏼‍♀️ Nic nie szkodzi, żeby na to zjeść pączka a za godzinę popić jakimś barszczem... 🤦🏼‍♀️ Jeśli chodzi o kombinacje smakowe to chyba jestem Masterem - wczoraj kisiel z truskawkami i zaraz Gorący Kubek - cebulowa 😂😂

c55fikgnknyzdjqy.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellaa wrote:
    Mokka widzę że mamy ten sam tydzień ciąży :). Mi się pokrył z usg. Teraz 17.02 mam genetyczne. W Niemczech wygląda to po prostu jak mierzenie dziecka , ale Pappa (badanie krwi) jest pomijane. Gdy coś wyjdzie nie tak na tym usg to dalsza diagnostyka od razu. Ale to badanie jest dla mnie najbardziej stresujące w całej ciazy.

Mój tydzień ciąży też był ostatnio co do dnia z wymiarami Malucha na USG :)
    Ja mam prenatalne 23.02.

Maybelle, agniecha2101 lubią tę wiadomość

38 lat 👩, 38 lat 👨

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM1606 wrote:
    U mnie dziś wjechały "pyry z gzikiem"- jako, że jestem z okolic Poznania 🤪 Od samego początku mogę jeść codziennie... A że było mi jeszcze mało to na to śledź w śmietanie 🤦🏼‍♀️ Nic nie szkodzi, żeby na to zjeść pączka a za godzinę popić jakimś barszczem... 🤦🏼‍♀️ Jeśli chodzi o kombinacje smakowe to chyba jestem Masterem - wczoraj kisiel z truskawkami i zaraz Gorący Kubek - cebulowa 😂😂

Szacun :D haha

AM1606 lubi tę wiadomość

• Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    A na zaparcia u mnie działają ogórki kiszone lub kapusta kiszona ;) ale też trochę się po tym "kotłasi"w brzuchu ;)

Kupię na dniach kapustę kiszoną może pomoże. Ogóry kiszone odpadają, napina mnie na sam aromat czosnku, cebuli...

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:

U mnie ostatnio ziemniaki z serkiem grani i kapustą kiszona albo zupa pomidorowa/rosół. Mięso dziś tknelam po pewnym czasie, bo w zeszłym tygodniu patrzeć nie mogłam. Jeszcze pierogi ruskie wchodziły. Wczoraj mielony ale średnio mi podszedł 🤦 dziś wędlina weszła ale jest mi tak źle że już sama nie wiem co zjem jutro 🤦

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach! Bułka z masłem i serem żółtym jeszcze ujdzie

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Ach! Bułka z masłem i serem żółtym jeszcze ujdzie

Tak, bułka, masło i ser to dość bezpieczne zestawienie. U mnie też się sprawdza.

Chyba zrobię na dniach gofry i zjem z kwaśnym dżemem :P
    Ostatnio robiłam placuszki z twarogu, delikatnie słodkie polecam :-) Nawet dobrze się po nich czułam.

Na śniadania jem głównie mieszankę płatków z bananem i mlekiem

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Ellaa Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bulki z maslem i serem zoltym i ogorkiem mogłabym jesc ciągle 😀 za to na myśl o pomidorze mam mdlości. A w dwóch poprzednich ciążach zajadlam się kanapkami z serem i pomidorem z solą. Bleeeh

3bd9e969c4.png
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od kurczaka... wchodzi jako tako jeszcze wołowina. Odrzuca też od jajek i od słodkiego. Mąż zrobił pancake dziś, spędził 2 h w kuchni a ja mu ze nie mam ochoty :D. A kawy to nawet zapachu nie mogę poczuć. Ostatnio sobie zaparzyłam i jak zalałam to musiałam odsunac się na 4 metry i poprosić męża by wylał do zlewu. Ogólnie to króluje ostre i słone. Takiego kebaba czy pizze to ja chętnie bym wciągnęła:D czy któraś z was schudła zamiast przytyć? U mnie -2 kilo niestety.

w4sqflw1oigl960n.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest czasem masakra... Robisz sobie kanapkę, którą wydaje Ci się, że zjesz i nagle takie hmm chyba jednak nie 🤣🤦
    Owsianki są dobrym wyjściem, o ile toleruje się słodkie. Mnie odrzuca :( ostatnio udało mi się zjeść owsiankę ale to nie był super dobry pomysł :p nawet jabłko jest za słodkie i od razu bleeee

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    Mnie odrzuca od kurczaka... wchodzi jako tako jeszcze wołowina. Odrzuca też od jajek i od słodkiego. Mąż zrobił pancake dziś, spędził 2 h w kuchni a ja mu ze nie mam ochoty :D. A kawy to nawet zapachu nie mogę poczuć. Ostatnio sobie zaparzyłam i jak zalałam to musiałam odsunac się na 4 metry i poprosić męża by wylał do zlewu. Ogólnie to króluje ostre i słone. Takiego kebaba czy pizze to ja chętnie bym wciągnęła:D czy któraś z was schudła zamiast przytyć? U mnie -2 kilo niestety.
    W weekend był u nas kebab. Mięso smakowało mi jak mortadela, myślałam, że zwymiotuje.. :D ja chyba przytyłam...a to dopiero początek

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    To jest czasem masakra... Robisz sobie kanapkę, którą wydaje Ci się, że zjesz i nagle takie hmm chyba jednak nie 🤣🤦
    Owsianki są dobrym wyjściem, o ile toleruje się słodkie. Mnie odrzuca :( ostatnio udało mi się zjeść owsiankę ale to nie był super dobry pomysł :p nawet jabłko jest za słodkie i od razu bleeee

Wczoraj skusiłam się na kostkę czekolady Milka była ochydna :P a pomyśleć, że kiedyś mogłam zjeść pół na raz. Wybieram głównie kwaśne jabłka (zielone z biedry są kwaśne) cytrusy i kwaśne dżemy. Owsianka mi wchodzi ale bez cukru dodaję kilka datyli dla delikatnej słodyczy.

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ