❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaaa8 wrote:Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że pomożecie. Termin mam co prawda na październik, ale chciałabym zasięgnąć porady, bo jest tu Was więcej.
Badałam ostatnio betę i progesteron (5t 0d). Progesteron wyniósł 14,7 ng/ml (norma 11-44,3). Na wizycie lekarz powiedział, że nie powinno się badać progesteronu jeśli nie ma plamienia lub krwawienia. Mój wynik jest dobry i nic nie muszę zażywać (luteiny ani duphastonu). Dostałam tylko Magne B6 i z tego co wyczytałam to witamina B6 jest odpowiednia za wzrost progesteronu.
Czy miałyście podobny wynik progesteronu i jak to było w Waszym przypadku? Waham się czy konsultować to z innym lekarzem czy nic z tym nie robić jeśli nie ma powodów.
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź 🥰
Ja średnio pomogę bo moja lekarka z tych, które są zwolennikami podtrzymywania ciąży - tzn ja dostałam Duphaston. Ale też ta ciąża jest baaardzo długo wyczekiwana i miałam dwa krwiaki, więc moja dr wolała mnie zabezpieczyć lekami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 20:26
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
My też po wizycie Wszystko dobrze ❤
Oficjalnie jestem w ciąży 🥰😂
Ból żołądka - nadal nie do zniesienia 😫Mokka, Madisonie, Maybelle, zbik, MayMasza, agniecha2101 lubią tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Cześć dziewczyny dopiero teraz zobaczyłam ze jest forum typowo ciążowe. Byłam na wątku Styczniowe starania 🥰
Termin porodu na 23wrzesnia. Obecnie czuje się czasem lepiej czasem gorzej. Popołudnia są najgorsze. Drzemka musi wjechać codziennie bo inaczej zasnę o 20 😅 mdłości są , wymioty sporadycznie dostałam czopki od lekarza czasem wezmę żeby lepiej funkcjonować. Schudłam już 3,5kg 😒Lilu88, MayMasza, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️- 1994
👱🏻♂️- 1995
👩🏼❤️👨🏼- 2016
💒 - 10.2023r
Córeczka 🎀- 06.2020 1cs
11-01-2022 - ⏸ 2cs
Beta; 13-01 - 64,4
15-01 - 244
18-01- 953
31-01- 6+3tc jest bijące ❤️
🧸🧸🧸🧸 -
Dziewczyny a czy któraś z Was przyjmuję heparyne?Jeski tak z jakiego powodu?
ja chyba w tej ciąży będę mieć wszystkie możliwe choroby 😞ide jutro do kardiologa bo juz przed ciąża miałam arytmie ,od kilku dni boli mnie noga z tyłu na wysokości kolana i ciągnie do łydki,do tego nogi mam takie ciężkie.
oczywiście jedyne co mi przyszło do głowy to zakrzepica,panikara ze mnie ale jestem tez świeżo po covidzie,mam jednak nadzieję że ta heparyna mnie chroni i nic poważnego sie nie dzieję 🙄 -
Lilu88 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was przyjmuję heparyne?Jeski tak z jakiego powodu?
ja chyba w tej ciąży będę mieć wszystkie możliwe choroby 😞ide jutro do kardiologa bo juz przed ciąża miałam arytmie ,od kilku dni boli mnie noga z tyłu na wysokości kolana i ciągnie do łydki,do tego nogi mam takie ciężkie.
oczywiście jedyne co mi przyszło do głowy to zakrzepica,panikara ze mnie ale jestem tez świeżo po covidzie,mam jednak nadzieję że ta heparyna mnie chroni i nic poważnego sie nie dzieję 🙄
-
isabelll wrote:Mi wczoraj cisnienie przed wizytą skoczyło do 180/90 potem 150/86... lekarz mi przepisał leki i kazał kupić ciśnieniomierz... a ja wieczorem xisnienie 100/60... i teraz nie wiem czy wogole ja mam brać leki na te obniżenie ciśnienia jak i tak mam niskie... no cóż będę sobie sprawdzać dzisiaj i jak będzie ok to nie będę brała...
Tez mam zapisane leki na obniżenie ciśnienia bo na wizycie mam zawsze wysokie,kontroluje ciśnienie i narazie ich nie biorę,jeśli zajdzie taka potrzeba to oczywiście będę brać ale narazie mam w domu wieczorami cisnienie max 140/90.
W poprzedniej ciąży udało się bez leków ale w 3 juz nie było tak kolorowo,teraz od samego początku tona leków dlatego minimalizuje ich przyjmowanie do konieczności. Dziś mam kardiologa,pewnie dostane coś innego na arytmie co również obniży ciśnienie. -
isabelll wrote:I też jestem po covidzie , podobno pp covidzie mogą być problemy z ciśnieniem
Mi zaczęło świrować serce i cisnienie właśnie w zeszłym roku po covidzie i is tego czasu bylam na lekach,teraz w ciąży przeszlam dużo gorzej pewnie ze względu na osłabienie związane z początkiem ciąży.
A Ty kiedy przechodzilas?Widze ze mamy termin blisko siebie🙂 -
Maybelle wrote:Agniecha o kurcze, to nieźle 🙈
Jak dalas radę przy starszakach?Maybelle lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Naganna wrote:O jejciu :0
To jakie jest ogolne rozwiazanie co robic po tym macierzynski? Zwolnic sie z pracy? Wynajac nianie? Bo 14 tygodniowy bobas to chyba za maly na zlobek :0 ? Ale w sumie to nie wiem.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lilu88 wrote:Hej.Wpadlam się przywitać,jestem w 9 tygodniu ciąży,termin mam na 26.09.Ciaza mnie troszkę zaskoczyła,jestem już mamą 4 maluchów.Niestety ciąża od samego początku z problemami w 5 tyg zachorowałam na covid który później zmienił się w zapalenie płuc,byłam pewna że tego nie przetrwamy ale w 7 tygodniu zobaczyłam ❤.Cały czas jestem bardzo osłabiona po tym cholerstwie,i ciagle się obawiam czy uda się uczymac tą ciążę dlatego też jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży nawet dzieciom..w marcu mam prenatalne myślę że wtedy będzie dobry moment.
Lilu88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Madisonie wrote:U mnie mdłości wracają falami, od 3 dni jest ok, chociaż nie jestem w stanie jeść w pełni normalnie. Cieszę się, jak zjem coś ze smakiem
U mnie wizyty zbliżają się wielkimi krokami. W najbliższą środę mam wizytę kontrolną u mojej ginekolog, a 2.03 mam umówione USG genetyczne u innej lekarki (z polecenia mojej ginekolog) Od rana rozmyślam czy z dzidzią wszystko w porządku...
Co do szczepienia, to już wspominałam, że nie szczepiłam się żadna dawką, więc teraz tym bardziej nie zamierzam. U nas w tamtym tygodniu znieśli już na szczęście prawie wszystkie obostrzenia 🙂 Zresztą tutaj nigdy nie trzeba było mieć testu do porodu. Jak rodziłam w lipcu 2020, to nawet mąż normalnie mógł być że mną przy CC.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Daisy12 wrote:Cześć wszystkim, postanowiłam do Was dołączyć. To moja czwarta ciąża, ale poród drugi. Niestety pierwsze dwa podejścia to poronienia zatrzymane. Mam zespół fosfolipidowy + zaburzenia cytokin- skutkuje to tym, że od początku ciąży codziennie jem Acard, Encortolon, dowcipnie luteinę no i oczywiście zastrzyki z Fraxiparyny.
Jak wszystkie mam mdłości, które zazwyczaj zaczynają się po południu, a w nocy jak się budzę do córki, to od kilku dni strasznie mnie muli żołądek…
Termin mam na 24.09.Na prenatalne idę 18.03.
Niech bobasy szybko rosną w brzuszkach!!!
Spokojnej ciąży, niech maluszek zdrowo rośnie ❤️👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:USG powinno być już przez brzuch, choć zdarza się, że nie wszystko dobrze widać i dla pewności lekarz chce też zerknąć od drugiej strony 😉
Co do szczepienia, to już wspominałam, że nie szczepiłam się żadna dawką, więc teraz tym bardziej nie zamierzam. U nas w tamtym tygodniu znieśli już na szczęście prawie wszystkie obostrzenia 🙂 Zresztą tutaj nigdy nie trzeba było mieć testu do porodu. Jak rodziłam w lipcu 2020, to nawet mąż normalnie mógł być że mną przy CC.
Jeszcze nigdy nie miałam USG przez brzuch, czy faktycznie zaleca się wypicie płynów przed badaniem żeby pęcherz był pełny? moja ginekolog nic mi nie mówiła żebym się jakkolwiek przygotowała do kolejnej wizyty
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Maybe wrote:Dziewczyny, ja dziś byłam na wizycie kontrolnej - z maluszkiem wszystko ok🙂mój Człowiek ma już 2.12cm a serducho biło 170/min. Następna wizyta 21.03 prenatalne...moja cierpliwość będzie miała prawdziwą szkołę. Wg OM 8+6, usg 8+5.
Pogadałam z lekarzem o Nifty i ostatecznie podjęłam decyzję, że nie będziemy go robić.
W ramach ciekawostki pobolewa mnie gardło tak infekcyjnie (mój I choruję od piątku- antybiotyk) i zalecenie od lekarza 3×1 rutiniscorbin, do gardła Tantum Verde osikacz + apap w razie bólu lub gorączki.
Trzyman kciuki za wszystkie Mamusie i Dzidziusie😍
Dużo zdrówka ❤️👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
problemik wrote:My też po wizycie Wszystko dobrze ❤
Oficjalnie jestem w ciąży 🥰😂
Ból żołądka - nadal nie do zniesienia 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 10:00
problemik lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙