Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. U nas dziś ciut znośniejsza pogoda ale ostatnimi dniami było już masakrycznie. Wczoraj na wizycie nasz Maluch ważył 2750 +/- 400g. Szyjka krótka i miękka ale jeszcze nie rozwarta. Lekarz mówi, że raczej urodzę przed terminem, ale jak zapytałam kiedy to odpowiedział tylko, że "w sierpniu
".
Co do masażu krocza to jak mi się przypomni to poprostu przez kilka minut smaruję sobie okolice krocza olejkiem migdałowym. Na sr mówili jeszcze o okładach z kawy, które podobno uelastyczniają tamte okolice. Ale podsumowane to było tak, że i tak większość porodów kończy się nacięciem...Milenka~11, Bacardi90, poppy, Annie1981, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Czy ktoras z Was jest z Lodzi lub okolic? W jakim szpitalu chcecie rodzic? Ja umowilam sie na wizyte kwalifikacyjna do salve i medeora.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
kimmy gratulacje!!
Ja już po wizycie i KTG, żadne skurcze sie nie pisały uffMyślałam, ze to ostatnia wizyta, ale lekarz chce jeszcze mnie zobaczyć 15 sierpnia, czyli dzień przed CC.
aswalda, zubii, Gosia1989, Cameline, Kasia02, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Kimmy gratulacje ❤❤❤Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Czy ktoras z Was jest z Lodzi lub okolic? W jakim szpitalu chcecie rodzic? Ja umowilam sie na wizyte kwalifikacyjna do salve i medeora.
Ja jakbym miała wrócić do Łodzi to bym wybrała Salve, w Medeorze rodziły moje 2 koleżanki i obydwie powiedziały, ze drugiego dziecka nie chcą tam rodzic, ale nie pytałam o szczegóły. W Salve tez jest lepsze zaplecze dla noworodka w razie powikłań. -
natty85 wrote:Czy ktoras z Was jest z Lodzi lub okolic? W jakim szpitalu chcecie rodzic? Ja umowilam sie na wizyte kwalifikacyjna do salve i medeora.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 11:27
-
Ja jestem z okolic ŁodziWybrałam sobie szpital Rydygiera
Chodziłam do szkoły rodzenia, która jest obok. Zajęcia prowadziły tam położne z Rydygiera i byłam z nich zadowolona. Dodatkowo kilka kuzynek tam rodziło i sobie chwaliły. Myslałam o tym Medeorze ale jakoś mnie nie przekonuje...
-
wisienka1212. Dziękuję. Chyba tez wezmę ten biustonosz Medeli, tylko musze jeszcze nad rozmiarem pogłówkować
Bąbelek1980. Trzymam kciuki, żeby Antek się nie śpieszył
Kimmy. Serdeczne gratulacje i dużo zdrówka dla Was wszystkich
Ja żadnych skurczy ani boleści nie mam. Nie wiem czy to dobrze czy źleKiedyś myślałam, że mam Braxtona, ale teraz z perspektywy czasu wydaje mi się, że to było wypinanie dziecka.
Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
A ja mam takie może trochę głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i nie jestem zorientowana.
Mialyscie w ciąży badanie na HIV?
Bo ja nie miałam zleconego ale jak patrzę na wykaz badań jakie trzeba mieć przy sobie do porodu to prawie w każdym szpitalu jest to wymienione.👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
paula876 wrote:A ja mam takie może trochę głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i nie jestem zorientowana.
Mialyscie w ciąży badanie na HIV?
Bo ja nie miałam zleconego ale jak patrzę na wykaz badań jakie trzeba mieć przy sobie do porodu to prawie w każdym szpitalu jest to wymienione.zubii lubi tę wiadomość
-
Justaw wrote:Tak, 2 razy, w pierwszym i trzecim trymestrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 12:20