Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Princesska wrote:U mnie po zdjęciach tez widać ze cały tata
nosek ma po nim - mnie to cieszy bo uważam ze mam przystojnego męża
fajnie byłyby był taki ciemny jak on.
U mnie waga szacunkowa na 39tc przy CC to 3600wszyscy się dziwią ze taki chłopak duży ze już 2,5 kg wazy, bo jak ludzie zobaczą bardzo szczupłą osobę to od razu myślą ze urodzi takie chucherko, a tu niespodzianka
A u mnie na odwrót każdy myśli że będzie duże a rodzę maluszki.
Justaw ja też bym nie pamiętała ale mam teczkę z poprzedniej ciąży więc sobie porównuje.
Natalka ja też miałam schizy że mi brzuch nie rośnie nawet najbliżsi mówią że w tej ciąży mam o wiele mniejszy brzuch i tak nie przytyłam jak z córką.
Ja mam na plusie 5,5kgCameline lubi tę wiadomość
-
Princesska wrote:U mnie po zdjęciach tez widać ze cały tata
nosek ma po nim - mnie to cieszy bo uważam ze mam przystojnego męża
fajnie byłyby był taki ciemny jak on.
U mnie waga szacunkowa na 39tc przy CC to 3600wszyscy się dziwią ze taki chłopak duży ze już 2,5 kg wazy, bo jak ludzie zobaczą bardzo szczupłą osobę to od razu myślą ze urodzi takie chucherko, a tu niespodzianka
a mam 152 cm wzrostu i 8kg na plusie
Princesska lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
u mnie młoda na końcówce 29 tc ważyła 917 g waga do porodu szacunkowa według ginekologa może dociągnie do 3 kg ale ciężko powiedzieć .....
dziś kolejna wizyta więc dowiem się ile przybrała przez ten miesiąc
Ja sama obecnie jestem 7 kg + (niestety w ostatnim miesiącu waga mega ruszyła do przodu) wzrost mam ok 160 cm
W pierwszej ciąży niby 3 dni przed porodem młoda ważyła 4100 a urodziła się 3530 więc niema co do końca wierzyć w te pomiaryWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 13:15
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
zubii wrote:A u mnie na odwrót każdy myśli że będzie duże a rodzę maluszki.
Justaw ja też bym nie pamiętała ale mam teczkę z poprzedniej ciąży więc sobie porównuje.
Natalka ja też miałam schizy że mi brzuch nie rośnie nawet najbliżsi mówią że w tej ciąży mam o wiele mniejszy brzuch i tak nie przytyłam jak z córką.
Ja mam na plusie 5,5kgWtedy w 27t5d byłam na USG w Polsce, wiec mam wydruk
Wpisywałam po każdej wizycie wymiary i wagę w kalendarzu belly, ale niestety on nie działa
Ja na plusie mam cały czas 6kg i brzuch tak samo mały jak w pierwszej ciąży, wiec tym bardziej giganta sie nie spodziewam, ale ubranek na 50cm mam cała szufladę, wiec jestem przygotowana
-
0202oliwcia wrote:u mnie młoda na końcówce 29 tc ważyła 917 g waga do porodu szacunkowa według ginekologa może dociągnie do 3 kg ale ciężko powiedzieć .....
dziś kolejna wizyta więc dowiem się ile przybrała przez ten miesiąc
Ja sama obecnie jestem 7 kg + (niestety w ostatnim miesiącu waga mega ruszyła do przodu) wzrost mam ok 160 cm
W pierwszej ciąży niby 3 dni przed porodem młoda ważyła 4100 a urodziła się 3530 więc niema co do końca wierzyć w te pomiary
Moja córka w 32 tc miała 1600g -
zubii wrote:Moja córka w 32 tc miała 1600g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 13:25
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja też już po wizycie
Młoda waży ok. 2010, więc całkiem ładnie przybrała, jestem zadowolona bo się stresowałam przez to moje żelazo... Ogólnie wszystko w porządku, szyjka ok, nic niepokojącego się nie dzieje. Widzę, że przy końcówce jakaś ogólna tendencja do wkręcania sobie różnych rzeczy się pojawia, bo ja też wyjątkowo nie mogłam się doczekać tej wizyty i jakoś miałam stresa czy wszystko ok. A teraz wielka ulga.
Dzisiaj też udało nam się ładnie podejrzeć buźkę w 4D i coś mi się wydaje, że córa będzie do mnie podobna. Usteczka na bank moje
Kolejną wizytę mam 16.08, wtedy też wymaz na GBS i od razu KTG.0202oliwcia, Justaw, Lisa85, Bąbelek1980, Princesska, Cameline, Ja86, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 170 wzrostu i obecnie 76 kg. Ale pocieszam sie tym ze wszyscy mowia ze poszlo mi wszystko tylko w brzuuch, nawet boczkow nie mam, no ale 12 kg sie przybralo wiec jednak te kilogramy musialy sie rozlozyc jakos:)
Ja przez 24 dni przytylam 4 kg wiec mam nadzieje ze to taki jednorazowy wybryk, bo jak mam tak tyc do konca to do 20 kg wiecej przytyje
-
natalka1988 wrote:Ja mam 170 wzrostu i obecnie 76 kg. Ale pocieszam sie tym ze wszyscy mowia ze poszlo mi wszystko tylko w brzuuch, nawet boczkow nie mam, no ale 12 kg sie przybralo wiec jednak te kilogramy musialy sie rozlozyc jakos:)
Ja przez 24 dni przytylam 4 kg wiec mam nadzieje ze to taki jednorazowy wybryk, bo jak mam tak tyc do konca to do 20 kg wiecej przytyje
Mi się tak z zcorka na tym etapie przytyło i teraz się bałam żeby nie było powtórki z rozrywki a tu zaskoczenie 1,3kggdzie Jaś z tego 800g ważyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 13:35
-
natalka1988 wrote:Karolka ja nie wiem jak one to zrobily ze tylko 5-8 kg na plusie ehh...
, wiec pewnie dlatego mniejszy przyrost. A i tak mam wrżenie, ze mi wszystkie kg poszły w uda
No, ale nic, to ostatnia ciąża, wiec jak tylko dostane zielone światło po CC to biore się za siebie:)
-
Ja to kilogramami sie az tak nie przejmuje mimo ze 14 na plusie
ale ja bardzo szybko zrzucam, jakas taka tendencja ze jak tylko przekrocze jakas granice to cos tam porobie sie poograniczam i latwo mi schodzi, natomiast ja sie mega przejmuje cellulitem! W 1 trymestrze jak mi wyszedł to byl płacz życia i wczo tak mnie znowu na placzki wzielo jak siedzialam tak z nogami na kanapie i go zonaczylam, ze jest tragiczny
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Marcia ja cellulitu nie mam tylko na powiekach
Mimo tego, że przed ciążą trzymałam się wagi ok. 60 kg przy wzroście 164 czyli zbytnim pulpecikiem nie jestem
Ruszam się i cwiczę a mimo to cellulit mam genetycznie, po mamie, pokazał się już w okresie dojrzewania i jest ze mną cały czas więc zdążyłam do niego przywyknać i nawet go zaakceptować
Laski! Wszystkie jesteśmy piękne! Każda na swój sposób!
Marcia1989, Bacardi90, Milenka~11, falka lubią tę wiadomość