X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zostalo kilka dni do terminu ale ravzej urodze po.na szczesvie szyjka wreszcie troche sie skrocila,juz nie wchodzi reka po lokiec ale palec.Maly dorodny,ma gruby brzuszek na szczescie glowa nie jest taka duza.wazy 4100.wody tez troche sie zmniejszyly wiec jest ok.za tydzien mam sie zglosic do szpitala na ktg itak mam przychodzic co 2 dni az do porodu.do mnie przemawia jakos porod sn,wiem juz ze sie pomecze pewnie troche ale juz sie do tej mysli przyzwyczailam,wazne by dziecku bylo dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 15:07

Milenka~11, Bąbelek1980, Karooolcia :), Zorganizowana:), shelby*, aswalda, Marcia1989, poppy, Gosia1989, Lisa85 lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się rozkręciło! Maja, gratulacje i dużo zdrowia :)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo z Was bierze nospe?Ja mimo że mam zapisaną trzy razy dziennie to nie biorę..Wzięłam do tej pory może z 10 tabletek.A i tak mam wyrzuty sumienia czy nie wpłynął na małą..Z drugiej str nospa działa na mięśnie gładkie więc w jaki sposób miałaby wpłynąć na mięśnie prążkowane u dziecka?

• Ja86 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave, Maja GRATULACJE!!!!

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie napiszę o szybkim porodzie sn koleżanki z sali szpitalnej.
    Pierwsza ciąża, przyszła na wywoływanie do szpitala. Kiedy inne z sali męczyły się ze skurczami i balonikami ta miała czekać do rana bo wieczorem nie chcieli ją niczym męczyć. Nigdy nie stwardniał jej nawet brzuch, żadnych bóli, przepowiadaczy. Czuła się super. Poszła tylko wieczorem siku a za 10 min.położna przychodzi że urodziła! Łazienka była obok porodówki i zaczęła krzyczeć że ma parte. O mało nie urodziła w łazience.

Zgadzam się z viriki, jeśli nie ma przesłanem medycznych to korzyści sn jest więcej.

Ale wszystkie już tak blisko, po podjętych decyzjach, że czy to cc czy sn to najważniejsze by bezproblemowo i dzieciaczki były zdrowe! :)

miffy, zubii, Princesska, perfectangel85, Karooolcia :), Marcia1989, poppy, Lisa85 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pewna że donosze do terminu ale w czwartek miałam normalną wizyte u położnej a ta jak zobaczyła moje ciśnienie to od razu posłała do szpitala na kontrole. Tam mnie kilka godzin badali i puścili do domu z tym że jeśli bedzie się cokolwiek działo mam dzwonić. W piatek rano rozbolala mnie glowa,przed poludniem zadzwonilam do szpitala i kazali przyjechac. Cisnienie wysokie utrzymywalo sie ciagle,lekarz kazal zdecydowac czy czekamy jeszcze kilka dni czy idziemy wylowywac bo cisnienie zagrazajace zyciu. Jak uslyszalam ze dzis ide rodzic to az drgawek ze strachu dostalam,w ogole nie bylam na to przygotowana. Na szczescie super mili i pomocni ludzie i dobra opieka. Maly wazy prawie 3 kg i nie dawno zalozyli mu rurke do oddychania ale nie lezy w inkubatorze. Ogolnie jest zdrowy i strasznie kochany :) mi juz zastrzyc do kregoslupa przestal dzialac wiec powoli zaczynam odczuwac bole po cieciu,ale dam rade :) musze odpoczywac bo nic nie spalam i jestem padnieta :)

Princesska, miffy, Cameline, Zorganizowana:), ⚘Kwiatuszek, shelby*, Marcia1989, Matka Rocku, Gosia1989, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

• justa. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, Brave gratulacje!

Cameline, moja siostra twierdzi, że ją po cesarce nie bolało tylko trochę ciągnęło. Następnego dnia po cc siedziała na łóżku po turecku, aż się sama lekarka zdziwiła, bo skomentowała to słowami, że zazwyczj nie tak znajduje swoje pacjentki po cc. Żadnych przeciwbólowych nie brała.

Annie1981 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach pokielbasily mi sie dni z tego wszystkiego :)

• setti Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84, aż się włos jeży na głowie. Uderzyło mnie, że miałaś przeczucie, że coś jest nie tak...serce matki wiedziało. Szybkiej rekonwalescencji i wszystkiego dobrego!

Brave, Maja83, gratulacje! Wam również zdrówka życzę:)

Cameline, ale historia z tym błyskawicznym porodem! Aż się wierzyć nie chce.
    Princesska wrote:
    To u mnie typowo nocno-poranne dziecko ❤️ Super :P
    I wiecie ze jak byłam na ktg to położna chciała tylko termin z OM a nie z usg. Ja jej mówię ze mi inaczej lekarz liczy a ona ze tylko z OM ją interesuje..

Gdyby brać mój termin z OM, byłabym już kilka dni po... ;)

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti No właśnie ! Dlatego ja nie rozumiem raz chcą taki termin raz taki. A u mnie biorąc pod uwagę z OM to ciąże już mam donoszoną :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, Maja, Brave, gratulacje dla Was i dużo zdrówka dla waszych pociech !

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Setti No właśnie ! Dlatego ja nie rozumiem raz chcą taki termin raz taki. A u mnie biorąc pod uwagę z OM to ciąże już mam donoszoną :P

Jak mnie w szpitalu pytali ile jestem po terminie to mówiłam że 12 dni po z om a z USG 9 dni to mówili że liczy się ten z USG. Ale to były 3 dni różnicy jak jest więcej niż 7 dni to patrzą na USG.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robi sie naprawdę poważnie ... Jeszcze trochę i będziemy tulić nasze maleństwa :)

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze starszakiem będą Was odwiedzać w szpitalu?

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Moja jest malutka, ale chcialabym bo bede twsknic ;) zobaczymy jak tata ogarnie temat ;) to wciaz taki moj dzidzius...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Ja chyba w porodzie najbardziej boję się tego rozstania z synkiem, ma prawie 2 lata a nie został beze mnie jeszcze nigdy na dłużej niż 5 godzin... z drugiej strony jak mnie odwiedzi to pewnie się rozkleje i będzie jeszcze gorzej. Więc nie wiem, wyjdzie "w praniu"...

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:

To u mnie biorąc pod uwagę usg ciążę mam donoszoną.Jeden lekarz twierdzi że jest starsza o dwa tygodnie a wg mojego gina o tydzień.Ale u mnie biorą pod uwagę tylko i wyłącznie termin z om.Jeśli dziecko jest większe to po prostu lepiej dla niego ale nic poza tym.

• ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Gabrysia, Brave, Maja
    :) zdrówka dla Was i Dzieciaczkow. <3. Oby wszyscy jak najszybciej wyszli do domku.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się strasznie stresuje wizja rozstania z moim 3latkiem. :( co do odwiedzin w szpitalu bardzo bym chciała ale widzialam na stronie szpitala że zakaz odwiedzin maluch dzieci i przedszkolnych :( zobaczymy w praniu, jak już będę na oddziale ale na pewno chociaż na korytarz będę musiała Go zobaczyć i ucalowac :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Ja też się strasznie stresuje wizja rozstania z moim 3latkiem. :( co do odwiedzin w szpitalu bardzo bym chciała ale widzialam na stronie szpitala że zakaz odwiedzin maluch dzieci i przedszkolnych :( zobaczymy w praniu, jak już będę na oddziale ale na pewno chociaż na korytarz będę musiała Go zobaczyć i ucalowac :)

U mnie w szpitalu tez wisi kartka ze jest zakaz odwiedzin dzieci poniżej 12r.z, jednak leżąc na oddziale zauważyłam że nikt go nie przestrzega i dzieci też przychodzą do mam :)

74709jcgjiz14w6b.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ