X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obilo mi sie o uszy ze ktos mnie szukal? Bo Marcel mi telefon rozwalil i korzystam z takie przedpotopowegi wiec strasznie ciezko mi na nim byc na necie ; P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku przyjelam twoje zaproszenie, podrzuc mi link do swojego fb w wiadomosvi prosze

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie biodra bola podczas spania ze szok!wczoraj znow bole krzyzowe...

Dziewczyny gratulacje!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne gratulacje! Zdrówka dla Was i maluszków! :)

Mi teściowa już wciskała łóżeczko w którym M spał 30 lat temu, do tego 14sto letnią wanienkę a teraz jeszcze worek książeczek po najmłodszej córce czyli też jakieś 10-cio letnie. Wszystko spoko gdyby nie to że cały ten czas przeleżały w zatęchłej piwnicy i już widzę ile pleśni, grzybów itp. jest na tym wszystkim. A dziecko wiadomo co do łapki to do buźki więc nie ma opcji... Teściowa oczywiście foch ale mi tego nie pokazuje tylko przy M stęka więc olewam ;) dostaliśmy od niej też body po córce które wyprałam i maleńka będzie nosić coś po cioci.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

• Ja86 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 tydzien :-) Gdzie Ty jestes me sloneczko nie ma Ciebie swiatlo zbleklo :-*

Cameline, Bacardi90, zubii, Zorganizowana:), Marcia1989, MrsKiss lubią tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie nie jest zle. Babcia jest takim chomikiem i o ile jeszcze ma moje rzeczy w bardzo dobrym stanie nocnik czy spódniczkę ze skóry (chrzestny mi ją uszył). Przy przeprowadzce nie mieliśmy co zrobić z meblami więc chcieliśmy przechować u niej...a żeby to zrobić trzeba było rozebrać jej stary rozpadający się już kredens..i wyobraźcie sobie że znalazłam tam rozwalony na kilka kawałków wazon no to co się w takiej sytuacji robi ? Wyrzuca! Ale nie bo jej syn obiecał, że sklei...(wujek zginął 5 lat temu w wypadku) nie dała wyrzucić no cóż może przyjdzie w końcu duch i sklei :D

Niespokojna M, Bacardi90 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:25

poppy, Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, shelby*, Bacardi90, ew101, Marcia1989, Niesia86, Nadiaa85, Karooolcia :), aswalda, zubii, miffy, Brave, Cameline, perfectangel85, justa., Milenka~11, MrsKiss, espoir, falka lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa - bardzo fajny tort! Robiłaś sama?

Lisa85 lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ! Piszcie co u Was jak się czujecie? Jak dzieciaczki?

Lisa śliczny tort :)

Lisa85 lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak tam się czują świeżo upieczone mamusie:) mam nadzieję że wątek nie zamrze jak się wszystkie rozpakujemy ;) z drugiej strony domyślam się że z noworodkiem ciężko znaleźć czas i siłę na prysznic, nie wspominając o forum :)

Brave lubi tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy zamówiłam torcik w cukierni ;)

poppy lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 5 dni niewierzę szook! :)))

shelby*, Bąbelek1980, zubii, poppy, Princesska, espoir, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiaa85 wrote:
    Zostało mi 5 dni niewierzę szook! :)))

A mnie?... zależy od ciśnienia I synusia :)

f2wl4z17q60magcw.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    A mnie?... zależy od ciśnienia I synusia :)

Chyba że mojej małej też zachce pojawić się wcześniej :D

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weźcie mi nic nie mówcie... jak sobie pomyśle,że jutro już niedziela a w pon do szpitala to aż mnie brzuch boli. Mam nadzieje, że dadzą radę wkłuć się w moj krzywy kręgosłup żebym miała znieczulenie od pasa w dół, bo jak powiedzą ze beda musieli mnie uśpić to chyba ucieknę.... no i mam nadzieje,że jak znieczulenie puści to nie bedzie aż tak masakrycznie bolało jak niektóre dziewczyny opisują :(

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziś zapowiada się piękny dzień :) I nawet pospałam dzis do 10 :D! Ciekawe kto się dziś rozpakuje? :D Mnie do terminu porodu pozostało 11 dni i jak nic się nie ruszy to wtedy do szpitala... Oby młody zdecydował sie wyjść wcześniej...

zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 9 dni i też się już zaczynam z każdym dniem denerwować...a od wczoraj pojawiły się skurcze...

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja na ten poród szykuję się jak na wojnę! Myślę, że nastawienie psychiczne jest najważniejsze! A gdy jeszcze dochodzą myśli, że już jest ciężko, stopy i dłonie rwą I drętwieja, to tylko dodaje mi siły, że muszę stanąć na wysokości zadania. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 10:57

espoir lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Też jestem ciekawa jak tam się czują świeżo upieczone mamusie:) mam nadzieję że wątek nie zamrze jak się wszystkie rozpakujemy ;) z drugiej strony domyślam się że z noworodkiem ciężko znaleźć czas i siłę na prysznic, nie wspominając o forum :)
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :)
    Masz rację Gosia,ile raza mała śpi zastanawiam się czy ogranąc coś w domu,położyć się i odpocząć,czy odpisać na wiadomości na fejsie,whatsappie itd.Mam wrażenie,że tel cały czas wibruje ;) nie mam jak Was nadrobić,ale widziałam,że pytałyście jak po cc.Nie było tak źle jak myślałam.O 7 byliśmy w szpitalu,o 7.50 zabrali mnie na salę,poźniej przygotowania,znieczulenie (nie bolało to wkłucie),w papierach mam zaznaczone poczatek OP 8.25 a o 8.28 mała już była na świecie <3 pokazali mi ją,a resztą zajął się mąż z położną,nawet kawałek pempowiny odciął ;) mnie w tym czasie szyli,po jakiś 10 min miałam ją na piersi ale nie na długo.Po OP zawieźli mnie na sale,gdziemój mąż już kangurował i tam dostałam małą,lezalysmy razem 6 godzin.pozniej musialam ja oddac na badania itd. w tym czasie juz mnie pionizowali,ale cewnik mialam do rana. cala noc mialam mala przy sobie,pielegniarki tylko pampersa zmienialy i mi podklady. na drugi dzien byl bol,ale do przezycia,porownalabym do bardzo silnej miesiaczki,dawalam rade na 3 tabl ibuprofenu 600 mg i paracetamolu x 2 w syropie. teraz juz normalnie chodze,nic nie ciagnie,biore z 2-3 tabl czy to ibu czy paracetamolu na dobe. jestem troche blada,hemo na granicy normy dlatego biore zelazo,i prawie w ogole ze mnie nie leci ;) lekarze mnie super zaszyli i wyczyscili ;) generalnie zauwazylam,ze bylam w tym samym czasie jak nie szybciej fit w porownaniu do dziewczyn sn

Gosia1989, zubii, miffy, Matka Rocku, poppy, perfectangel85, Cameline, Karooolcia :), espoir, Lisa85, Bacardi90, Annie1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiny love sprawdza się u nas super,dodatkowo spowijanie,w naszym przypadku w zwykly kocyk zdaje egzamin.Zawijam małą plus na stópki dostaje nagrzany woreczek z pestkami i śpi słodko 2-3 godz.Więc jak dla mnie tiny+kocyk+woreczek to szansa na chwilę spokoju ;)

zubii, Bąbelek1980, Matka Rocku, poppy, Cameline, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ