X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obilo mi sie o uszy ze ktos mnie szukal? Bo Marcel mi telefon rozwalil i korzystam z takie przedpotopowegi wiec strasznie ciezko mi na nim byc na necie ; P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku przyjelam twoje zaproszenie, podrzuc mi link do swojego fb w wiadomosvi prosze

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie biodra bola podczas spania ze szok!wczoraj znow bole krzyzowe...

Dziewczyny gratulacje!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne gratulacje! Zdrówka dla Was i maluszków! :)

Mi teściowa już wciskała łóżeczko w którym M spał 30 lat temu, do tego 14sto letnią wanienkę a teraz jeszcze worek książeczek po najmłodszej córce czyli też jakieś 10-cio letnie. Wszystko spoko gdyby nie to że cały ten czas przeleżały w zatęchłej piwnicy i już widzę ile pleśni, grzybów itp. jest na tym wszystkim. A dziecko wiadomo co do łapki to do buźki więc nie ma opcji... Teściowa oczywiście foch ale mi tego nie pokazuje tylko przy M stęka więc olewam ;) dostaliśmy od niej też body po córce które wyprałam i maleńka będzie nosić coś po cioci.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

• Ja86 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 tydzien :-) Gdzie Ty jestes me sloneczko nie ma Ciebie swiatlo zbleklo :-*

Cameline, Bacardi90, zubii, Zorganizowana:), Marcia1989, MrsKiss lubią tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie nie jest zle. Babcia jest takim chomikiem i o ile jeszcze ma moje rzeczy w bardzo dobrym stanie nocnik czy spódniczkę ze skóry (chrzestny mi ją uszył). Przy przeprowadzce nie mieliśmy co zrobić z meblami więc chcieliśmy przechować u niej...a żeby to zrobić trzeba było rozebrać jej stary rozpadający się już kredens..i wyobraźcie sobie że znalazłam tam rozwalony na kilka kawałków wazon no to co się w takiej sytuacji robi ? Wyrzuca! Ale nie bo jej syn obiecał, że sklei...(wujek zginął 5 lat temu w wypadku) nie dała wyrzucić no cóż może przyjdzie w końcu duch i sklei :D

Niespokojna M, Bacardi90 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:25

poppy, Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, shelby*, Bacardi90, ew101, Marcia1989, Niesia86, Nadiaa85, Karooolcia :), aswalda, zubii, miffy, Brave, Cameline, perfectangel85, justa., Milenka~11, MrsKiss, espoir, falka lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa - bardzo fajny tort! Robiłaś sama?

Lisa85 lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ! Piszcie co u Was jak się czujecie? Jak dzieciaczki?

Lisa śliczny tort :)

Lisa85 lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak tam się czują świeżo upieczone mamusie:) mam nadzieję że wątek nie zamrze jak się wszystkie rozpakujemy ;) z drugiej strony domyślam się że z noworodkiem ciężko znaleźć czas i siłę na prysznic, nie wspominając o forum :)

Brave lubi tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy zamówiłam torcik w cukierni ;)

poppy lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 5 dni niewierzę szook! :)))

shelby*, Bąbelek1980, zubii, poppy, Princesska, espoir, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiaa85 wrote:
    Zostało mi 5 dni niewierzę szook! :)))

A mnie?... zależy od ciśnienia I synusia :)

f2wl4z17q60magcw.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    A mnie?... zależy od ciśnienia I synusia :)

Chyba że mojej małej też zachce pojawić się wcześniej :D

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weźcie mi nic nie mówcie... jak sobie pomyśle,że jutro już niedziela a w pon do szpitala to aż mnie brzuch boli. Mam nadzieje, że dadzą radę wkłuć się w moj krzywy kręgosłup żebym miała znieczulenie od pasa w dół, bo jak powiedzą ze beda musieli mnie uśpić to chyba ucieknę.... no i mam nadzieje,że jak znieczulenie puści to nie bedzie aż tak masakrycznie bolało jak niektóre dziewczyny opisują :(

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziś zapowiada się piękny dzień :) I nawet pospałam dzis do 10 :D! Ciekawe kto się dziś rozpakuje? :D Mnie do terminu porodu pozostało 11 dni i jak nic się nie ruszy to wtedy do szpitala... Oby młody zdecydował sie wyjść wcześniej...

zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 9 dni i też się już zaczynam z każdym dniem denerwować...a od wczoraj pojawiły się skurcze...

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja na ten poród szykuję się jak na wojnę! Myślę, że nastawienie psychiczne jest najważniejsze! A gdy jeszcze dochodzą myśli, że już jest ciężko, stopy i dłonie rwą I drętwieja, to tylko dodaje mi siły, że muszę stanąć na wysokości zadania. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 10:57

espoir lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Też jestem ciekawa jak tam się czują świeżo upieczone mamusie:) mam nadzieję że wątek nie zamrze jak się wszystkie rozpakujemy ;) z drugiej strony domyślam się że z noworodkiem ciężko znaleźć czas i siłę na prysznic, nie wspominając o forum :)
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :)
    Masz rację Gosia,ile raza mała śpi zastanawiam się czy ogranąc coś w domu,położyć się i odpocząć,czy odpisać na wiadomości na fejsie,whatsappie itd.Mam wrażenie,że tel cały czas wibruje ;) nie mam jak Was nadrobić,ale widziałam,że pytałyście jak po cc.Nie było tak źle jak myślałam.O 7 byliśmy w szpitalu,o 7.50 zabrali mnie na salę,poźniej przygotowania,znieczulenie (nie bolało to wkłucie),w papierach mam zaznaczone poczatek OP 8.25 a o 8.28 mała już była na świecie <3 pokazali mi ją,a resztą zajął się mąż z położną,nawet kawałek pempowiny odciął ;) mnie w tym czasie szyli,po jakiś 10 min miałam ją na piersi ale nie na długo.Po OP zawieźli mnie na sale,gdziemój mąż już kangurował i tam dostałam małą,lezalysmy razem 6 godzin.pozniej musialam ja oddac na badania itd. w tym czasie juz mnie pionizowali,ale cewnik mialam do rana. cala noc mialam mala przy sobie,pielegniarki tylko pampersa zmienialy i mi podklady. na drugi dzien byl bol,ale do przezycia,porownalabym do bardzo silnej miesiaczki,dawalam rade na 3 tabl ibuprofenu 600 mg i paracetamolu x 2 w syropie. teraz juz normalnie chodze,nic nie ciagnie,biore z 2-3 tabl czy to ibu czy paracetamolu na dobe. jestem troche blada,hemo na granicy normy dlatego biore zelazo,i prawie w ogole ze mnie nie leci ;) lekarze mnie super zaszyli i wyczyscili ;) generalnie zauwazylam,ze bylam w tym samym czasie jak nie szybciej fit w porownaniu do dziewczyn sn

Gosia1989, zubii, miffy, Matka Rocku, poppy, perfectangel85, Cameline, Karooolcia :), espoir, Lisa85, Bacardi90, Annie1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiny love sprawdza się u nas super,dodatkowo spowijanie,w naszym przypadku w zwykly kocyk zdaje egzamin.Zawijam małą plus na stópki dostaje nagrzany woreczek z pestkami i śpi słodko 2-3 godz.Więc jak dla mnie tiny+kocyk+woreczek to szansa na chwilę spokoju ;)

zubii, Bąbelek1980, Matka Rocku, poppy, Cameline, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ