X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    U mnie w skonczonym 30 tygodniu tylna sciana wysoko. Ale co to znaczy to nie wiem... A lekarz nic nie powiedzial?

Niestety nic,bo to lekarz od prenatalnych.Do swojego idę w poniedziałek..kurczę sresuję się,bo czytałam w necie,że to nie za dobrze

• poppy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zocha17.1983 wrote:
    Niestety nic,bo to lekarz od prenatalnych.Do swojego idę w poniedziałek..kurczę sresuję się,bo czytałam w necie,że to nie za dobrze

Zocha - nisko to poprostu nisko, gorzej gdybyś miała je określone jako przodujace. Nie stresu się!

Milenka~11, zubii, Gosia1989 lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby mam "łożysko nisko schodzące", nie przejmuj się na zapas. Nic się z tym nie robi raczej, taki rodzaj urody pewnie.

dqpri09k6uedld97.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na hiv obowiazkowe tak samo HBs i GBS +grupa krwi. Reszta sa zalecane, ale w szpitalu bez problemu przyjma.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytaj sobie o tym łożysku na mamaginekolog, ono się przemieszcza , tak jak dziecko.

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati gratulacje! Zdrówka dużo! :)

Wydaje mi się że już więcej dzieci urodziło się na wwrześniówkach niż sierpniówkach. Trzeba by tą listę zrobiç. Kto się podejmnie? Milenka Ty chyba dużo ogarniasz :) albo kto chętny? :)

Ja dziś kiepsko się czuję. O 5 rano obudziły mnie bóle miesiączkowe i tak do teraz mnie trzymają. Brzuch cały cxas jak kamień i nic nie chce popuścić.

Rusałka wiem że Ty szybko też z bólami i skurcxami, zresztą nie pierwszą ciążę tak przechpdzisz. Jakie bierzesz leki teraz? I gratuluję 37tc! :) bo wiem jaka to satysfakcja gdy się wytrzymuje te kilka miesięcy z bólami i skurcxami do tej granicy! :)

Kati86 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty musisz leżeć, tak? U nas położne na szkółce pokazywały różne ćwiczenia na boleści i ja po to sięgam jako pierwsze, bo od nospy to tylko mi się zdarzyło obrzygać, więc nie liczę, że pomoże.
    Jak mam napięcia w brzuchu piję herbatkę z koperku. Wiem, że to może "śmieszne" rady, kiedy trudna sytuacja, ale może efekt placebo zadziała?
    Założyłam maila, żeby tam edytować plik excella na dysku w chmurach google. Potrzeba mi albo dat narodzin, imion dzieci i nicków mamuś, albo maili mamuś, które chcą same wpisać te info,żebym mogła udostępnić im plik do edycji. To nic trudnego, wierzcie mi.
    Jestem taka nabuzowana energią, mimo braku snu,że coraz poważniej boję się baby bluesa, kiedy ten kurek z hormonami szczęścia zakręcą.
    Długo się spada, jak się wysoko latało.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja by mogła spróbować ogarnąć tą liste ale moj pierwszy post jest dopiero na 13 str ;)
    No i nie wiem czy znajde wszystkie mamy ktore juz urodzily. Musialy by pomoc troche bo nie pamietam :P

Gosia1989 lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie obawiam tej hormonalnej burzy :p obiecuje sobie tylko, ze juz nie bed miec takiej manii przsladowczej, ze wszyskich chcialam kontrolowac co robia z mala :p i wiecej podziele obowiazkow miedzy siebie a meza ;)

poppy, Milenka~11, Gosia1989, shelby* lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam ze mania przesladowcza mnie dopadnie :D
    Ogolnie rodzina meza mnie drazni, ich sposob bycia i zachowanie. Jego mama wychowala 13 dzieci wiec wbrew pozorom nie powinnam sie martwic ale poskutkowalo to tym ze nie przywiazuje ona takiej wagi do delikatnosci w obchodzeniu sie z noworodkiem.
    Oczywiscie nie robi im krzywdy :D ale no wiecie o co chodzi, dla matki moze to byc trudne do ogladania a nie chce wyjsc na nienormalna nie dajac babci dziecka na rece :p

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja proponije by to jedna osoba wpisywała. Bo jak kazdy sam yo albo maila nie przesle, zapomni, nie bedzie chcial etc :)

Czyli konkretnie co trzeba by zrobic liste? Tylko dane z urodzonymi już dzieciaczkami?

Tak musze lezec bo szyjka się ciągle skraca. Herbatki z koperkiem sprobuje choc melise pije już. Z ćwiczeń nie skorzystam ale dzięki za dobre chęci ;)

Marcia1989 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy to wydaje mi się ze lepiej żeby jedna osoba to ogarniala niż każdy się wpisywal bo zwykle po porodzie na szybko post i nie ma czasu na uzupełnianie list. Może po prostu co jakiś czas któraś z nas, najlepiej właśnie z jak najpozniejszym tp, będzie wklejać post z aktualną lista maluszków które są już na świecie. Jest szansa, że nowamamusia do nas wróci i wtedy przeklei ta listę do pierwszego posta. Co sądzicie?

Kimmy, Kati, ogromne gratulacje dla Was, niech dzieciaki się zdrowo chowają!
    Ależ dużo mamy wcześniaków u nas na wątku...

Gosia1989, Cameline lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję założyć nowy wątek i się tam na niego przenieść a tu zostawić post z linkiem do niego

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka 13scioro dzieci??? Ja Cie krece ale macie duza rodzinę od samej strony męża. Szok;) pewnie taśmowo juz potem te dzieci przewijala itd i z taka wprawą, mozna jakos kobite zrozumieć ale wiem o co Ci chodzi ;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję Dziewczyny! dużo zdrówka dla Maluszków!!

Kati86 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek Ty nadal w szpitalu? Wiadomo skąd ten cukier w moczu?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech po prostu chętna osoba robi listę i ją wkleja tak, jak to robią np. październikowe mamy z datami wizyt u lekarza...
    nie bawmy się w nowe wątki, przecież lista listą, ale tyle tu już napisałyśmy, że to bez sensu.

Gosia1989, Cameline, Marcia1989 lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii to jest chyba najlepszy pomysł :)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mogę wpisywać. Przelecę forum od początku i co znajdę to wpiszę. Nie przenośmy się stąd, bo się pogubimy, a fajnie jest;-)
    Koperek działa rozkurczowo i "bąkopędnie" ale jedna szklanka nie powinna zaszkodzić.

espoir, Cameline lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś ma w znajomych nowamamusie? Moze by jej przyszło powiadomienie w mailu? Zeby wkleiła na pierwszą stronę. A tak póki co możemy kopiować listę co jakiś czas.

Marcia widziałaś na stronie woodies, country już są dostępne. Ja zamówiłam star bo chciałam ze szczebelkami, w ndz w nocy robiłam przelew a we wt rano łóżeczko już przyszło. Dziś przyszła komoda zamówiona wvzoraj rano. A mąż id rana do wieczora w pracy i nie ma na nic czasu .

Marcia1989 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ