X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina trzymam kciuki :*
    Szonka ja dostałam karuzelę w prezencie z pierwszym synem, wyjęliśmy ją po 6 latach i działa :) także nie muszę kupować :) może ktoś będzie chciał ją sprezentować? czasami lepiej wszystkiego od razu nie kupować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:14

kark, Kaarolina lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, Karolcia-trzymaj się! Wszystko będzie ok :) To na pewno jest ogromny stres-ja już bym sikała w galoty!! :D

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja kupilam karuzele z zuzu toys i jestem nią zachwycona.
    Karolinka trzymamy mocno kciuki :* Niech Krzysiulek bedzie dzielny jak jego mama i powita juz świat glosnym krzykiem, bo na cos te leki dostawaliscie ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece na sierpniowki poczytac co tam kada wykabinowala, ze urodzila :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - ja tam w wersję, że wracasz w dwupaku to akurat nie wierzę. Obstawiam sn i to pewnie pójdzie ekspresowo bo jak młody już się tyle pcha to jak mu dadzą szanse wyskoczyć to będzie szybciachem korzystał :P

verynice, afrykanka, dba, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Mąż juz o 4 zawieziony pod prace, pozzegnal się i poszedł a ja cala drogę do domu beczalam jakby go pol roku miało nie być! Masakra...

A żeby się dzisiaj zająć to zaraz biorę się za robienie ogórków kiszonych i nA słodko w zalewie curry z mama :)

Karolina informuj nas!

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    aż łzy stoją mi w oczach po przeczytaniu tego artykułu :(

wiem o czym piszesz mi tez łezki poleciały, to pewno hormony robia swoje ze na kazda taka historie reaguje płaczem ale inaczej sie nie da..

ej dziewczyny szczególnie te big biusciaste bo cholercia szukam biustonosza do karmienia na duże rozmiary i same jakieś ściepy są które mogę se na kolano założyć :/ zdradźcie proszę sekret gdzie zamawiałyście swoje ? Dodam ze mam 85H czasami G zależy od biustonosza i materiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:28

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) kochane :)
    Karolinka trzymaj się dzielnie mam nadzieje ze jednak uda się akcja rozpakowywanie i Krzysiu będzie dzisiaj po jasnej stronie brzuszka :)
    Buziaki dla was moje kochane <3
    Swoją drogą nieźle z was laseczki :)
    Ja ostatnio nie mam za bardzo czasu się udzielać :/ ale czasem uda mi się cos podczytac :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Tak na szybkiego biora mnie na probe oxytocyna i sa trzy wyjscia albo urodze Krzysia albo mi go wyjma albo wroce w dwupaku..
    Myslalam ze to mniej stresujace a jednak nie :/

MATKO KOCHANA!!!!!!!!!!! Krzyś już od dawna się pcha, więc oxy pewnie podziała błyskawicznie! Wspieram z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia trzymamy kciuki i czekamy na relacje :*
    Ja zabieram się z dalsze pranie :)
    Miłego dnia ;)

thiki0a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry,
    Mąż juz o 4 zawieziony pod prace, pozzegnal się i poszedł a ja cala drogę do domu beczalam jakby go pol roku miało nie być! Masakra...

A żeby się dzisiaj zająć to zaraz biorę się za robienie ogórków kiszonych i nA słodko w zalewie curry z mama :)

Karolina informuj nas!

Słońce, wyobrazam sobie jak Ci smutno! Ja bez mojego jednego dnia nie mogę wytrzymać, jakby mi ktoś sens życia odebrał ;) Trzymaj się dzielnie!!!

verynice lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo Ty to masz przejścia z ta teściowa :/ ja powiedziałam mojemu P ze nie jeździmy juz ani do moich rodziców ( 200 km) ani do jego (120 km) bo nie mam już siły na takie wyjazdy i potrzebuje dużo odpoczynku i spokoju i co mój P sobie wymyślił ze tesciowie nas odwiedza w weekend :/ ehhhh super...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JustyśkaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Justyśka, to trzymam kciuki, żeby poród poszedł po Twojej myśli!!! Swoją drogą podziwiam Cię, że się decydujesz na poród sn w IMiD ;)

Doti, podobno bobasy zachowują po urodzeniu rytm dobowy z brzucha... Chyba Ci się armagedon szykuje :D

A ja się oddaliłam na allegro w celach zakupowych, zakupiłam wreszcie synusiowi łóżeczko i łóżeczkowe gadżety! Pościel mnie urzekła, oto ona!
    1jxilg.jpg

W ogóle jakaś cudowna melodia dla moich uszu mnie przywitała jak wróciłam wieczorem od siostry - młotek i szpachelka! Mężuś wreszcie się zabrał za remont pokoiku dla Matiego, alleluja!

Jak to? Ale chodzi o Instytut czy o to że sn? Czy jedno i drugie?:D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • anulka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymam kciuki !!!!! dzisiaj 13 i dla Was będzie najszczęśliwszym dniem :):)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zrobić spagetti bo z tych wrażeń, że nasza Karo może już dziś urodzić to aż zgłodniałam :D

betinka, dba, Kaarolina lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, teraz już tylko oxy i do przodu :) Trzymam mocno kcikasy, ale zdanie mam takie jak inne dziewczyny jak Krzysiowi dali w końcu szanse na wyjście to na pewno w środku siedzieć nie będzie :)

lo, weź ta twoja teściowa i za przeproszeniem delikatnie mowiac kopnij w kostkę na opamietanie...jakbym się wróciła jeszcze pół roku w czasie to samo miałam niby teściowa nie taka zła kobita, bo pomocna ale jej synuś i koniec bo to jedynak to tym bardziej(zresztą już o ty pisałam), na swoim postawić i koniec..a jak coś palnęła to w piety szło np przed ślubem zawsze słyszałam ze na jej synowa to ja se muszę zasłużyć..niby w artach ale jednak...wiec któregoś razu nie wytrzymałam i tez swoje powiedziałam..a teraz mam spokój bynajmniej

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ej dziewczyny szczególnie te big biusciaste bo cholercia szukam biustonosza do karmienia na duże rozmiary i same jakieś ściepy są które mogę se na kolano założyć :/ zdradźcie proszę sekret gdzie zamawiałyście swoje ? Dodam ze mam 85H czasami G zależy od biustonosza i materiału.

Ja kupiłam ten. Któraś dziewczyna link podawała do niego. Może nie jest to stanik do pokazywania na wybiegu ale wygodny i nic nie uciska. No i cena przystępna. Kupiłam jeden biały na początek bo ciężko mi było wyczuć jaki będzie rozmiar przy karmieniu. Jak już będę wiedziała to poszukam czegoś bardziej na wyjście.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Jak to? Ale chodzi o Instytut czy o to że sn? Czy jedno i drugie?:D

Że sn akurat w Instytucie :D Miałam tą nieprzyjemność leżeć na porodówce w 26 tyg z rodzącą na tej samej sali - komuna to mało powiedziane ;) Ale personel jest cudowny za to.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :) łoooo z dnia na dzien coraz dluzej spimy :p
    O 5.30 pozegnamy tylko tatusia z malym i spimy jak susly dzis do 9!!! :)

Karolcia ale numer jak bys juz urodzila :P o kura ide z tej okazji pranie wstawic :P

Lo esciowe tak maja :p posraly by sie w gacie za swoich syneczkow ;) chociaz moja to goni swojego syna zeby sie mna jak to mowi opiekowal haha :) czyli ja mam lezec a on robic :P

Wogole to jestem w szoku :) moj misiek kupil mi telefon haha :) wariat. Co prawda moj obecny jakos jeszcze zipie ale 2 dni po tym jak go kupilam to zbilam szybke i tak od 2 lat go uzywam :) ja tam nie mam wymagac co do takich sprzetow. Dla mnie tel ma dzwonic. A tu dzis listonosz paczke przynosi. Otwieram a tu tel :P pytam mojego o co kaman a on ze kupil mi nowy, ladny zeńym sobie potem Tiagusiowi fotki nowym robila hahah.

magdzia26, dba, stardust87, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Stardust, a macie projekt gotowy i adaptujecie i nanaosicie zmiany czy indywidualny? Jak indywidualny to ile daliście? W ogóle to pochwal się, bo my jesteśmy z mężem na etapie wybierania czego, planowania i w kółko się kłócimy, bo nic fajnego nie możemy znaleźć :/

Jezu, zjadłam pół kilo arbuza na śniadanie i wymiękłam... Ale dziś dieta arbuzowa, zobaczymy, czy coś puści te moje serdelki na dole.

Ja też 20 dni :D! W ogóle dziś mam wizytę, pewnie się dowiem więcej co i jak, może się okaże, że o tej porze za 20 dni już będę widziała robaczka :D Mam nadzieję, że waży chociaż 2700, żeby do porodu dobił do 3kg, bo mniejszego nie wyobrażam sobie przebierać.

Ja dziś muszę się wziąć za naukę, więc mam nadzieję, że dużo nie napiszecie i, że Karolina dziś nie urodzi :P

Akurat my jesteśmy na etapie budowy więc mogę Ci powiedzieć jak u nas było :)
    Kupiliśmy gotowy projekt ponieważ był piękny i wszystko mi się tam podobało i rozmieszczenie wewnątrz i wygląd na zewnątrz. Kosztował 2500zł. Gdybym wiedziała wcześniej że takim projektem mogę sobie tyłek podetrzeć to bym go na pewno nie kupiła. Musieliśmy go oddać do adaptacji do architekta i u niego zapłaciliśmy jakieś 3500zł. Ponieważ większość takich gotowych projektów trzeba przerabiać. Tak czy siak wiedziałam wcześniej że architekt który przychodzi na działkę może narysować projekt jaki będę chciała i razem z załatwianiem przyłączy bierze 6000zł. Ale ze ze mnie jest taka ciotka to wydawało mi sie że kupię sobie projekt taniej bez kombinowania no i wyszłam na tym tak samo bo w sumie to projekt wyniósł nas też 6000he he. Także teraz każdemu mówię lepiej iść do architekta i pokazać mu np przykładowy projekt a on go narysuje i wtedy jest mniejsze zamieszanie. A wspomne że każda gmina czy inny urząd który sie zajmuje wydawaniem pozwoleń ma określone warunki projektowe i tak np mój kolega kupił sobie najpierw projekt a potem się okazało że nie może on być i musiał sprzedać.
    Ale się rozpisałam ;) ale żyję tą budową tak samo jak zbliżającym się porodem :)

kark lubi tę wiadomość

thiki0a.png
‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ