X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, na szczdscie nie bylo duzo nadrabiania! Jak mamuski maja pelne.rece pieluch itp to od razu produkcja spadla ;)

Witam sie dzien dobry po dobrej nocy! pierwsze karmienie przed 1, drugie po 4, a po trzecim trzeba bylo wstawac do lekarza :) Mati nie chce spac z nami w lozku, zasypia sobie w swoim wozeczku jupiii!
    U lekarza sie potwierdzila moja domowa waga - Mati wazy 4630g, czyli kilo w 3 tyg na cycku ;) Jest na szczescie zdrowiutki jak rydz uffff!
    Co do teorii ze na cycku nie trzeba odbijac to ja nie wiem skad te polozne to biora... Moj klocek jak nie beknie, to ulanie ma jak w banku, a jak nie uleje i zje nastepna porcje, to jest paw na kilometr. No i zwykle sie kreci mocno i prezy, i wiadomo, ze chce do pionu wtedy.

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Mika a jaka to masc?? Bo ja.smaruje juz teraz wazelinka bo wczesniej.kremikami.smarowalam i masakra byla ale nawet wazelina sobie z tym nie.radzi a mi pediatra nic nie mowila co kupic..
    Do Natalki kupiłam kiedyś vitella tak sie nazywa kremik i po miesiącu znikło ale nie zaręczam czy ta maść spowodowała to czy też on sam z siebie znikł w aptece powiedzą Ci coś na jej temat :)ona kosztuje od 25-30zł trochę droga ale Ja uważam ze wtedy mi pomogła
    A dziś była u mnie położna i powiedziała ze mam iść do pediatry z tym bo Julce to na główce też sie pojawiło niby jak się rozprzestrzenia to trzeba zareagować więc już się umówiłam na jutro i pujdę zobaczymy co mi przepisze to może dam Ci znać

Kaarolina lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Mam do Was pytanko. Może któraś będzie wiedziała, np Akuszerka? Mój maluszek wciąż ma żółtaczkę, ale położna kazała się nie martwić bo podobno u dzieci karmionych piersią żółtaczka może się utrzymywać nawet do 4 miesięcy. W piątek byłam u kardiologa i kobitka kazała mi pilnie zrobić poziom bilirubiny bo jej zdaniem żółtaczka juz dawno powinna zejść. No więc na wszelki wypadek byłam dziś z Kubusiem na pobraniu krwi. Idziemy niedługo po wyniki i zastanawiam się jaka jest norma w piątym tygodniu? Z jakim wynikiem mogę odetchnąć a z jakim trzeba panikować?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja Fredzia przytyła w ciągu 10 dni 280g i wazy juz 3900g :) norma norma i norma długie to takie ze za fałdkami to mi jeszcze przyjdzie poczekac :(

Lo nie przejmuj się na zapas poczekaj na wyniki i do pediatry skonsultować idź :)byle nie panikuj na zapas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:23

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_kwk w takim razie powodzenia oby się rozkrecilo szybko :)

marta_kwk, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Niko chce zostać chyba na sam koniec listy :P jako wisienka na torcie :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    madzia a Wy z Majeczką to do kiedy zamierzacie chodzić ?:P
    mąż zaliczony? no ewentualnie schody?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mika mój P zaliczony i to nieraz ;), spacery tez, oeparol i herbatka z liści malin, mycie podłogi, okien... no cóż na mojego syna nic nie działa :P
    Właśnie popijam kolejna porcję herbatki i idę na długi spacer a później będę latala po schodach :D

Majeczka2014, MOI lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

jakoś mi się wydaje że i tak doczekam do środy i bez wywoływania się nie obejdzie...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no pociesze Cie ze wiem coś o tym urodziłam w 41t1d tak więc ten tydzień to była makabra z czekaniem aż odechcewało mi się pisać szlag mnie trafiał :P
    Jeszcze kilka dni i przytulisz tego rojberka i zapragniesz chwili ciszy :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dobrze by bylo bo u mnie nie ma reakcji mimo ze ma na glowce tez.. w sumie w szpitalu tez nic nie mowili a chyba z 3 lekwrzom i nic mi nie kazali z tym robic.. a On juz ma taka skorupke na buzce :/
    Io moj Krzycho w szpitalu mial ok 6 i lekarz powiedziala ze mam sie nie martwic.. tylko sie zastanawiam bo we wtorek mamy miec szczepienie i czy moze byc bilurbina podniesiona bo w koncu ma dostac druga dawke na zoltaczke

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Mika, dokladnie! Najpierw sie rzyga ciaza i chce boba po tej stronie, a jak juz jest i kolejna noc drze jape, to najchetniej gardlem by sie wepchelo z powrotem :)

Mimo wszystko, dziewuszki, dopinguje z calych sil, zeby boby juz wypelzly i zalapaly sie na letiopodobna aure!

magdzia26, Quatriona lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak Was czytam i zastanawiam sie czy ze mna jest cos nie tak... bo wiecie co ja juz bym chciala miec drugie.. po prostu od urodzenia Krzycha mam takie poklady milosci w sobie ze juz bym chciala drugiego Bąbla najlepiej siostrzyczke do kompletu ;) i w sumie powstrzymuje mnie jedynie to ze mialam cc i trzeba ten rok odczekac najmniej :/

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorsze ze nas to nie minie a ja juz chyba jednak wolałabym mieć to za sobą noi uniknąć wywoływania porodu a jak nic się nie zadzieje to w piątek czeka mnie wyciąganie syncia siła :/

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - najlepiej zapytaj pediatry czy można szczepić z podniesioną bilirubiną, ale myślę że tak bo przecież jak szczepią w szpitalu na żółtaczkę to dzieci mają dużo wyższą bilirubinę.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos.czuje ze nam odwolaja szczepienie bo maly ma katarek i pokasluje mi troche.. no zobaczymy i zapytam na pewno..

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No najgorsze ze nas to nie minie a ja juz chyba jednak wolałabym mieć to za sobą noi uniknąć wywoływania porodu a jak nic się nie zadzieje to w piątek czeka mnie wyciąganie syncia siła :/
    powiem Ci ze dla mnie wywołanie było o 1000* lepsze niz samo jak się zaczeło co prawda inne porody miałam ale wole ten drugi zdecydowanie mogłabym urodzić po nim jeszcze jedno ale narazie 2 mi wystarczy chociaż mój marzy juz o 3 :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któras z Was pije moze inkę ? Ja nigdy nie lubiłam inki pamiętam ja z przedszkola i jakos tak mi ten zapach został w szpitalu spróbowałam i polubiłam i teraz sobie wypiję zalaną mleczkiem ale nie wiem czy mogę zapomniałam położnaj pytac a o sliwkach to mogę pomazyc bo nie mozna ich jesc :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja pilam inke z mlekiem :) i Malemu nic nie bylo.. ja ją pilam w zastepstwie za kawe ktorej taaak strasznie mi sie chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Mika ja.tez mialam.nadzieje ze Krzysiowi szybko.zejdzie.. a to juz ktory tydzien i wcale nie jest lepiej.. twarzyczka czulko szyja.. moja pediatra kaze czekac a ja czytalam ze.po 6tyg powinno.zanikac a u Nas jest coraz gorzej i skorka wszedzie na twarzy robi Mu sie sucha mimo smarowania i zastanawiam sie czy nie isc do dermatologa...

Oooo wlasnie mialam was pytac o ten trądzik bo mojego tak wysypalo ze nawet wokół oczków ma :( sucha skórka to tez nasza zmora :( buziak taki suchy i okrościały że aż szok :(
    Dzis idziemy do pediatry bo mlody ma katar od tygodnia i nic musie nie polepsza to spytam przy okazji o te krostki...

‹‹ 2126 2127 2128 2129 2130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ