🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro jadę na ktg, a w piątek zgłaszam się do szpitala. Dzisiaj dzwoniłam zapytać na kiedy powinnam się zgłosić i powiedzieli, że 7. doba po terminie z prenatalnych, więc nie czekam na żadne skierowanie mojej lekarki, która czeka do 30.09 🙄 Trochę mi z tym lepiej, ale dalej bardzo dużo we mnie niepokoju. Wczoraj znowu zaczął czop odchodzić, ale dalej w małych ilościach.
Laurelli, Paola2604, kasia1518, Nutka15 lubią tę wiadomość
-
@Nutka tak jak Ouani pisze o swojej Marysi, nasza przy końcówce też leniwa bardzo była i mało się ruszała więc jak jeździłam na ktg to miałam stres a tam wszystko oki i mówili no taka leniwa panienka i już. Jejku Twoja historia ojej 🥹
@Kasia współczuję tej sytuacji z szpitalem…musi być wykańczające, bo w domu to w domu.
@Ounai ja wczoraj jak wróciłam do domu, mówię do męża wagę dawaj 🤣 miałam -7,5 kg. Przytyłam 16 więc zobaczyłam co dalej
@Fox u mnie bimbalki mnie bola okropnie. Tzn sutki. Mała jak ciągnie to auuu. Wyjęłam laktator i już dwa razy dziś dostala butle i narazie daje odpoczynek od karmienia piersią i jedziemy z laktatorem i butelkami.
Jakie macie rady na to?
Więc u mnie karmienie nie cieszy bo boli 😮💨
Ale przykładam sobie tą malutką pupcię jak leżę do ciałka bo to takie miłe uczucie 🥰🥰
Kocham tą pysiulke ze już płakałam dziś jak patrzyłam na nią i męża, tak poprostu
Nati96De lubi tę wiadomość
-
@Nati ależ będę trzymać kciukaski 🥳🤗
Wciąż nie dowierzam że ja już po stronie mamusiek 🙈
-
Kasia mega współczuję, obyście wyszli jak najszybciej i zapomnieli o tym problemie z bilirubiną.
Ja od 2 dni mam dość mocne skurcze przepowiadające glownie wirczorami, wczoraj mnie tez budzily w nocy, ciepły prysznic nie pomaga. Ale sa nieregularne i nie nasilają się, potrafią byc tak co 5-10 minut przez np 3 godziny, potem znikają na kilka godzin i znowu sie pojawiają. Czop dalej odchodzi, lekko podbarwiony na brazowo. Juz wczoraj sie poplakalam mężowi ze mam dość, ze niech to sie juz rozkręci a nie ze mnie boli ale nic z tego nie wynika. W środę mam wizytę i ktg to zobaczymy co powie lekarka -
Matko co tu się porobiło...
Laurelli ogromne gratulacje ! Nie wiem ile bym dała żeby ktoś mi dał na parte znieczulenie... U nas w Polsce właśnie jak jest 8 cm to już nie dają. A te parte to największy koszmar dla mnie.
Nutka... Nawet nie wiem co napisać. Naprawdę cud że miałaś takie przeczucie i pojechałaś do szpitala. Jestem w ciężkim szoku
trzymam kciuki żeby mała szybko zareagowała na antybiotyki i żeby spadły jej parametry zapalne.
Ja mało się odzywam, mam baby bluesa na całego. Siedzę i ryczę. Pies doprowadza mnie do szału , podgryza mi dzieciaki, non stop ujada.. nie mogę z nim ujechać, czuję się osaczona we własnym domu. Do południa jest okej, mam energię. Wieczorem wymiękam.
Nie wyobrażam sobie nawet jak to będzie jak mała zacznie raczkować. -
Dziękuję Wam dziewczyny za słowa wsparcia🫶❤️ Ogólnie ja się czuję średnio fizycznie, ale psychicznie tak nawet nieźle, az sama się sobie dziwie. Mam wrażenie jakby to jeszcze wszystko do mnie nie doszło, co to się wydarzyło. Jakbym żyła w innym świecie. Dziwne uczucie...
@Kasia, Yennefer trzymajcie się jakoś 😘 wszystko będzie dobrze 😘
@Nati trzymam kciuki za piątek ☺️🤞
@Trypcio mam nadzieję, że w końcu się ci rozkręci na całego 🤞 a kto wie, może rozwarcie postępuje, jak u mnie. Ja czułam jedynie ból jak na okres, a takie skurcze porodowe się pisały, że mówię sobie, jak to jest możliwe ?! 🙈
-
A miałyście bol podczas oddawania moczu? Od kilku dni przy sikaniu mam mega taki wlasnie skurczowy bol brzucha mocno promieniujący do pleców. Bakterii w moczu nie mam, dzisiaj robilam, poza tym nie jest to bol jak przy zapaleniu prcherzs tylko wlasnie taki skurcz, brzuch twardy, w plecach mega bol i az promieniujący do odbytu.
-
Laurelli niestety nie ma rady na ten ból. On jest zawsze, trzeba przetrwać. Przechodzi po ok 3 tygodniach. To jest tak jak to Fox opisywała. Jeśli ktoś Ci ssie kilkanascie razy dziennie jakaś część ciała, czy to brodawkę czy dawałabyś palec to będzie boleć. To coś jak nauka gry na gitarze, jak zaczynasz grać to palce bolą bo są nieprzyzwyczajone że ciągle są pocierane przez struny. Po jakimś czasie stają sie twardsze i już nie bolą.
Trypcio jak odchodzi z krwią to znaczy ze te skurcze coś tam z tą szyjką jednak robią.
Yennefer, ja nie mam psa a też popłakuje ze zmęczenia.
My wprowadziliśmy małej jedną butelkę. I to z mlekiem modyfikowanym bo ciągle czekam na laktator. Nie jest to kwestia braku pokarmu ale braku czasu dla starszych dzieci. Odkąd jest ta butelka cała rodzina jest szczesliwsza. Córka cieszy się bo mam dla niej więcej czasu, mąż ma czas z Marysia a ja mam czas ogarnąć pranie i prasowanie bo mój mąż to sredni w te klocki (zrobi jak musi czyli jak się skończą ubrania).
Trypcio lubi tę wiadomość
👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
21.05 21+6 574g
08.07 28+5 1320g (III prenatalne)
30.07 31+6 2045g
13.08 33+6 2242g
27.08 35+5 3137g
03.09 36+6 3330g
Rośnij maluszku

-
Dziewczyny u was coś się chociaż dzieje, u mnie nic. Tzn przepowiadające mam wieczorami ale nie biorę ich pod uwagę bo nie są regularne. W środę wizyta ale nie spodziewam się po niej rewelacji, przyjdzie mi czekać i będę ostatnia 🙈
@ Kasia bardzo współczuję tego pobytu w szpitalu ale być moze jutro przyjdą pozytywne informacje i wyjdziecie😊
@ Yennifer trzymaj się. Mi w ciąży już przeszkadza ujadanie psów a co dopiero jak będzie dziecko 😟 Ja mam 2 psy i też się martwię jak to będzie z raczkowaniem. Przypadnie to myślę na przyszłe lato więc większość dnia pieski będą na dworzu ale myślę że też stracę trochę nerwów na pogodzenie tej sytuacji.2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
Ciąża 8
2026- w trakcie - accofil, luteina , acard 150, neoparin 0,4

-
Yennefer, trzymaj się! Przechodzisz przez szaloną zmianę hormonalną, noworodek i pies, to na serio dużo na głowie. Ale to wszystko będzie się zmieniać z dnia na dzień, a dzieciństwo małej z pieskiem będzie na pewno piękne 😍 będą razem dorastać ❤️
Z tematów poporodowych: ja nawet nie mam wagi w domu, ale czuję, że wracam do kształtów sprzed porodu bardzo szybko. Ale zobaczymy, zwazę się następnym razem albo u gina w listopadzie albo u teściów jeśli będziemy u nic w międzyczasie. Jeszcze trochę mam spuchnięte dłonie i pierścionki się jeszcze nie mieszczą.
A tak to z inwestycji, o których nie sądziłam że będą potrzebne: elektryczny pilnik do paznokci dla niemowląt. W końcu przestaniemy być wszyscy podrapani 😅 jutro przychodzi mi jeszcze specjalna poduszka do siedzenia, bo cały czas niestety mam ból w okolicy kości ogonowej. Staram się robić ćwiczenia na mięśnie dna miednicy, rozładowywać i karmić sporo na leżąco, ale jednak przynajmniej do części karmienia siadam i mam nadzieję że odciazę że okolice. Czekam jeszcze na Stanley Cup 🙃🫣 Bo czuję że cały czas chodzę po wodę, a butelki które mamy nie są praktyczne do obsługiwania jedną ręką. I na folder na książeczkę zdrowia itd.
Cieszę się też że nie inwestowałem przedtem w staniki do karmienia, bo obstawiałam że najlepiej mi się sprawdza baletki takie do odgarniania piersi na bok, a okazuje się, że wszystko oprócz odpinanego stanika z Rossmana mnie irytuje. Będę musiała pomyśleć o bluzkach do karmienia. Zamówiłam już flanelowe koszule z Reserved na jesień, ale potrzebuje pod nie topy specyficzne do karmienia, najlepiej właśnie odpinane albo z bardzo łatwym dostepem. Macie polecajki?
Te długie okresy karmienia będą niebezpieczne dla portfela 🫣 online shopping i seriale.
-