X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowala sie betina89 :)

sylwia1985, betinka, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qzsd0wq06rrn_t.jpg
    Mówię do mojej przyssaweczki zapozuj ladnie, to zapozowal:-) śmiać mi się z niego chce,bo Michal go wczoraj nauczyl smoczka, to tak ciągnie głośno, że sam się budzi:-)

BlackLuna, magdzia26, Kaarolina, Migotka22, Ewi25, betinka, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki :)
    my tez teraz ponad godzinne walczyliśmy po 3 karmieniu, w końcu udało się zasnąć..ciekawe na jak długo, jak będę miała szczęście to może pozwoli się mamie zdrzemnąć razem z nią zanim padnie z niewyspania :P

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia Leos jest cudowny!!! A jakie ma superowe spiochy!!! :)

My juz po sniadankowym karmieniu. Tiagus lezy i gada a mama ma minutke dla kolezanek ;)
    T jedzie po wielka walizke do sklepu bo inaczek sie chyba nie spakujemy hahaha :) moj syn ma najwiecej rzeczy :)
    Nigdy ja nie mialam na zaden wyjazd tak malej kupki swoich :P

Nelus my lecimy na 1,5 tyg :) dzis wylatujemy o 15 a wracamy w mast czwartek 9.10 :)

Jej tak malo nas zostalo juz nierozpakowanych :) laseczki powodzenia i cierpliwosci na koncowce :)

magdzia26, Tysia87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i musze sie pochwalic ze moj syn konczy dzis miesiac i staje sie pelnoprawnym niemowlaczkiem :)

magdzia26, Kaarolina, le'nutka, stardust87, Tysia87, Migotka22, betinka, Io, ofcooo lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a ten trądzik chyba może dziecko miec do 6 miesiąca :( no on zniknie sam wiem bo córka pierwsza tez miała i po miesiącu jak obejrzałam teraz zdjęcia znikł bo na zdjęciach Natalia ma tak samo jak Julka co za gówno :( mała cała obsypana Ja chyba kupię taka maść jak dla pierwszej córki i może na tą też podziała bo Julka na gębie też sucha :( ehh schiza normalnie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a jaka to masc?? Bo ja.smaruje juz teraz wazelinka bo wczesniej.kremikami.smarowalam i masakra byla ale nawet wazelina sobie z tym nie.radzi a mi pediatra nic nie mowila co kupic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:25

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzień dobry!!!
    Brrr...,ale zimno.. coś czuję, że zacznę odpalać grzejniczek...
    Miłego dnia mamuśki.

Madzia, śniło mi się dziś że urodziłaś...tzn, że wody Ci odeszły i pisałaś na belly ;)
    Bry :) u mnie grzejniczki juz od paru dni chodzą :P ale mi to gorąco jest ;)
    Niestety wody w brzuchu nadal :P jedyne co to brzuszek boli okresowo mocniej ale pewnie za chwile przejdzie i będę dalej się dzisiaj kulac :P
    A jak u Ciebie Majeczko cos się dzieje nowego?

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 ale fotomodela to z mojego synka nie będzie:-) podziwiam Was, że macie odwagę wybrać się z maluszkiem w podróż. Ja najdalsze podróże jakie robię to z sypialni do jadalni:-) Ale może około środy wyjdziemy na pierwszy spacerek.Mimo wszystko Wam zazdroszczę podróży i podziwiam, bo ja mam stracha narazie,żeby go do parku wziaźć, bo nie wiem czy nie zacznie wyć w niebogłosy.Narazie raz dał takiego czadu, jak kupy nie mógł zrobić, ale jak już zrobil to nwwet skarpetki były w kupce:-) dobrze, że te kupki nie śmierdzą:-)

betinka, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na suchą skórę nic nie pomagało, nawet parafina polecana przez położną. Dopiero Oilatum pomógł ale BALSAM a nie ten do kąpieli. Dwa dni balsamowania i po problemie :) tylko drogi jest, bo aż 30 zł kosztuje :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja nie moge u Krzysia stosowac oliatumu bo dostsje czerwonych swedzacych plam po nim :(

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a bolą Was kolana? Bo mnie przy wstawaniu od jakichś 3 dni i trochę czuję się jak emerytka:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli lewe nie moge zginac nawet a o.podniesieniu zgietej zeby np noge umyc moge pomarzyc...;)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny gratuluje nowo rozpakowanym Mamom :) Właśnie jakimś cudem znalazłam chwilkę żeby do Was zaglądnąć :)

Co do mojego porodu - położne miałam cudowne i opieke po porodzie również. Samego porodu nie wspominam jednak zbyt dobrze. O 20:30 zaczełam mieć skurcze od 23:30 zaczeły być regularne co 3 min. O 00:30 byliśmy w szpitalu, rozwarcie na 1 cm ale mnie przyjeli. I tak się męczyłam ze skurczami co 3 min do godz 10. Potem położna zrobiła mi masaż szyjki na skurczu, udało się dobić do 5 cm. Jak to położna powiedziała z taka akcją porodową to ja powinnam dawno urodzić a tu Mała w ogóle nie schodziła w dół. Skurcze były okropne ból ledwo do wytrzymania. O 17 podłaczyli mi oksytocyne - i od tego momentu mam tylko przebłyski tego co się działo a czas jakby zatrzymał się w miejscu. Zawsze myslałam że będę rodzić w ciszy a ja się poprostu darłam, blagałam żeby mi już znieczulenie dali, o 17:30 dostałam znieczulenie - do tej pory mam w głowie to chrupnięcie przy wbijaniu igły. Niestety miałam pecha i znieczulenie u mnie nie zadziałało. Byłam tak wykończona że zasnęłam między skurczami. Parłam 45min bo główka Małęj cały czas się cofała. Przy każdym skurczu spadało jej tętno. Ale w końcu udało się nam i o 19:15 na świat przyszłą Hania :):) Jak już wcześniej pisałam miałam świetne położne, i jestem pewna że to dzięki nim nie pękłąm ani mnie nie nacinali :) Doszłam do siebie bardzo szybko ale póki co uraz psychiczny został i na razie nawet nie myśle o kolejnym dziecku.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi Karolcia chyba zaczyna rodzic :)

stardust87, betinka, Io, Majeczka2014, Nelus lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, pewnie trochę późno, ale ja miałam zalecenie ze szpitala, żeby zrobić TSH i FT4 między 7 a 10 dobą życia. Okazało się, że u nas w ośrodku nie pobierają i musieliśmy jechać do szpitala 20km, a tam najpierw mu jedną piętę, potem drugą, a na koniec paluszka maltretowali, bo strasznie dużo musi być tej krwi :/

U nas wczoraj na imieninach męża poszalałam i tak - po brzoskwiniach, bitej śmietanie, lodach, winogronie, gruszkach i agreście nic młodemu nie jest :D Mam cudne dziecko :P

Niestety zaczął mieć koszmary i budzi się (w sumie tylko w ciągu dnia) z takim płaczem, że aż mi serce ściska :(

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Mika a jaka to masc?? Bo ja.smaruje juz teraz wazelinka bo wczesniej.kremikami.smarowalam i masakra byla ale nawet wazelina sobie z tym nie.radzi a mi pediatra nic nie mowila co kupic..
    Zanim sie przywitam i nadrobie - Mati ma kilka krostek na buzi i zaczelam szukac info o tym tradziku i mowia, zeby tego nie natluszczac, bo bedzie gorzej, wiec wazelina mozesz pogorszyc sprawe. U nas dziala magiczne Tormentalum ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj myślałam że zaczynam rodzić. Dziecko strasznie napierało mi na dół, czułam parcie na szyjke, kiszke stolcowa, pecherz i krzyż- strasznie to bolało tylko że nie miałam albo nie czułam skurczy. Po chyba 3 godzinach takiej akcji poszłam pod prysznic i położyłam się do łóżka bo stwierdziłam że jeśli to TO, to i tak mnie obudzi... Ale nie obudziło. Tyle że dziś też tak się czuję ale nie jest to tak bolesne...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aleksa tak mam podgrzewacz zesteryoizatorem. :)
    U nas tezpierwsze karmienie :)

Jenyyy wczoraj szykowalam malego na wyjazd- masakra!!! Co takiemu dziecku wziac? Jak go pakowac??
    :/

Podrzuć nazwe tego podgrzewacza pls albo linka jak jest gdzies na allegro

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to wygląda to na I faze porodu...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 2125 2126 2127 2128 2129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ