Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morphine kciuki żeby wszystko było tak jak powinno🫶
    Będzie dobrze ☀️

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

🌍 Życie & ciąża za granicą
    👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    ✨ NIPT low risk & prenatalne OK
    🌸 13.05.2026 II prenatalne wszystko OK 🩷💎
    preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najbliższa z koleżanek miała swój własny ślub 3 tyg po porodzie 🙈
    Nie odwołali nie przekładali, jak zaszła w ciążę a ślub był planowany wiecie 2 lata wstecz.
    Byłam świadkową i pamiętam jak siedzę z nią całą suknia walnięta na ziemi, ona w białej bieliźnie ślubnej siedzi na łóżku i karmi synka 😁
    Dali jakoś radę, ale widać było że to kobieta co urodziła niedawno 🙈

Paula rozczuliło mnie też to co opisałaś 🥺🥰

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    preg.png
  • Yennefer# Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morphine powodzenia !!

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • czarująca Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wybiło mi dokładnie 33 tygodnie… 😱😳 zaczynam się poważnie stresować…. Nie wiem jak 2 x urodziłam siłami natury. Teraz to wydaje mi się jakaś abstrakcja 😳

Wczoraj tonę naszego rodzinnego prania przerzuciłam i poskładałam 🙈

I będę się brała za pranie i szykowanie, układanie dla Malutkiej w tym tygodniu ☺️🥰🥹

Mamy jechać w przyszłym tygodniu na wakacje i nie wiem co robić, niby przeciwwskazań nie ma, ginekolog odradza, że daleko od domu…zapisane mam przeciwzakrzepowe i właśnie dlatego pończochy uciskowe mam ubrać. eh jestem między młotem a kowadłem. Niby pogoda około 20 stopni ma być, więc gorąca nie przewidują.

Młodszy syn pojechał z dziadkiem na Mazury wczoraj i… tak jakoś tęskno mi 🥹 pusto… dzieci się nie kłócą 😜 cisza głucha

Morphine- będzie dobrze! Dzieciaczki sobie radzą ładnie już w tym wieku ❤️ trzymam kciuki mocno!

Ja mam wanienkę primabobo, ale tak super „pomyślałam” , że nie zamówiłam stojaka i teraz muszę szukać…. Nie wyobrażam sobie po porodzie schylać się nad wanną 😵‍💫 pamiętam, że wcześniej strasznie lędźwia i kość krzyżowa mnie bolała…

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morphine, trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo

My jesteśmy właśnie w trakcie sesji

IMG-2937.jpg

Paula., Kate3330, czarująca, Flora96, Trypcio, Paola2604, kasia1518, Mamacita, Laurelli, Fox, KarolinaHildegarda, Nutka15, Nati96De lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)
    30.07 31+6 2045g
    13.08 33+6 2242g

Insulina nocna

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Kate3330 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że brzuszek mi się nieco przesunął już w dół. Trochę do mnie nie dociera że za mniej niż 3 tygodnie ciąża już będzie donoszona 😱 ten tydzień to będzie maraton wizyt: położna, diagnostyka, diabetolog, szczepienie na RSV i kontrona u gin. W każdy dzień coś 😅
    Wczoraj byliśmy jeszcze na poprawinach - impreza ogrodowa. Na szczęście start był wieczorem to już upał trochę zelżał. Dziś z kolei my organizujemy grilla dla znajomych i dobrze że dostaliśmy dużo ciasta weselnego i jakiegoś jedzenia to przynajmniej wyłożę to u nas na stół i nie muszę stać w kuchni i aż tyle przygotowywać 😅 ten weekend mnie wykończył. Do porodu nie udzielam się już towarzysko. Teraz tylko wizyty u lekarzy i odpoczynek 😅

Czarująca też miałam jakieś 2 tyg temu jeszcze gdzieś jechać na wakacje, ale przegadałam ze swoim partnerem że już absolutnie nie mam na to siły. Chyba wszystko zależy jak się czujesz i czy taki wyjazd dla Ciebie to będzie odpoczynek, czy właśnie odwrotnie.

Ounai ale z Ciebie hot mamuśka 😍😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 13:15

Ounai, Laurelli lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tyle stylowej, że nie zdążę wszystkich ubrać. Miałam dwie białe, jedna różowa i jeszcze jedna różowa. Dobrze że zabrałam biustonosz bez ramiączek sprzed ciąży bo tego ciazowego nie ubrałam w ogóle. Córka też się non stop przebiera. Syn załamany, ale ojciec obiecał mu prezent więc dzielnie znosi. Już 3,5h trwa sesja i chyba wszyscy już dojeżdżamy do bazy. Mąż musiał pizzę zamówić ;)

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)
    30.07 31+6 2045g
    13.08 33+6 2242g

Insulina nocna

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wyglądasz bosko 😮🔥
    Coś czuję, że ta sesja zdjęciowa to będzie sztos!

Wczoraj jak mnie przyjaciółka zobaczyła to mówi, że widać już po mnie, że jestem na końcówce bo się toczę po tej drodze 😂 pytała czy dojdę do parku na lody, powiedziałam że nie ma takiej opcji. Tylko samochód wchodzi w grę aktualnie. Może jeszcze w jedną stronę bym dala rade ale już w drugą to za ciężko, od razu brzuch twardnieje, wszystko mnie ciągnie. Ale w sumie dobrze, że pojechałyśmy samochodem bo zaraz zaczęło lać i musiałyśmy wracać do domu 🥲

Ounai lubi tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morphine trzymajcie sie - będzie dobrze 🫶 to juz bezpieczny termin. Mam 8latke z 32t3d i nie ma żadnych oznak wcześniactwa.

Ounai oj coś czuję że sesja będzie gorąca 🔥🔥🔥

Tez mam w tym tyg zamiar iść na szczepienie na rsv. Zadzwonię w poniedziałek, zobaczymy co w przychodni powiedzą, szczepionka juz w aptece leży i czeka.

Ounai lubi tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Chłopiec 🩵
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morphine trzymamy kciuki żeby było wszystko ok!

Paula mega słodka historia z tą bójką 🥰
    Mnie tak kopie córeczka w nocy, wczoraj mój partner gadał do brzucha że ma się uspokoić i dać spać mamie 😁 zajęło mu to trochę czasu, ale teraz już widzę, że się czuje tatusiem i jest to bardzo słodkie.

Ounai super wyglądasz 😍

Ja się umówiłam z koleżankami na piknik i teraz żałuję bo to daleko (mieszkamy wszystkie 3 po różnych stronach miasta) i jadę tam z torbą z ciastem i napojami i nie wiem jak się dotoczę. Tak po 15 min marszu już mi się brzuch spina i nie jest to przyjemne... Już chyba odpuszczę spotkania towarzyskie, chyba że ktoś do mnie przyjedzie. W piątek rano wyjeżdżamy na przedłużony weekend do hotelu z basenem, mam plan tylko leżeć w tym wielkim łóżku albo na lezaczku czilować z książką.

Paula., Ounai lubią tę wiadomość

💃🏼'93🕺🏻'95
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​
    🌟 30.01 - 22 mm, FHR 184
    🌟 20.02 - 55 mm 🍓ryzyka niskie
    🌟 24.03 - 157 g 🩷👧​
    🌟 06.05 - 547 g 🩷
    🌟 17.07 - 2418g 🙊​
    🌟 14.08 - 3348 g 🐻

preg.png
  • Woszka Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po wielu miesiącach ciszy z mojej strony. Bardzo dużo się wydarzyło, dlatego zniknęłam z forum.

Moja teściowa chorowała na raka 3 lata i od kwietnia stan się pogarszał. Była na morfinie, ale organizm już nie dawał razy, chemia też nie pomagała w ogóle. Szpital, domowe hospicjum i ostatecznie zdecydowaliśmy się na hospicjum stacjonarne. Teściowa odeszła, gdy byłam przy niej sama, więc emocji nie brakowało. Mama mojej teściowej jest wiekowa, trzeba jej gotować i kąpać, także doszło nam sporo obowiązków. Jest ciężko fizycznie i psychicznie, a fakt, że w domu same chłopaki powoduje, że wiele spadło na mnie 😭

Na szczęście z dzieciątkiem wszystko w porządku, jednak całą sytuacja się na mnie odbiła. Przy teściowej w ostatnich dniach nie było mowy, żeby pomyśleć o sobie: karmienie, pomóc usiąść, przebrać itp.. cierpiała, więc dyżury całą dobę robiliśmy, żeby nie zrobiła sobie krzywdy przy tym wszystkim. Od tamtej pory cholerny ból spojenia łonowego (po badaniu okazało się, że rozejście na 6mm, więc jeszcze w normie). Do tego ciśnienie mi zaczęło skakać, więc jestem na lekach. Przekręcenie się na łóżku czy chodzenie to jest katorga: ból spojenia, ból pachwin, do tego ból pleców 🥴 mały kopie raz w żebra a raz w pęcherz 🙈
    Podczytuję Was na bieżąco cały czas, ale do tej pory psychicznie nie byłam wstanie wrócić na forum, powoli staję na nogi 🥺

Powiedzcie mi proszę czy którejś z Was wychodziły bakterie w moczu? 3 tygodnie temu mi wyszły, dostałam furaginum na 5 dni 3 razy na dzień. Teraz zrobiłam powtórkę badań moczu i bakterii jest jeszcze więcej.... Czego mogę się spodziewać? Wizyta we wtorek 🫠

Pozwolę sobie podbić Wasze ostatnie wiadomości: badajcie proszę, swoich bliskich pilnujcie, żeby też się badali 🥺 zdrowie to podstawa 😔 teściowa nie doczekała się wnuka, na którego strasznie czekała 🥺

• Paola2604 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morphine trzymam kciuki 🥰
    @Ounai wyglądasz extra🤩
    @ Woszka smutne to bardzo, dużo przeszłaś 😔 domyślam się co czujesz, dużo siły dla Ciebie ❤️

Woszka, Ounai lubią tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony

Ciąża 8
    2026- w trakcie - accofil, luteina , acard 150, neoparin 0,4

preg.png
  • Woszka Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    @Morphine trzymam kciuki 🥰
    @Ounai wyglądasz extra🤩
    @ Woszka smutne to bardzo, dużo przeszłaś 😔 domyślam się co czujesz, dużo siły dla Ciebie ❤️

Dziękuję, staramy się z mężem wrócić do życia. Wiele ciężkich momentów jeszcze przed nami, ale chyba musimy to po prostu przetrwać, nic więcej zrobić nie możemy 😔

@Morphine kciuki zaciśnięte! ♥️
    @Ounai wyglądasz przepięknie!

Ounai, Paola2604 lubią tę wiadomość

• czarująca Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Woszka bardzo Ci współczuję 😢 dużo jak na czas ciąży. W miarę możliwości odpoczywaj.

Ja mam często bakterie w moczu, ale robię posiew i nic nie wychodzi. Nie dostaję antybiotyku.
    Myślę, że winne jest tu pobranie. Mam trochę problemów z celowaniem 😜
    Spróbuj żurawinka i dużo, dużo pić, najlepiej wody albo urosept.
    Ja jestem po przejściach urologicznych, sama miałam problem z piciem dużej ilości płynów. Dostałam natomiast kopniaka od zdrowia, życia i się poprawiłam ☺️😉

Piękna sesja, Ounai. To są później super pamiątki 🥰

Ja już po szczepieniach jestem. Ogarnęłam krztusiec i RSV. Dostałam też immunoglobulinę anty -Rh D

Woszka, Ounai lubią tę wiadomość

preg.png
  • Woszka Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Kurcze staram się robić zgodnie ze sztuką, ale nie ukrywam też jestem słaba z tym celowaniem 🙈
    Czy wyniki z posiewu będą tego samego dnia, jak ogólne moczu? Zastanawiam się czy zdążę je zrobić na wtorkową wizytę, skrócę sobie stres 🫠

• Elka🫐 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woszka ja miałam bakterie w moczu, posiew robiony, dwa razy juz brałam antybiotyk, taki jednorazowy proszek do wypicia rozpuszczony w wodzie przed snem. Na wynik posiewu czeka sie okolo 4 - 5 dni jeśli coś się w nim choduje jak jest czysty to trochę szybciej ale też raczej nie tego samego dnia.
    Aktualnie leżę od poniedziałku w szpitalu, już była nadzieja na wyjście a w piątek rano znowu krwio mocz i od nowa badania usg nerek i oczywiście leżenie do poniedziałku. Pocieszam się tym że jestem ciągle monitorowana, dwa razy dziennie ktg I na bieżąco wiem jak się miewa mój Nikoś ale te upały w szpitalu bez klimy jednak są męczące 🥴🥴 jutro prawdopodobnie konsultacja z urologiem bo ginekolodzy nie widzą przyczyn tych dolegliwości

Woszka lubi tę wiadomość

starania od 03.2024
    2 inseminacje nieudane 🤷‍♀️
    Listopad 2025 - rezygnacja z leczenia, start po Nowym Roku
    29.12.2025 beta 2037😮🥹
    02.01.2026 beta 9693 🥹🥹

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas mam bakterie i leukocyty w moczu. Lekarz też mi dawał jakiś proszek do picia na noc. Ale w sumie nic się nie poprawia a ja żadnych objawów nie mam więc doktorek już chyba zwala to na zle pobranie próbki bądź taki urok tej mojej ciąży. Brałam też żurawit codziennie ale to też nic nie daje.

Woszka, bardzo mi przykro, że przydarzyło ci się to wszystko bedac w ciazy. Jesteś mega silna! Dbaj o siebie i dzidziola 🫶

Woszka lubi tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morphine wszystko będzie dobrze! Trzymamy kciuki!

Ounai pięknie wyglądasz! My tez mamy sesje w czwartek 😁

Woszka przykro mi bardzo z powodu tego, przez co musiałaś przejść... Ja mam bakterie praktycznie cały czas i robiłam już kilka posiewów. Raz mi wyszla bakeria i musiałam mieć antybiotyk.

My byliśmy dzisiaj w zoo w Opolu, bo stwierdziłam, że jest to ostatni moment, gdzie będę wstanie to przejść, a synek już tak nas prosił. Fajnie było, nawet dawałam rade, ale na końcu już mnie też spojenie tak bolało... Jeszcze do tego trochę drogi w aucie i teraz padam 😵 a jutro ma mnie położna w końcu odwiedzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 18:09

Ounai lubi tę wiadomość

▫️'21 🧒🩵

▫️15.01.26 9dpo ⏸️🥹 Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo Beta HCG 204 🫶
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️
    ▫️23.03 I prenatalne ✅ dziewczynka 👧🩷
    ▫️18.05 II prenatalne ✅ 21+1 391g💖
    ▫️17.07 III prenatalne ✅30+0 1441g 💗

preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouani pięknie wyglądasz 💕 jak będą efekty sesji i coś możliwe do udostępnienia to oczywiście czekamy 😁😁

Woszka przykro mi że tyle się wydarzyło u Ciebie w takim momencie życia.

Ounai lubi tę wiadomość

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    preg.png
  • Yennefer# Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woszka straszna historia, bardzo mi przykro.. :( jeszcze w takim momencie jak ciąża przechodzić przez takie piekło :(

Z Furaginą nie szalej w ostatnim trymestrze to nie jest najlepszy wybór .. rób posiew , jak wyjdzie bakteriuria znamienna i oznaczą antybiogram to wtedy antybiotyk celowany. Jak nie wyjdzie to nic, to oznacza że tych bakterii nie jest tak dużo.

Posiew moczu to są 3 doby.
    Pobieramy ze środkowego strumienia - myjemy krocze, pierwszy sik do WC, środkowy do pojemnika jałowego, ostatnia porcja do WC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 20:22

Woszka lubi tę wiadomość

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ