🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas znowu aktualizacja imienia.
Mamacita jeśli będziesz miała chwilę to poprostu usuń z pierwszej strony nasz wcześniejszy wybór i jak będziemy pewni pewni to dam znać 🙈🙈🙈🙈
Sama już jestem tym zmęczona haha i zirytowana
Jejku dziewczyny 31 tydzień ciąży macie wow 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 23:43
Elka🫐, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Jak sobie pomyślę, że jeszcze chwila I będzie ciaza donoszona to nie dociera to do mnie 😅
Czuje, że dalej jestem daleko w lesie z wyprawka. Na szczęście wózek i fotelik już odebrany. To takie najdroższe rzeczy z wyprawki, które mi ciążyły. Jak już kupimy komodę to pójdzie z górki, bo będę miała gdzie to wszystko układać. No i powoli chciałabym już się spakowac do szpitala.
Jakiego proszku bądź płynu używacie do prania dziecięcych ubranek? -
Hej Dziewczyny ♥️
Wybaczcie, że się nie odzywałam, ale tyle się działo, że masakra 🙈 nie miałam do niczego głowy 🙈
Chyba wszystko co mogło, poszło w ostatnim czasie nie tak i według najgorszego scenariusza…
Pamiętacie mój konflikt z Babcią męża? No to poszło to tak, że Babcia obdzwoniła pół rodziny na skargi (oczywiście mocno przekręcając wersje) i mimo że o dziwo teściowa stanęła po mojej stronie, to kuzynostwo męża jest na nas obrażone i ma mnie za okropną tyrankę😅
Ale większy problem mamy taki, że nasz remont poszedł totalnie nie tak- finalnie nasz fachowiec ściemniał przez dwa tygodnie, prąd musieliśmy położyć w każdym pomieszczeniu- więc mam rozkuty cały dom, tydzień temu nasz „fachowiec” z dnia na dzień zrezygnował, bo „za gorąco mamy” (mimo że mieli wiatraki i przenośna klime) nie mogliśmy znaleźć żadnego fachowca na już, w firmie, w której zamówiliśmy okna, okazało się, że pani nie wysłała zamówienia do fabryki więc musimy czekać kolejne 6-8 tygodni 🙈
Mieliśmy nie zmieniać kuchni, ale okazało się, że od strony tarasu była źle poprowadzone odprowadzanie wody i jak odsunęli szafki od tej ściany to ściana aż przegniła i meble to samo, kuchnie stolarz zrobi dopiero na październik 🙈
Aktualnie mieszkamy u moich rodziców, nie jest źle, ale w jednym pokoju trochę ciężko i upały to było piekło, chwilami to myślałam że nie dam rady 🙈
Dodatkowo mój syn przechodzi ewidentnie bunt 3,5 latka, bo jest taaaaaki trudny w ostatnim czasie 🙈
Wyprawki nie ruszyłam, nie mam do tego głowy, nie chce kupić za dużo, bo nawet nie mam gdzie tego składować a dwa nie wiem czy zdążymy do porodu się wprowadzić do domu 🙈
Z dobrych wieści córa ma już 1,9kg 😁 oczywiście do przodu 😅 ja już mam ogromny brzuch (pełno rozstępów mi wyszło w ostatnich dwóch tygodniach), 20kg na plusie 🙈 mój mąż ma trochę ponad 2m i też się pomału zbliżam do jego wagi 🙈 (ale nie ma co się przejmować, będziemy zrzucać po porodzie 😊)
Imię dalej nie wybrane, bo cała nasza trójka ma inny pomysł na imię 😅
👩❤️👨 31 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60
31.12- beta: 841
26.01- 2 cm fasolki 😍
17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹
10.03- 180g zdrowej Dziewczynki 💖
7.04- 280g Akrobatki 👧
16.04- II prenatalne- 384g zdrowej Dziewczynki ♥️
13.05- 780g Dziewczyny 😁
2.06- 997g Dzidziulka 🌸

-
O kurczę Olo to faktycznie miałaś ciężki czas… jakieś prawo serii Cie dopadło. Ale dobrze że w kwestii remontu, a nie maluszka. Mam nadzieję że uporacie się z tym szybciej.
Co do płynu to ja postawiłam na Lovela, ale kupiłam po dosłownie jednej butli do białego i koloru żeby zrobić teraz to pierwsze pranie i zobaczyć czy nie uczuli małego. -
Ja używam od lat Jelp 0+. Ja i dzieci mamy AZS, nie wiem co lovela ma w skladzie ale mnie po niej wszystko swędziało. Z lovela mam tylko odplamiacz. Nie używam płynu do płukania w ogóle, ale jelp ma w składzie zmiękczacze więc nie ma potrzeby. Do puchu, czarnego mam płyny Biały Jeleń.
Olo strasznie Ci współczuję całej tej sytuacji. Mogę się jedynie domyślać jakie to trudne. Chciałabyś wić gniazdo a tu rozwałka na całego. Dobrze w tym wszystkim, że mogliście iść chociaż do mamy a nie musicie jeszcze płacić za wynajem.
Ja dziewczyny zeszłam z insulina z 13j do 8j i nadal w nocy zdarzają się epizody hipoglikemii. Cukier na czczo 79 z glukometru (który zawyża). Myślę, że jeszcze będę schodzić z insuliną w dół. W przyszłym tyg mam diabetologa, zobaczymy co mi powie.
Flora96, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
Insulina nocna 12j
Rośnij maluszku

-
Olo, ale miałaś przeboje 🙈 ja niestety dalej czekam na stolarza, mam nadzieję że na dniach da znać co i jak z naszymi meblami.
Najgorsze to stresować się takimi rzeczami w ciąży. Człowiek by chciał sobie na spokojnie wszystko poogarniac a trzeba się użerać z fachowcami.
Dzięki dziewczyny za polecenia, właśnie kupiłam ten Jelp 0+ ale zastanawiałam się nad lovela bo dużo dziewczyn używa. Najwyżej będziemy testować po narodzinach 😄 -
Laurelli ja ostatnio sobie też patrzyłam na listę imion na gov i mówię, a moze zmienimy 😅 ale nie, u nas to imię jest już przyklepane, jakoś nie umiałabym inaczej mówić i każdy inny z rodziny też 😅
Flora ja kupiłam kapsułki i płyn do płukania z loveli. Ostatnio prałam fotelik, bo mamy od mojej przyjaciółki, to przypomniało mi się jaki to piękny zapach dzidziusia 🥹
Olo współczuję takich problemów. Na pewno jest to duży stres dla was... Mimo, że w jednym pokoju, to dobrze, że macie gdzie mieszkać i nie musicie na gwałt się przeprowadzać przed urodzeniem małej. Oczywiście na pewno byłoby lepiej, ale niekiedy niektórych rzeczy się nie przeskoczy.
U nas była niezła burza w nocy i jest ciut chłodniej. Mąż ma dzisiaj wolne i wymienia drzwi wejściowe, mimo, że za rok się będziemy wyprowadzać, ale tamte mieliśmy w opłakanym stanie 🙈 ja się biorę za porządki w kuchni. Ogólnie już każda szafkę w domu posprzątalam i powywalałam mnóstwo rzeczy. Zostało mi poł kuchni do ograniecia i najgorsze, czyli zabawki mojego syna 😬 on jest bardzo pamiętliwy. Pamięta najmniejsza pierdołe np z Kinder niespodzianki i przypomnia sobie o niej w najmniej spodziewanym momencie. Praktycznie w każdym pomieszczeniu w domu są zabawki. Chciałabym to zmienić, żeby zabawki były tylko w jego pokroju, ewentualnie jeden pojemnik w salonie na parterze. Łatwo nie będzie, ale muszę postawic na swoim, bo utoniemy w zabawkach, jak jeszcze pojawia się jakieś dla Rozalki 🙈 -
Ounai ja też nie wiem co z tymi moimi cukrami. Myślałam że mam opanowane, a wczoraj z niczego po kolacji 149. W dodatku dzidziuś jest mały i mam nie przesadzać z dietą, a jak zjem więcej to mi właśnie wybija. Dobrze że mam diabetologa jutro - radziłam sobie już ponad 4 tygodnie, a teraz mnie dopadł kryzys - z jednej strony boje się że jem niewystarczająco, a z drugiej muszę mierzyć i nie mieć przekroczeń 😒
Laurelli a wahacie się pomiędzy konkretnymi imionami czy startujecie z wyborem całkowicie od początku? 😎 -
Olo ale macie przeboje 😱
I jeszcze ten upał nie pomagał, i w jednym pokoju się gnieździć, wyobrażam sobie. Ojej
Dobrze że wszystko z córeczką dobrze i ładna ma wagę ☺️ ostatnio kupiliśmy z mężem arbuza i miałam zgadnąć ile waży - 4.300 a był dla mnie takiiiii ciężki ! I mówię do męża, ja mam takie dzieciątko w brzuchu nosić?! Przecież ja się przewrócę do przodu na brzuch to takie ciężkie 🙈🙈🙈
No tak jak Flora mówisz, ciężko uwierzyć że to już ten etap ciąży, dopiero się poznawałyśmy 😁
Kate3330 od początku były imiona trzy : Laura, Lilia, Sara.
Później jakoś wymusiliśmy Marię Zofię po babciach. Ale w sumie jak małżonek powiedział to u siebie to zachwytu bardzo nie było…co mnie zdziwiło. U mnie natomiast zareagowali tak : ” aaa to już jak wolicie” no i jak chciałam mówić Marysia to widziałam ciągle moją mamę…😂
No a ja jak to kobieta z imionami mam tak ze mi się kojarzy zawsze z kimś. No i z Laurą teraz mam jednak tak że dużo dzieci dookoła mi się przypomina znajomych które się tak nazywają.. nagle na fb zobaczę czy instagramie i mam “ o przecież Ani czy Kasi dziecko tak się nazywa “
No Sarę chcieliśmy z racji że mieliśmy bardzo długie i intensywne nauki przed małżeństwie twarzą w twarz sam na sam z księdzem i czytanie mieliśmy z pisma św z Sarą i Tobiaszem, które nam towarzyszyło przez kilka długich spotkań i na nim “pracowaliśmy” I to jakoś nam tak się upodobało. Ale…sąsiadka ma córkę o imieniu Sara i słyszę w głowie jak woła nieraz “ Saaaaaraaaa chodź tu”
No i mi już to przeszkadza 🤔🫣
No i zostaje nam Lilia.
Lilianne ma współlokator szwagra, 3 letnią dziewczynkę. I to jedyna dziewczynka jaką widziałam…raz na jakiś czas ☺️ i to mi nie przeszkadza.
Ale my byśmy wybierali Lilie. I teraz na 95% procent jest Lilia 🪷
Już od paru dni mówię do męża “ decyduj imię bo ja do brzuszka chcę mówić imieniem” i zwracamy się Lilia ✨🫶
Jeeeejku długa historia przepraszam ale nie mam poza mężem z kim o tym debatować to Wam głowę zatruwam 🙈🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:41
Kate3330, Mamacita, Olo323, Paula. lubią tę wiadomość
-
Lilianna bardzo ładne imię i chyba jeszcze nie aż tak popularne
ale muszę przyznać że choć cieszę się na chłopca to zazdroszczę wyboru imienia dla dziewczynki 😃 dla dziewczynek to jest klęska urodzaju i nie można się zdecydować bo jest tyleeeee pięknych imion 😃
Laurelli lubi tę wiadomość
-
My już mówimy do brzuszka Olek, Oluś ale teściowa mnie ostatnio zdziwiła. Ona jest raczej typem nie wtracajacym się w nasze sprawy a zaczęła komentować wybór naszego imienia. Że czemu Aleksander, że to takie długie imię, że będzie problem jak się do niego zwracać bo można Olek, można Alek albo Aleks. W dodatku mamy długie nazwisko to będzie musiał tyle pisać. Mąż mówi, że no nauczy się pisać to będzie pisał swoje imię i nazwisko, co za problem. To zaczęła gadać, że może lepiej jakby był Leon 😆 ja siedziałam z taką skwaszona miną ale nie chciało mi się nawet na ten temat debatować, bo z moimi rodzicami znowu przeszłam kłótnie jak miał się nazywać Eryk. Nie wiem czemu ludzi tak triggeruje wybór imienia, koniec końców i tak będą musieli to dziecko nazywać zgodnie z jego imieniem.
Na szczęście teściu uciszył teściowa i powiedział, że ma się nie wtrącać.
A mąż też nie lepszy, już tesciow zapraszał na porodówkę 😆 Teściu mówi, że nie no przyjadą już jak się na spokojnie urządzimy. To Mąż później gadał z wujkiem przez telefon i mówi, że we wrześniu zapraszamy. Przysięgam, że miałam go ochotę udusić. Mówię później do niego, że może chociaż łaskawie da mi przejść połóg zanim kogokolwiek zaprosimy 😐 on chyba nie jest świadomy tego co nas czeka po porodzie I jak ja mogę się czuć. Mam nadzieję, że na szkole rodzenia trochę mu się rozjaśni
Laurelli, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ooo nie Flora, udusiłabym męża jakby mi tak kogoś sprowadzał🙈
To jest plus mój tu być za granicą. Znajomych grzecznie odmówię a rodzinie wprost się nie chce lecieć i tym bardziej że to nie tani wypad. To mam święty spokój.
To prawda, wtrącanie się w imię to jest jakaś porażka. Każdy nazywa tak jak chce. Denerwuje mnie to.
Dla chłopca też są piękne i właśnie jak pomyślę o dorosłym mężczyźnie Aleksander to brzmi bardzo ładnie 🫶
Kate dziękuję za aprobatę imienia 😘 hihi
My właśnie tak myślimy Liliana przez jedno n czy Lilia poprostu. I tak będziemy mówić Lilka, Lily ( ta wersja podoba mi się najbardziej)
A jak mnie zdenerwuje będę pełnym imieniem, “ Lilia chodź tu do mamy natychmiast “ haha jzu się doczekać nie mogę 🙈 albo “ Lilia ale żeś kupe uwaliła “ 🙈
Kate3330, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Piekne imie Lilia, tez mam wrazenie, ze Laura teraz bardzo popularne (tez mi sie bardzo podoba).
Ja nie chce nikogo widziec na porodowce ani zaraz po porodzie, bron Boze! Moja rodzina jest w Polsce, ich to bym mogla zaprosic, bo wiadomo, ze sie nie krepuje i zawsze moge im powiedziec "ja Was nie wyganiam, ale idzcie juz", a do jego rodziny jednak troche niezrecznie 😅 i wole zeby mnie widzieli jak jestem ogarnieta a nie w pologu w stanie hmmm srednim, jak bede krwawic, plakac i nie wiadomo co jeszcze haha
Musze tez jakos delikatnie uprzedzic tesciowa, ze jak bedzie chciala pozniej brac dziecko na rece to zeby nie palila przed tym, ona jest nalogowa palaczka, paczka dziennie, a te czasteczki zostaja na ubraniach, wlosach, nie chce zeby noworodek mial z tym stycznosc.
-
Moja teściowa tak samo pali papierosy nałogowo, stara się przy mnie tego nie robić ale ostatnio na grillu to tak dym na mnie leciał, że wstałam i poszłam się przejść po ogrodzie póki nie skończy. Obawiam sie trochę mojego pedantyzmu co do higieny i też bym chciała żeby myła ręce po papierosie 😬
Laurelli piękne imię wybraliście. Rozbawił mnie twój tekst o kupie 😂😂😂 ale tak samo sobie to wszystko wyobrażam. Jak będzie grzeczny to będzie Oluś a jak coś przeskrobie to Aleksander 😂
-
Moja teściowa też bez papierosa nie jest w stanie wytrzymać godziny i nie zwraca uwagi na nic. Ale ja już jestem na tym etapie braku akceptacji że potrafię powiedzieć że jak chce z nami jechać samochodem to ma nic palić przed wejściem do samochodu bo inaczej to chodząca popielniczka a na mnie ten zapach działa teraz okropnie 🤮 do dziecka po papierosie też nie będzie miała wstępu także wychodzę z założenia że to jej świadomy wybór.
Flora96 lubi tę wiadomość
-
Na mnie pół rodziny się obraziło po urodzeniu córki bo nie chciałam gości dopóki mała nie zacznie wieku korygowanego . Do tego to była zima, przeziębienia choroby, długi pobyt w szpitalu i bałam się że zaraz wrócimy do szpitala jak coś złapie. Nawet moi rodzice którzy mieszkali z nami (i mieszkamy dalej razem) nie rwali się szybko żeby ją chwytać na ręce. Tylko z dystansem.
Ja do swojej córki zwracam sie Marysia ale jak cos przeskrobie to wchodzi ; Maria 🙈😂
👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Akcja rodzeństwo od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️
03.06 - 100% 🩵
22.06 - 27+1 - 1300g 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Ounai muszę spróbować tego Jelp bo się właśnie też szykowałam do zakupów, zawsze używałam Lovela, szkoda że z Jelp nie ma kapsułek, tak jakoś się nauczyłam do tych kapsułek, że nie wiem czy jeszcze umiem zrobić pranie z proszkiem 😅
A tak na serio to pora chyba spróbuję ten z jelp- używasz proszku czy tego mleczka? 😊
Chciałabym w. Tym tygodniu właśnie wyprać fotelik i to obicie z baby huga, bo teraz te temperatury to szybko wyschnie.
Dziewczyny myślałyście już nad skoczkami?
Laura, wiesz że od jakiegoś czasu bardzo chodzi za mną imię Lila? 😍 serio, jakoś tak czuję to imię, niestety mąż nie bardzo, odzywiacie powiedziałam też to mamie i zrobiła minę nietęgą, ale na reakcje rodziny nie patrzę, bo tak jak napisała Flora- jakie dostanie imię dziecko i tak będą musieli do niego mówić tym imieniem, czy im się to podoba czy nie 😅
👩❤️👨 31 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
24.12 - ⏸️🥹
26.01- 2 cm fasolki 😍
7.04- 280g Akrobatki 👧
13.05- 780g Dziewczyny 😁
2.06- 997g Dzidziulka 🌸

-
Ja z kolei Wam powiem, że mimo że czułam się nie dokonca komfortowo w połogu- mocno krwawiłam, ciągle jakoś ulewało mi się z piersi, to czułam się bardzo samotna przez ten pierwszy miesiąc (tak się nam życie ułożyło, że mąż wtedy na działalności miał wszędzie zapowiedziane że pierwszy miesiąc bierze wolne, ale wyszło jak wyszło i po trzech dniach musiał wrócić do pracy, projekt wymagający więc jak wychodził przed 10 to wracał czasem po 21) jeszcze ten listopad był tak deszczowy i szary, że było mi naprawdę smutno, że siedzę sama i że nikt nie chce mnie odwiedzić.. ja też się wstydziłam żeby poprosić o pomoc/odwiedziny… teraz tak nie zrobię, chociaż teraz mąż będzie na pewno z nami 😊
Zastanawiam się czy puszczać synka normalnie do przedszkola, czy zrobić mu trochę wolnego? Żeby nie czuł się odrzucony?
A co do papierosów mam trochę śmieszną historię, bo my z mężem nie palimy, moi rodzice nie palą, teściowa też nie, mój brat też nie, czasem brat męża popala, ale zawsze dobrze się „wietrzy” i naprawdę od niego nie czuć, teraz jak się spotykamy to pilnuje się bardzo żeby nic do mnie nie doleciało, bo strasznie nie lubię smrodu fajek…ale do brzegu- jak w poprzedniej ciąży przekroczyłam 40 tydzień i codziennie chodziłam na giga spacery żeby wychodzić poród, to raz mnie minął palący facet i tak jakoś jeszcze jak się minęliśmy wydmuchał ten dym, że tak mi zapachniało, ale tak ładnie ze „marzyłam” w tamtym momencie o zapaleniu papierosa 😂😂 (nawet nie wiem czy umiem palić papierosy, ale serio w tamtym momencie ten smród mi tak ładnie zapachniał, że ja też chciałam😂)👩❤️👨 31 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
24.12 - ⏸️🥹
26.01- 2 cm fasolki 😍
7.04- 280g Akrobatki 👧
13.05- 780g Dziewczyny 😁
2.06- 997g Dzidziulka 🌸

-
Mamy wszystkie ta sama teściowa?
Moja też wypala ogrom papierosów 🙈
Co prawda nie czułam nigdy od niego takiego odrzucającego zapachu. Do niej ten papieros pasuje nawet 😂
Moja mama już x lat pali i iqosy to jakoś inaczej się czuję. Tak nie śmierdzi jak fajki.
Ja mam podobne odczucie co Mamacita, chcę żeby raczej mnie już widzieli ogarnięta a nie taka wywłokę. I tak samo mojej rodzince mogę powiedzieć, ok jedźcie bo zmęczona jestem 😂
Oooo cieszę się dziewczyny że Lilia się Wam podoba. Teraz zostanie zagadka Lilia czy Liliana czy przez dwa n 😂🙈
Ale jakoś Lilia mi tak pasuje 🪷💖
Ale ja jakas zmienna w ciąży jestem bardzo.
Btw. Jeszcze przed ciążą myślałam że zostajemy na Islandii a teraz nie wyobrażam sobie tu żyć i do 4-5 lat chcemy zjechać. Póki nasza mała nie zacznie zerówki/podstawówki i żeby na dom mieć już fundusze 😁
Olo jakiś skoczki masz na myśli ?
Oj śmieszne te rodziny ze się obrażają nie? 🙈🙈 człowiek zdanie ma swoje i ktoś focha wali..😂
-
Moja tesciowa też paliła dużo . Jak nie raz zostawiałam u niej corke to wiem, że też paliła ale wychodziła na zewnątrz. No i nie zapomnę jak corka miala 3 latka albo i mniej przyjechali goscie do moich rodzicow a moja corka stała przy oknie balkonowym za firanka. Cos po swojemu gościom tłumaczyła udawała ze pali i dymek puszczała za firankę 🫣😂 bo teściowa wlasnie chowala sie w drzwiach wyjściowych ale zeby ją widzieć to wychylała sie tak wlasnie. No i dzieciak pozniej powtorzyl 🤣
Moi rodzice rzucili palenie na moje 13-ste urodziny. Mnie dym papierosa zawsze dusił strasznie. Ja nie moge powietrza złapać jak czuje ten zapach i w zyciu nawet sie nie zaciągnęłam.
Co do Lili i innych wersji tez mi sie bardzo podoba. Moja babcia miala na imie Julianna a wszyscy Lila do niej sie zwracali. Tez przechodzila mi kwestia Liliany na imie no ale Helenka miala byc. A wyjdzie Mikołaj 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:04
Olo323 lubi tę wiadomość
👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Akcja rodzeństwo od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60