Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka1988 wrote:U mnie w skonczonym 30 tygodniu tylna sciana wysoko. Ale co to znaczy to nie wiem... A lekarz nic nie powiedzial?
Niestety nic,bo to lekarz od prenatalnych.Do swojego idę w poniedziałek..kurczę sresuję się,bo czytałam w necie,że to nie za dobrze -
zocha17.1983 wrote:Niestety nic,bo to lekarz od prenatalnych.Do swojego idę w poniedziałek..kurczę sresuję się,bo czytałam w necie,że to nie za dobrze
Zocha - nisko to poprostu nisko, gorzej gdybyś miała je określone jako przodujace. Nie stresu się!Milenka~11, zubii, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Kati gratulacje! Zdrówka dużo!
Wydaje mi się że już więcej dzieci urodziło się na wwrześniówkach niż sierpniówkach. Trzeba by tą listę zrobiç. Kto się podejmnie? Milenka Ty chyba dużo ogarniaszalbo kto chętny?
Ja dziś kiepsko się czuję. O 5 rano obudziły mnie bóle miesiączkowe i tak do teraz mnie trzymają. Brzuch cały cxas jak kamień i nic nie chce popuścić.
Rusałka wiem że Ty szybko też z bólami i skurcxami, zresztą nie pierwszą ciążę tak przechpdzisz. Jakie bierzesz leki teraz? I gratuluję 37tc!bo wiem jaka to satysfakcja gdy się wytrzymuje te kilka miesięcy z bólami i skurcxami do tej granicy!
Kati86 lubi tę wiadomość
-
Ty musisz leżeć, tak? U nas położne na szkółce pokazywały różne ćwiczenia na boleści i ja po to sięgam jako pierwsze, bo od nospy to tylko mi się zdarzyło obrzygać, więc nie liczę, że pomoże.
Jak mam napięcia w brzuchu piję herbatkę z koperku. Wiem, że to może "śmieszne" rady, kiedy trudna sytuacja, ale może efekt placebo zadziała?
Założyłam maila, żeby tam edytować plik excella na dysku w chmurach google. Potrzeba mi albo dat narodzin, imion dzieci i nicków mamuś, albo maili mamuś, które chcą same wpisać te info,żebym mogła udostępnić im plik do edycji. To nic trudnego, wierzcie mi.
Jestem taka nabuzowana energią, mimo braku snu,że coraz poważniej boję się baby bluesa, kiedy ten kurek z hormonami szczęścia zakręcą.
Długo się spada, jak się wysoko latało.Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
Tez sie obawiam tej hormonalnej burzy :p obiecuje sobie tylko, ze juz nie bed miec takiej manii przsladowczej, ze wszyskich chcialam kontrolowac co robia z mala :p i wiecej podziele obowiazkow miedzy siebie a meza
poppy, Milenka~11, Gosia1989, shelby* lubią tę wiadomość
-
Ja sie obawiam ze mania przesladowcza mnie dopadnie
Ogolnie rodzina meza mnie drazni, ich sposob bycia i zachowanie. Jego mama wychowala 13 dzieci wiec wbrew pozorom nie powinnam sie martwic ale poskutkowalo to tym ze nie przywiazuje ona takiej wagi do delikatnosci w obchodzeniu sie z noworodkiem.
Oczywiscie nie robi im krzywdyale no wiecie o co chodzi, dla matki moze to byc trudne do ogladania a nie chce wyjsc na nienormalna nie dajac babci dziecka na rece :p
-
Milenka ja proponije by to jedna osoba wpisywała. Bo jak kazdy sam yo albo maila nie przesle, zapomni, nie bedzie chcial etc
Czyli konkretnie co trzeba by zrobic liste? Tylko dane z urodzonymi już dzieciaczkami?
Tak musze lezec bo szyjka się ciągle skraca. Herbatki z koperkiem sprobuje choc melise pije już. Z ćwiczeń nie skorzystam ale dzięki za dobre chęciMarcia1989 lubi tę wiadomość
-
Co do listy to wydaje mi się ze lepiej żeby jedna osoba to ogarniala niż każdy się wpisywal bo zwykle po porodzie na szybko post i nie ma czasu na uzupełnianie list. Może po prostu co jakiś czas któraś z nas, najlepiej właśnie z jak najpozniejszym tp, będzie wklejać post z aktualną lista maluszków które są już na świecie. Jest szansa, że nowamamusia do nas wróci i wtedy przeklei ta listę do pierwszego posta. Co sądzicie?
Kimmy, Kati, ogromne gratulacje dla Was, niech dzieciaki się zdrowo chowają!
Ależ dużo mamy wcześniaków u nas na wątku...Gosia1989, Cameline lubią tę wiadomość
-
niech po prostu chętna osoba robi listę i ją wkleja tak, jak to robią np. październikowe mamy z datami wizyt u lekarza...
nie bawmy się w nowe wątki, przecież lista listą, ale tyle tu już napisałyśmy, że to bez sensu.Gosia1989, Cameline, Marcia1989 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Ok, mogę wpisywać. Przelecę forum od początku i co znajdę to wpiszę. Nie przenośmy się stąd, bo się pogubimy, a fajnie jest;-)
Koperek działa rozkurczowo i "bąkopędnie" ale jedna szklanka nie powinna zaszkodzić.espoir, Cameline lubią tę wiadomość
-
A ktoś ma w znajomych nowamamusie? Moze by jej przyszło powiadomienie w mailu? Zeby wkleiła na pierwszą stronę. A tak póki co możemy kopiować listę co jakiś czas.
Marcia widziałaś na stronie woodies, country już są dostępne. Ja zamówiłam star bo chciałam ze szczebelkami, w ndz w nocy robiłam przelew a we wt rano łóżeczko już przyszło. Dziś przyszła komoda zamówiona wvzoraj rano. A mąż id rana do wieczora w pracy i nie ma na nic czasu .Marcia1989 lubi tę wiadomość