❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam w 12 tc+3 dni. Czytałam na mamaginekolog,że właśnie najlepszy jest 12 tc. Ale w pierwszej ciąży byłam w 11 tc+2 dni i wszystko było już widać.
Maybelle lubi tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
A propos badań prenatalnych to w poprzedniej ciąży zapisywalam się do lekarza i kazali mi zawsze około 5 tygodni wcześniej umawiać się na wizytę, bo Pan doktor takie ma obłożenie. Teraz mieszkam prawie 70 km od niego, a mam bliżej innego lekarza z uprawnieniami do wykonywania prenatalnych. Dzwonię wczoraj nauczona doświadczeniem żeby wcześniej dzwonić żeby nie było że nie ma terminu, a Pani do mnie żebym dzwoniła w 11+5 wtedy zapisują w ciągu tygodnia. Niby okej, ale kurczę powiem Wam się stresuje mnie to, bo co w momencie kiedy będę dzwonić, a Pan doktor będzie np chory, albo coś i nie zapisze mnie.. Na szybko w 12 tygodniu nikogo raczej nie znajdę.
Kminię teraz od wczoraj czy zapisywać się do tego u którego byłam w pierwszej ciąży czy ryzykować.. 🙈 -
madzia28 wrote:Kupiłam dziś detektor tętna bo nie mogę wytrzymać do wtorkowej wizyty 🤷 i nie mogę znaleźć tętna... Szumy, szumy i jeszcze raz szumy... A chcielibyśmy jechać w niedzielę do babci i mąż chciał się pochwalić... Nie pozwolę mu przed wizytą nie wiedząc że serduszko nadal bije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 08:12
-
Ellaa wrote:Madzia jak pisałam wyżej. Dużo zelu usg i szukaj tam gdzie wlosy łonowe jeszcze sa. Na początku dziecko jest bardzo nisko
Dzięki, spróbuję za tydzień może wtedy będzie łatwiej znaleźć bo teraz już nie chce się w stresować. Początek 11 tygodniu to może po prostu za wcześnie.
Mdłości jakoś szczególnie mnie nie męczą tylko jestem strasznie zmęczona. Dlatego tak boje się wtorkowej wizyty czy wszystko jest ok bo czytam was i każda ma mdłości albo fest wymiotuje....
Czy w czasie ciąży jecie pizzę? Dziś rano się obudziłam z taką zachcianką a czytałam że lepiej sobie darować. -
madzia28 wrote:Dzięki, spróbuję za tydzień może wtedy będzie łatwiej znaleźć bo teraz już nie chce się w stresować. Początek 11 tygodniu to może po prostu za wcześnie.
Mdłości jakoś szczególnie mnie nie męczą tylko jestem strasznie zmęczona. Dlatego tak boje się wtorkowej wizyty czy wszystko jest ok bo czytam was i każda ma mdłości albo fest wymiotuje....
Czy w czasie ciąży jecie pizzę? Dziś rano się obudziłam z taką zachcianką a czytałam że lepiej sobie darować.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
madzia28 wrote:Dzięki, spróbuję za tydzień może wtedy będzie łatwiej znaleźć bo teraz już nie chce się w stresować. Początek 11 tygodniu to może po prostu za wcześnie.
Czy w czasie ciąży jecie pizzę? Dziś rano się obudziłam z taką zachcianką a czytałam że lepiej sobie darować.
Maybelle, aga90, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Czy w czasie ciąży jecie pizzę? Dziś rano się obudziłam z taką zachcianką a czytałam że lepiej sobie darować. -
Zgadzam się, że nie ma co się tak stresować tym jedzeniem, jeśli je się w miarę normalnie. A o ten ser pleśniowy to chodzi o to, żeby nie był z mleka niepasteryzowanego. W marketach nie spotkałam się z tym żeby sprzedawali taki niepasteryzowany.
-
Jest serduszko ❤️ 9 mm szczęścia 🥰
Termin zostaje na 30.09. kolejna wizyta za 1,5 tygodnia z zakładaniem karty, badaniami krwi, ciśnienia itp.
Dostałam też receptę na jakieś tabletki na mdłości. Ciekawe czy coś pomogą.Maybelle, MayMasza, karmelowaaa, Mokka, zbik lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Za mną od wczoraj chodzi pizza więc dziś popołudniu wybieramy się do pizzerii 😊 z racji tego że mało jem i nic mi nie podchodzi to skoro nachodzi mnie na coś ochota to nie mam zamiaru się ograniczać 😉
Co do mdłości i wymiotów to na początku miałam obawy, że szkodzę tym maleństwu...na szczęście znalazłam parę artykułów, gdzie pisali, że w żaden sposób to nie szkodzi dziecku i to mnie w jakimś stopniu uspokoiło 😉 wizytę mam w czwartek i wierze, że lekarz potwierdzi, że z dzieckiem wszystko dobrze 😉
Jeśli chodzi o badania prenatalne to moja lekarka powiedziała, że mam czekać do czwartkowej wizyty i wtedy mi powie co i jak...w czwartek będzie 10t5d i zastanawiam się czy znajdę termin w ciągu 2tygodni żeby się zmieścić w czasie....
-
Jem pizzę bez wyrzutów sumienia. Najlepiej smakuje mi margherita, im mniej dodatków tym lepiej
Dziewczyny powtórzyłam badanie na IgM wirusa różyczki i tym razem wynik - niereaktywny... czekam jeszcze na wynik awidności IgG żeby sprawdzić jak dawno temu wykształciły się przeciwciała
Ostatnie 3 dni były dla mnie koszmarne...najadłam się dużo stresu
Mokka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Madisonie wrote:Jem pizzę bez wyrzutów sumienia. Najlepiej smakuje mi margherita, im mniej dodatków tym lepiej
Dziewczyny powtórzyłam badanie na IgM wirusa różyczki i tym razem wynik - niereaktywny... czekam jeszcze na wynik awidności IgG żeby sprawdzić jak dawno temu wykształciły się przeciwciała
Ostatnie 3 dni były dla mnie koszmarne...najadłam się dużo stresu -
aga90 wrote:Zgadzam się, że nie ma co się tak stresować tym jedzeniem, jeśli je się w miarę normalnie. A o ten ser pleśniowy to chodzi o to, żeby nie był z mleka niepasteryzowanego. W marketach nie spotkałam się z tym żeby sprzedawali taki niepasteryzowany.
Ja właśnie wczoraj kupiłam mój ulubiony ser z czarnuszką, nawet ugryzłam kawałek i sprawdziłam na opakowaniu, że mleko niepasteryzowane (( i muszę odstawić na najbliższe miesiące...38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby