X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • Dusiaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć 13t3d. Większość z was ma w 12t. Chyba się przepiszę, chociaż we Wrocławiu problemem są terminy w dobrych ośrodkach.

oar83e3k4353pnfm.png
  • Ellaa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusiaa 13.3 to dobry czas :) idealny.

3bd9e969c4.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w 12 tc+3 dni. Czytałam na mamaginekolog,że właśnie najlepszy jest 12 tc. Ale w pierwszej ciąży byłam w 11 tc+2 dni i wszystko było już widać.

Maybelle lubi tę wiadomość

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • b_girl24 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze z dzieckiem! Rośnie, serduszko bije ładnie. Z usg 8t2d :)

zbik, Maybelle, Mokka, Madisonie, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm563q4xrn.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 23:26

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos badań prenatalnych to w poprzedniej ciąży zapisywalam się do lekarza i kazali mi zawsze około 5 tygodni wcześniej umawiać się na wizytę, bo Pan doktor takie ma obłożenie. Teraz mieszkam prawie 70 km od niego, a mam bliżej innego lekarza z uprawnieniami do wykonywania prenatalnych. Dzwonię wczoraj nauczona doświadczeniem żeby wcześniej dzwonić żeby nie było że nie ma terminu, a Pani do mnie żebym dzwoniła w 11+5 wtedy zapisują w ciągu tygodnia. Niby okej, ale kurczę powiem Wam się stresuje mnie to, bo co w momencie kiedy będę dzwonić, a Pan doktor będzie np chory, albo coś i nie zapisze mnie.. Na szybko w 12 tygodniu nikogo raczej nie znajdę.
    Kminię teraz od wczoraj czy zapisywać się do tego u którego byłam w pierwszej ciąży czy ryzykować.. 🙈

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • Ellaa Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:
    Kupiłam dziś detektor tętna bo nie mogę wytrzymać do wtorkowej wizyty 🤷 i nie mogę znaleźć tętna... Szumy, szumy i jeszcze raz szumy... A chcielibyśmy jechać w niedzielę do babci i mąż chciał się pochwalić... Nie pozwolę mu przed wizytą nie wiedząc że serduszko nadal bije
    Madzia jak pisałam wyżej. Dużo zelu usg i szukaj tam gdzie wlosy łonowe jeszcze sa. Na początku dziecko jest bardzo nisko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 08:12

3bd9e969c4.png
  • madzia28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellaa wrote:
    Madzia jak pisałam wyżej. Dużo zelu usg i szukaj tam gdzie wlosy łonowe jeszcze sa. Na początku dziecko jest bardzo nisko

Dzięki, spróbuję za tydzień może wtedy będzie łatwiej znaleźć bo teraz już nie chce się w stresować. Początek 11 tygodniu to może po prostu za wcześnie.
    Mdłości jakoś szczególnie mnie nie męczą tylko jestem strasznie zmęczona. Dlatego tak boje się wtorkowej wizyty czy wszystko jest ok bo czytam was i każda ma mdłości albo fest wymiotuje....
    Czy w czasie ciąży jecie pizzę? Dziś rano się obudziłam z taką zachcianką a czytałam że lepiej sobie darować.

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:
    Dzięki, spróbuję za tydzień może wtedy będzie łatwiej znaleźć bo teraz już nie chce się w stresować. Początek 11 tygodniu to może po prostu za wcześnie.
    Mdłości jakoś szczególnie mnie nie męczą tylko jestem strasznie zmęczona. Dlatego tak boje się wtorkowej wizyty czy wszystko jest ok bo czytam was i każda ma mdłości albo fest wymiotuje....
    Czy w czasie ciąży jecie pizzę? Dziś rano się obudziłam z taką zachcianką a czytałam że lepiej sobie darować.
    Moim osobistym zdaniem: nie dajmy się zwariować. :) Oczywiście nie mówię o serze pleśniowym szynce parmeńskiej itp ale zwykła pizza raz na jakiś czas nie zaszkodzi :) szczególnie jeśli to pizza z pizzerii a nie mrożonka :p ale to moje zdanie. Ja miałam w tygodniu ochotę na chińczyka i zamówiłam :p ciężko mi przy mdlosciach zjeść coś mięsnego więc skoro naszła mnie ochota to skorzystałam i nie żałuję :p a że nie jest to podstawa diety to nie widzę w tym nic złego :) może się mylę, jeśli tak, to poprawcie mnie :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:
    Ja jem wszystko na co mam ochotę oprócz surowego mięsa i sushi. Oczywiście stronie od używek ale ja wogole w życiu nie zapaliłam nawet jednego papierosa :D dlaczego nie można pizzy? Moim zdaniem jeśli nie zajadasz się tylko pizzą przez całą ciaze i trzymasz zbilansowaną dietę nic dziecku nie będzie... Nie popadajmy w paranoje pizza czy fast foody to nie toksyny teratogenne. Oczywiście w przypadku problemów ze zdrowiem jak cukrzyca czy podwyższony cholesterol trzeba unikać ale jeśli jesteś zdrowa i dostarczasz dziecku wszystkich składników odżywczych będzie ok. Wiecie, że jeśli nawet dokuczają wam mega mdłości i zamiast tyć to chudnięcie dziecko bierze energię i składniki z waszych magazynów tłuszczowych? Matka natura nas wspaniale wyposażyła.

Maybelle, aga90, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w4sqflw1oigl960n.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Ellaa Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:
    Oczywiście że jem i to przynajmniej raz w tygodniu :) można jeść jak najbardziej, często przed porodem kobiety sobie próbują go wywołać właśnie jedząc mega ostra pizze :)

3bd9e969c4.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że nie ma co się tak stresować tym jedzeniem, jeśli je się w miarę normalnie. A o ten ser pleśniowy to chodzi o to, żeby nie był z mleka niepasteryzowanego. W marketach nie spotkałam się z tym żeby sprzedawali taki niepasteryzowany.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko ❤️ 9 mm szczęścia 🥰
    Termin zostaje na 30.09. kolejna wizyta za 1,5 tygodnia z zakładaniem karty, badaniami krwi, ciśnienia itp.
    Dostałam też receptę na jakieś tabletki na mdłości. Ciekawe czy coś pomogą.

Maybelle, MayMasza, karmelowaaa, Mokka, zbik lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Ona30on32 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną od wczoraj chodzi pizza więc dziś popołudniu wybieramy się do pizzerii 😊 z racji tego że mało jem i nic mi nie podchodzi to skoro nachodzi mnie na coś ochota to nie mam zamiaru się ograniczać 😉
    Co do mdłości i wymiotów to na początku miałam obawy, że szkodzę tym maleństwu...na szczęście znalazłam parę artykułów, gdzie pisali, że w żaden sposób to nie szkodzi dziecku i to mnie w jakimś stopniu uspokoiło 😉 wizytę mam w czwartek i wierze, że lekarz potwierdzi, że z dzieckiem wszystko dobrze 😉
    Jeśli chodzi o badania prenatalne to moja lekarka powiedziała, że mam czekać do czwartkowej wizyty i wtedy mi powie co i jak...w czwartek będzie 10t5d i zastanawiam się czy znajdę termin w ciągu 2tygodni żeby się zmieścić w czasie....

72bac9f820.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:

Jem pizzę bez wyrzutów sumienia. Najlepiej smakuje mi margherita, im mniej dodatków tym lepiej :-)

Dziewczyny powtórzyłam badanie na IgM wirusa różyczki i tym razem wynik - niereaktywny... czekam jeszcze na wynik awidności IgG żeby sprawdzić jak dawno temu wykształciły się przeciwciała

Ostatnie 3 dni były dla mnie koszmarne...najadłam się dużo stresu

Mokka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wciągnęłam cały słoik ogórków kiszonych i teraz mi niedobrze :D

w4sqflw1oigl960n.png
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:
    Jem pizzę bez wyrzutów sumienia. Najlepiej smakuje mi margherita, im mniej dodatków tym lepiej :-)

Dziewczyny powtórzyłam badanie na IgM wirusa różyczki i tym razem wynik - niereaktywny... czekam jeszcze na wynik awidności IgG żeby sprawdzić jak dawno temu wykształciły się przeciwciała

Ostatnie 3 dni były dla mnie koszmarne...najadłam się dużo stresu
    Ja się boję moich wyników badań... 21 go się dowiem :/

w4sqflw1oigl960n.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    Zgadzam się, że nie ma co się tak stresować tym jedzeniem, jeśli je się w miarę normalnie. A o ten ser pleśniowy to chodzi o to, żeby nie był z mleka niepasteryzowanego. W marketach nie spotkałam się z tym żeby sprzedawali taki niepasteryzowany.

Ja właśnie wczoraj kupiłam mój ulubiony ser z czarnuszką, nawet ugryzłam kawałek i sprawdziłam na opakowaniu, że mleko niepasteryzowane :((( i muszę odstawić na najbliższe miesiące...

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ