Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nożkach sarenki byłoby Ci za ciepło...takie futerko.

Agaciora, Bąbelek1980, Emma 32, nick nieaktualny, aswalda lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Czesc dziewczyny.

Emilia ja jak narazie nic opuchnieta nie jestem.

Napiszcie dziewczyny co pijecie na te upaly. Ja zazwyczaj wode z cytryna, ale wiadomo ze przy takiej pogodzie wody sie pije wiecej no ale to sie wiaze z wyplukiwaniem mineralow z organizmu. Myslalam o izotonikach ale sie zastanawiam czy nam wolno?
    Posol sobie wode sola himalajska:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie masakra :( mam atak rwy udowej. Nie mogę się ruszać. Wczoraj cały dzień na IP polozniczym, teraz jadę na ogólny SOR do neurologa. Ból jest nie do opisania i nie ustaje nawet na chwilkę. Nie spalam, wszystko już mnie boli.nie pomaga paracetamol. Nie wiem czy neurolog coś wymysli bo w ciąży nic nie można. Może jakieś sterydy będą bezpieczne
    Jak nie przejdzie to będę tak.sie meczyla do rozwiązania i to chyba 37 tyg przez cc. Jestem załamana dziewczyny :( rycze non stop z bólu i bezsilności...

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Ty.

dqpri09k6uedld97.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfectangel mam nadzieje, ze neurolog cos zaradzi... Wspolczuje Ci bardzo, nie dosc ze upal to jeszcze ta rwa...
    Ile to my musimy zniesc dla tych Malych pociech a one na koniec i tak rodza sie posobne zazwyczaj do tatusiow:) to tak dla rozluznienie atmosfery:)

zubii, Milenka~11, Karolka12345, wisienka1212, perfectangel85, nick nieaktualny, Lisa85, falka lubią tę wiadomość

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    A u mnie masakra :( mam atak rwy udowej. Nie mogę się ruszać. Wczoraj cały dzień na IP polozniczym, teraz jadę na ogólny SOR do neurologa. Ból jest nie do opisania i nie ustaje nawet na chwilkę. Nie spalam, wszystko już mnie boli.nie pomaga paracetamol. Nie wiem czy neurolog coś wymysli bo w ciąży nic nie można. Może jakieś sterydy będą bezpieczne
    Jak nie przejdzie to będę tak.sie meczyla do rozwiązania i to chyba 37 tyg przez cc. Jestem załamana dziewczyny :( rycze non stop z bólu i bezsilności...

O rany a moze jakis masaz,termofor goracy??mam nadzieje ze neurolog cos doradzi

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfectangel trzymaj się!

Ja w nocy znów puls 130...północy spałam przy wiatraku...

Emilka ja jestem opuchnięta.. Stopy mam jak Bilbo Bagins :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfectangel niestety na rwe lekarstwa nie ma. Moja kolezanka lezala na rwe w szpitalu w ciazy. Dostawala tam jakies delikatne srodki przeciwbolowe. Moze rehabilitacja cos pomoze, ale to tez trzeba czasu. Wspolczuje Ci bardzo:/:(

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po południu mamy wizytke u nowego lekarza i USG III trym trzymajcie kciuki żeby mloda nodrobiła trochę z waga i żeby z ta nerka się wyjaśnił temat ....

Co do puchniecia to ja jestem w mega szoku bo u mnie tylko minimalnie do tego stopnia ze sie zastanawiam czy faktycznie cos spuchlam czy tylko tak sobie wmawiam :-) z cora rodzilam n poczatku lutego wygladalam jak zapaśnik sumo taka byłam spuchnieta a teraz <3
    Dziś zaczynam 33 TC na wadze o zgrozo 7+

Gratulacje mamusią które juz sa po :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 10:19

zubii, Lisa85, aswalda lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalcie się Waszymi kącikami dla maluchów ;) pewnie większość już ma skończone.
    Ja chciałam szaro-miętowy w chmurki ale nie wiem czy nie zostanie na gołym łóżeczku bo nawet nie mogę nigdzie pójść by kupić dodatki. I czekam aż mąż przeprowadzi się z komputerem, biurkiem i jego rzeczami do przedpokoju bo nie mam gdzie wstawić łóżeczka.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko na razie w wersji rozłożonej, leży pod naszym łóżkiem postęp jest taki, że pościel jest przygotowana do wsadzenia do pralki.

dqpri09k6uedld97.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny...

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam schize, ze mi brzuch nie rośnie. :D Każda widze jakies schizy łapie już na koncówce. Nawet wczoraj mowie do mojego, że chyba mi brzuch zmalał, a ten do mnie: no ze wszystkich ciąż to chyba teraz masz najmniejszy brzuch.
    To mnie kuźwa pocieszył...
    Na całe szczescie pojutrze mam usg to zobaczymy czy i ile młody podrósł.

Wczoraj poszalałam bo pojechalam do centrum po spodnie szkolne dla dzieciaków - u nas sa mundurki i między innymi muszą mieć granatowe spodnie. Wpadłam do HM i oprócz spodni upolowałam dla młodego kopertowe bodziaki :) fajnie, bo sobie spakuje ze spodenkami do szpitala, to będzie go wygodnie przewijać.
    A w mothercare upolowałam pajacyka za 2euro, przecenionego z 14euro wiec jak za darmo.

Ja nie podejmę sie listy ale też uważam, że jest potrzebna - ja juz się pogubiłam ile tych wrześniowych lipcowych dzieci mamy :)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym exelem nie jest zły pomysł, a umie to ktoś stworzyć tak aby każda z nas miała do tego dostęp?

Widze, ze juz każda z nas słabo się czuje ... Mnie mdłości męcza już od kilku dni z samego rana :( Ale dziewczyny jeszcze troszkę i zobaczymy nasze maluszki :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby każdy miał dostęp wystarczy na dysk w chmurach udostępnić mailom możliwość edycji.

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam taki prototyp na dysku w chmurach google. Można modyfikować.
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wTqtzoeTPjZvQR4loWUnGM6ZBu62R13qBdLC16ZuALM/edit#gid=0
    login:
    [email protected]

hasło:mamusie2017
    teraz opcje są dwie, albo ja lub ktoś inny będzie się tam logował i udostępniał mailom ten plik do edycji. Udostępnię sobie.

dqpri09k6uedld97.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

My dziś po wizycie Jaś waży ok 1900/2000g wszystko ok u mnie szyjka znowu się skróciła ale jeszcze tragedii nie ma ale mam dużo odpoczywać ważne że twarda i zamknięta. Za to dwa razy mało mu nie zemdlałam także z 20 minut leżałam na leżance. Pobrał mi dziś gbs jutro rano mam zanieść do szpitala i ostatnia wizyta 22 sierpnia a tydzień później mam się zgłosić do szpitala na ustalenie terminu CC.

Lisa85, Marcia1989, Milenka~11, Justaw, aswalda, Cameline, ⚘Kwiatuszek, shelby*, Ja86, justa. lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfectangel wspolczuje i 3mam kciuki.
    Emilka to prawda z tym podobieństwem do tatusiów. U mnie juz na 4d widac czystego tatusia! I zauwazyl to kazdy kto widzial zdjecia;) masakra, bedzie klon pewnie.
    Ja rolety spuszczone nie wychyle sie chyba bo wczo wyszlam to potem stopy souchniete i mrowily mnie

16udvfxmplx8ab54.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 08:23

zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymaz mam osmego, potem wizyte 16, potem za tydzien kolejna a potem juz nie wiem, niech sie dzieje... bo zgaga wykończy mnie psychicznie i nastawi anty na kolejna ciążę.

Lisa85 lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ