Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma 32 widzę że też urodziłaś spore dziecko. Lekarze mówili czym to mogło zostać spowodowane? Ja się zastanawiam dlaczego mój bąbelek taki duży urósł, zwłaszcza że BMI mam w normie, nie mam cukrzycy.
My właśnie przechodzimy przez nawał mleczny. Mam nadzieję że szybko przejdzie i laktacja się ustabilizuje.
Czekam na wieści z porodówek, ktoś dzisiaj rodzi?
-
Gratuluję nowym Mamuśkom, najlepsze życzenia zdrówka!
Justa podobno duże dzieci się rodzą, bo mamy biorą suplementy. A Ty i mąż, byliście duzi przy narodzinach?
Ja mam problem w drugą stronę, bo mały jest cały czas przy dolnej granicy wagi, ja i mąż urodziliśmy się nieco ponad 3 kg, moje BMI jest za wysokie zdecydowanie, i miałam też nadwagę przed ciążą, a dzidziolek mały. Chyba, że USG myli się aż tak.
Mam już 11 dni do t.p. ale wcale się go nie domagam, czuję się raz lepiej, raz gorzej.
Najważniejsze, żeby on był gotowy i urósł tyle , ile trzeba.
Uff znów się namarudziłam. Miłego dnia;-)
Gosia1989, Cameline, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Milenka~11 wrote:Gratuluję nowym Mamuśkom, najlepsze życzenia zdrówka!
Justa podobno duże dzieci się rodzą, bo mamy biorą suplementy. A Ty i mąż, byliście duzi przy narodzinach?
Ja mam problem w drugą stronę, bo mały jest cały czas przy dolnej granicy wagi, ja i mąż urodziliśmy się nieco ponad 3 kg, moje BMI jest za wysokie zdecydowanie, i miałam też nadwagę przed ciążą, a dzidziolek mały. Chyba, że USG myli się aż tak.
Mam już 11 dni do t.p. ale wcale się go nie domagam, czuję się raz lepiej, raz gorzej.
Milenka z suplementów brałam tylko pregna plus i od drugiego trymestru kwasy dha. Mąż i ja po porodzie ważyliśny ok 3500 g. Więc dość standardowo. Może to po prostu kwestia genów.
Zarówno zbyt mała jak i za duża waga urodzeniowa nie jest dobra, ale jak widać nie zawsze mamy na to wpływ. Życzę Ci szybkiego porodu. A co do usg to potrafi się mylić. Mi w skończonym 36 tc wychodziło że mały waży 2970. A przecież nie mógł urosnąć 1.5 kg w pięć tygodni.
-
Witajcie,
Jak juz pewnie wiecie z gb 30.08 na świat przyszedł Daniel przez cc.
Jest spoko, po przejsciach i klopotach w szpitalu, jestesmy w domu i jest dobrze. Maly ssie piers, rodzenstwo zakochane. Ja nie ogarniam
Dwóch forum tez nie ogarniam, więc melduje że więcej mnie/nas będzie na FB i na belly raczej sporadycznie zajrze. Chyba, że jakimś cudem sie ogarne i zorganizuję i będę bardziej kumata ale sie nie zanosi.
Pozdrawiam rozpakowane, cieżarówki i maluszki i powodzenia!Princesska, Gosia1989, baassiia, shelby*, Cameline, KasiaHaBe, natty85, zubii, Milenka~11, Lisa85, Matka Rocku lubią tę wiadomość
Daniel
-
Emma 32 wrote:Marcia gratulacje☺☺
Poppy jak tam???
W domu to całkiem inaczej - o niebo lepiej! Karmimy się cycem choć teraz np musiałam na godzinkę wybyc koniecznie to mąż dał synusiowi trochę butli. Ale już wracam to dokarmie piersią, bo podobno jeszcze szuka Bardzo lubi kąpiele i kiedy się do niego mówi
No i słodziak niesamowity z niego!
A jak u Was?
Cameline, Gosia1989, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Kochane Ciocie, dziś o 3.05 przywitalismy Kornelie 3350g, 55 cm. Poród SN. Czujemy się obie dobrze nie dociera to do mnie ze ta kruszyna leży obok a nie już w brzuszku. Wspaniałe uczucie. Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom
aswalda, mnk, Gosia1989, KasiaHaBe, natty85, Cameline, karm3lka, Princesska, zubii, espoir, perfectangel85, justa., shelby*, Milenka~11, MrsKiss, Lisa85, Matka Rocku lubią tę wiadomość
-
justa. wrote:Emma 32 widzę że też urodziłaś spore dziecko. Lekarze mówili czym to mogło zostać spowodowane? Ja się zastanawiam dlaczego mój bąbelek taki duży urósł, zwłaszcza że BMI mam w normie, nie mam cukrzycy.
My właśnie przechodzimy przez nawał mleczny. Mam nadzieję że szybko przejdzie i laktacja się ustabilizuje.
Czekam na wieści z porodówek, ktoś dzisiaj rodzi?
Tez mnie sie pytali o cukrzyce ale ja w ciazy jej nie mialam i prz3d ciaza tez nie wiec w sumie nie wiadomo czemu dziecko takie duze.fakt ze w ciazy sporo slodkiego jadlam ale to chyba nie bylo wprost przyczyna. -
Ja bylam spora bo 3809 wazylam.maz byl mniejszy 3100.moj 1 syn tez byl spory bo 3970 wazyl ale ten pobil wszelkie rekordy.widocznie taka moja natura ze duze dzieci rodze.nie jestem wysoka ale nadwaga przed i po ciazy byla ,jest i bedzie niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 15:35
-
Ja bylam spora bo 3809 wazylam.maz byl mniejszy 3100.moj 1 syn tez byl spory bo 3970 wazyl ale ten pobil wszelkie rekordy.widocznie taka moja natura ze duze dzieci rodze.Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Justa wiele się słyszy że kwasy dha mogą powodować duży wzrost wagi dziecka. Ja brałam tylko pregna plus i gdy pytałam 2 lekarzy o dodatkowe kwasy to obaj byli nieco sceptyczni. Ale inne dziewczyny przecież brały kwasy a duże jakoś dzieciaki się nie porodziły
Pewnie geny i taka uroda. Moja znajoma rodzi dzieci po 2200-2300 w terminie. Na pewne rzeczy nie ma wpływuzubii, justa., Milenka~11 lubią tę wiadomość